σπυρος

Το «Φανταστικό χωριό» του Σπύρου Γραμμένου στο θέατρο ΕΛΕΡ

Ένα έμμετρο μουσικό παραμύθι από τον γνωστό τραγουδοποιό.

Διαβάστηκε φορες

Μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους ξεκινάει στις 19 Δεκεμβρίου στο Θέατρο ΕΛΕΡ. Το «Φανταστικό Χωριό» του Σπύρου Γραμμένου, σε σκηνοθεσία της Ζωής Ξανθοπούλου θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί.

Ο τραγουδοποιός Σπύρος Γραμμένος είναι γνωστός για το ιδιαίτερο μουσικό του στίγμα, τη φωνή και τα τραγούδια του. Το ενήλικο κοινό του είναι πολυπληθές και τον ακολουθεί στενά. Έχει γράψει μουσική για αρκετές θεατρικές παραστάσεις, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που γράφει και πρωταγωνιστεί σε μία παράσταση για παιδιά. Το Φανταστικό Χωριό είναι ένα έμμετρο μουσικό παραμύθι, που κέρδισε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων θεατών από την πρώτη του παρουσίαση.

Μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια του, αλλά και με αφήγηση και μιμήσεις, ο Σπύρος Γραμμένος αφηγείται με χιούμορ την ιστορία ενός χωριού που θα μπορούσε να είναι πρότυπο για μια ευτυχισμένη κοινωνία. Όμως η δίψα για εξουσία δηλητηριάζει την όμορφη ζωή της μικρής κοινωνίας. Πώς θα αντιδράσουν οι κάτοικοι και πόσο θα επηρεαστούν οι ζωές τους; Θα μπορέσουν να επικρατήσουν η αδελφοσύνη και η συγχώρεση;


Οι ήρωες και οι σπαρταριστές ιστορίες τους ζωντανεύουν μπροστά στους θεατές, συνομιλούν μαζί τους και όλοι μαζί γίνονται μέρος ενός κόσμου όπου όλοι οι άνθρωποι χωράνε και ζούνε μονιασμένοι. Μαζί με τον Σπύρο Γραμμένο, επί σκηνής θα είναι και ο μουσικός Χάρης Παρασκευάς.

Κείμενο – τραγούδια: Σπύρος Γραμμένος
Σκηνοθεσία: Ζωή Ξανθοπούλου
Σκηνικά – κοστούμια: Αμαλία Θεοδωροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κώστας Δετώρος

Το βιβλίο και το cd της παράστασης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ.

Κάθε Κυριακή στις 11:30
Διάρκεια 50'

Εισιτήρια: 10 ευρώ / ομαδικές κρατήσεις: 7 ευρώ / μειωμένης ορατότητας: 8 ευρώ

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/fantastiko-chorio-21-22/

Θέατρο ΕΛΕΡ - Φρυνίχου 10, 105 58 Αθήνα (Πλάκα) - Τηλ: 211 735 3928

Διαβάστε ακόμα