tar

Ο Quentin Tarantino θα κυκλοφορήσει βιβλίο με ιστορία του κινηματογράφου εντός του 2022

Ένα βιβλίο με επίκεντρο εμβληματικές ταινίες από τη δεκαετία του '70.

Διαβάστηκε φορες

Ο Quentin Tarantino ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα καινούργιο βιβλίο με ιστορία του κινηματογράφου στο οποίο εξερευνά και αναλύει εμβληματικές ταινίες από τη δεκαετία του '70.

Το βιβλίο με τίτλο "Cinema Speculation" αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου του 2022 μέσω της HarperCollins. Σύμφωνα με την περιγραφή στον ιστότοπο του εκδοτικού οίκου, το βιβλίο «περιστρέφεται γύρω από βασικές αμερικανικές ταινίες της δεκαετίας του 1970, τις οποίες ο Quentin Tarantino είδε για πρώτη φορά ως νεαρός κινηματογραφιστής εκείνη την εποχή».

«Αυτό το βιβλίο είναι τόσο διανοητικά αυστηρό και διορατικό όσο και συναρπαστικό και διασκεδαστικό», αναφέρεται στην περιγραφή. «Η κριτική κινηματογράφου, η θεωρία κινηματογράφου, το ρεπορτάζ και η υπέροχη προσωπική ιστορία, είναι όλα γραμμένα με την μοναδική φωνή που αναγνωρίζεται αμέσως ως (του Tarantino) και όλα αυτά ενδεδυμένα με τη σπάνια οπτική του κινηματογράφου ενός από τους μεγαλύτερους επαγγελματίες της τέχνης αυτής».

Στην περιγραφή του βιβλίου αναφέρεται επιπλέον: «Εκτός του ότι είναι ένας από τους πιο διάσημους σύγχρονους σκηνοθέτες, ο Quentin Tarantino είναι ίσως ο πιο χαρούμενος λάτρης του κινηματογράφου εν ζωή. Για χρόνια έχει διαφημίσει σε συνεντεύξεις του την ενδεχόμενη στροφή του στη συγγραφή βιβλίων για ταινίες. Τώρα, με το Cinema Speculation ήρθε η ώρα και το αποτέλεσμα είναι όλα όσα θα μπορούσαν να ελπίζουν οι παθιασμένοι θαυμαστές του —και όλοι οι λάτρεις του κινηματογράφου».

Σε πολλές συνεντεύξεις του ο Tarantino έχει πει για το ότι θα γίνει συγγραφέας μόλις γυρίσει τη δέκατη και τελευταία ταινία του. Ωστόσο, νωρίτερα φέτος, επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο ότι είχε γράψει ένα spin-off βιβλίο για την νουβέλα της ταινίας του 2019, "Once Upon A Time… In Hollywood".

Διαβάστε ακόμα