Singing in the rain

Άραγε γίνεται ένα Festival με βροχή ;

Άραγε τι γίνεται σε άλλα Ευρωπαϊκά Festivals όταν ο καλός Θεούλης ανοίξει τους ουρανούς και μας βάλει τις φωνές ; Ακυρώσεις ή Singing in the rain ; Ψάξαμε σε διάφορα Festivals ανά την Ευρώπη και σας παρουσιάζουμε παρακάτω κάποιες παρόμοιες περιπτώσεις.
Διαβάστηκε φορες
Glastonbury in rainΆραγε τι γίνεται σε άλλα Ευρωπαϊκά Festivals όταν ο καλός Θεούλης ανοίξει τους ουρανούς και μας βάλει τις φωνές ; Ακυρώσεις ή Singing in the rain ; Ψάξαμε σε διάφορα Festivals ανά την Ευρώπη και σας παρουσιάζουμε παρακάτω κάποιες παρόμοιες περιπτώσεις.

Από τα σχόλια που έχουμε λάβει, είναι φανερό ότι σχεδόν κανένας δεν αποδέχεται σαν δικαιολογία ακύρωσης μιας ολόκληρης μέρας ενός φεστιβάλ μια ξαφνική κακοκαιρία. Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τις καιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονται τα περισσότερα φεστιβάλ στην Ευρώπη και δεν είναι λίγοι όσοι έχουν αποκτήσει την εμπειρία και από πρώτο χέρι. Επομένως, όταν λέμε το αυτονόητο - ότι δεν είναι δυνατόν να κλείνουν τα πάντα επειδή έβρεξε δυνατά για λίγη ώρα - δεν κάνουμε "επίθεση" στη Didi (ή σε όποιον άλλο διοργανωτή βρεθεί αύριο στην ίδια θέση), αλλά εκφράζουμε την κοινή λογική και τη δίκαιη αγανάκτησή μας.

Άλλωστε, τι πιστεύετε ότι είναι πιο σημαντικό για όλους εμάς τους μουσικόφιλους ; Να γκρινιάζουμε στους διοργανωτές συναυλιών ή να βλέπουμε τελικά τις συναυλίες, που επιλέγουμε και περιμένουμε τόσους μήνες για αυτές ; Το ζητούμενο είναι η νοοτροπία και όχι μια ή δύο συγκεκριμένες Εταιρείες.

Τι γίνεται δηλαδή στα φεστιβάλ της Αγγλίας (T in the Park, Glastonbury, Reading κ.α.), της Δανίας (Roskilde), και όλης της Βόρειας Ευρώπης όταν οι βροχές και οι καταιγίδες μπορεί να μη σταματάνε και καθόλου σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης; Βάζουν λουκέτο; Αν γινόταν αυτό, νομίζετε ότι τα εισιτήρια τους θα εξαφανίζονταν κάθε χρόνο σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που βγαίνουν στο εμπόριο;

Glastonbury in rainΑυτές τις ημέρες κάναμε μια έρευνα σε διάφορα Festivals ανά την Ευρώπη για να δούμε αν αντιμετώπισαν αντίστοιχες καταστάσεις και αν υπήρξαν ακυρώσεις σε αυτές τις περιπτώσεις.

- Αρχικά, διαβάσαμε μπόλικα άρθρα για ένα από τα κλασσικά Rock Festivals της Σουηδίας, το Sweden Rock Festival (Heaven & Hell, ZZ Top, In Flames, Twisted Sisters). Την πρώτη μέρα του Festival, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009 έβρεχε για αρκετές ώρες, χωρίς να υπάρξει κάποια ακύρωση εμφάνισης.

- Στο Southside Festival, στη Νότια Γερμανία (19 - 21 Ιουνίου 2009), όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video, οι Keane παίζουν το "Somewhere Only We Know" και ο κόσμος χορεύει υπό βροχή.


- Όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ, στο Southside Festival του 2007, μια μεγάλη καταιγίδα δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην τέντα μιας σκηνής, με αποτέλεσμα να πεταχθούν κάποια κοντάρια, που κρατούσαν την τέντα και να σκοτωθεί ένας άνθρωπος από αυτό το γεγονός. Όλες οι εμφανίσεις αυτής της σκηνής ακυρώθηκαν, όπως είναι κατανοητό. Οι 2 κεντρικές σκηνές είχαν πολύ σοβαρές ζημιές, αλλά διορθώθηκαν και το Festival έγινε κανονικά.

- Στο φετινό Glastonbury Festival (24 - 28 Ιουνίου) οι 137.500 fans απόλαυσαν έναν από τους καλύτερους καιρούς, που έχουν δει στο συγκεκριμένο Festival. Προσέξτε τώρα: Την Πέμπτη 25/06 το βράδυ και την Παρασκευή 26/06 το πρωί υπήρξαν μεγάλες καταιγίδες, αλλά επειδή το υπόλοιπο της Παρασκευής και το Σαββατοκύριακο δεν έβρεξε, ο κόσμος ήταν ενθουσιασμένος. Όπως γράφει η Daily Telegraph, μια κοπέλα που ήταν στο Festival έλεγε : Glastonbury wouldn’t be Glastonbury without rubbish weather. Without the mud it’s no fun.”

- Το 2007, στο Roskilde Festival, ένα από τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά Festivals που γίνεται στη Δανία έριξε τη μεγαλύτερη ποσότητα βροχής (περίπου 95 mm). Μάλιστα για μια ολόκληρη μέρα δε σταμάτησε καθόλου να βρέχει. Παρ' όλα αυτά, το Festival πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Άρα, χωρίς καμία αμφιβολία, όταν υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία, η βροχή και το χαλάζι αντιμετωπίζονται μια χαρά και χωρίς "υπεράνθρωπες" προσπάθειες. Αν όμως, όπως έχουμε συνηθίσει, ποντάρουμε στον καλό μας τον καιρό και στην καλή μας τύχη τότε κανείς δεν μπορεί να μας εξασφαλίσει ότι θα δούμε αυτό που έχουμε χρυσοπληρώσει. Φαίνεται, άλλωστε, ότι κοστίζει λιγότερο να ακυρώσεις μια συναυλία από το να πάρεις τα μέτρα σου για να αντιμετωπίσεις το απρόοπτο.

Φωτογραφίες από την Daily Telegraph

Διαβάστε ακόμα