Καινούριο υλικό από τους System Of A Down

Ο πόλεμος στο Nagorno-Karabakh ώθησε τους System of a Down να βγάλουν νέο υλικό.
Διαβάστηκε φορες
Ήταν πρωί στις 6 του μηνός, όταν άνοιξα το internet και έκπληκτος έπεσα πάνω στην εξής ανακοίνωση των System of a Down: «το συγκρότημα βγάζει καινούριο υλικό μετά από 15 ολόκληρα χρόνια». Πρόκειται μάλιστα για δύο τραγούδια, αφορμή για τη σύνθεση των οποίων στάθηκαν τα δυσάρεστα γεγονότα στο Nagorno-Karabakh, γνωστό και ως «Δημοκρατία του Artsakh», το οποίο βρίσκεται εσώκλειστο μέσα στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν.

Τα δύο νέα τραγούδια, που τιτλοφορούνται "Protect The Land" και "Genocidal Humanoidz", αφορούν φυσικά τον πόλεμο που μαίνεται στην περιοχή και ως στόχο έχουν για άλλη μια φορά να αφυπνίσουν και να ενημερώσουν τον κόσμο σχετικά με την Αρμενία, πατρίδα των τεσσάρων μουσικών. Και αν παλιότερα μέσα από δηλώσεις και κομμάτια δινόταν έμφαση στη γενοκτονία των Αρμενίων, τώρα γίνεται λόγος για ένα γεγονός που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, καθιστώντας έτσι τα καινούρια κομμάτια επίκαιρα. Μάλιστα για το ένα, το "Protect The Land", το συγκρότημα κυκλοφόρησε και video clip, το οποίο είναι μια ωδή για τους πολίτες και τους Αρμένιους στρατιώτες που πολεμάνε στο Artkatsh. Πλάνα από την εμπόλεμη ζώνη, τις βομβαρδισμένες πόλεις και τα πρόσωπα των «πρωταγωνιστών» αυτής της καταστροφής.Τα δύο νέα τραγούδια κυκλοφόρησαν αμέσως σε Bandcamp, YouTube και Spotify, ενώ στα social media της μπάντας αλλά και στο website συνοδεύτηκαν από τοποθέτηση του τραγουδιστή και mastermind, Serj Tankian, για τα τεκταινόμενα στο Nagorno-Karabakh, χωρίς να αφήσει ασχολίαστα τόσο τις ενέργειες των Αζέρων όσο και τον ρόλο του Ερντογάν. Άλλωστε ο Tankian είναι γνωστός για απόψεις του για την τουρκική κυβέρνηση (αλλά όχι τον τουρκικό λαό) καθώς η τελευταία δεν επιθυμεί να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων, ένα θέμα για το οποίο αγωνίζεται χρόνια ο Αμερικανοαρμένης τραγουδιστής.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι αγοράζοντας το single είτε ψηφιακά είτε σε φυσική μορφή, ο ακροατής βοηθάει τους πολίτες της εμπόλεμης ζώνης, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις διατίθενται για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης.Και κάπως έτσι, ένα δυσάρεστο γεγονός, ένας πόλεμος «έσπρωξε» την αγαπημένη μπάντα των εφηβικών μας χρόνων να δημιουργήσει ξανά μουσική. Ας ελπίσουμε ότι ο πόλεμος θα λήξει σύντομα και ότι οι SOAD δεν θα ξαναχρειαστούν μια τόση δυσάρεστη αφορμή για τη δημιουργία νέου μουσικού υλικού.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση των System Of A Down στο Facebook:Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα