7 tainies netflix November

7 προτάσεις από το Netflix για τo Νοέμβριο του 2021

Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία, πληροφορική, πολιτική, κόμικς, σπαθιά, φυλακές... Αυτά και άλλα πολλά αποτελούν τα βασικά συστατικά των προτάσεών μας για αυτό τον μήνα.

Διαβάστηκε φορες

Σε αυτή τη σειρά άρθρων, οι συντάκτες μας σας προτείνουν ταινίες, ντοκιμαντέρ, σειρές αλλά και εκπομπές από τη συλλογή του Netflix. Αντί να χάνετε χρόνο σερφάροντας στην πλατφόρμα, αφήνοντας τον αλγόριθμο να αποφασίσει για εσάς, μπορείτε να πατήσετε «Αναζήτηση» και να επιλέξετε συνειδητά τι θα δείτε. Εμείς βάζουμε τις προτάσεις, πάντοτε με το υποκειμενικό κριτήριο του καθενός και της καθεμιάς μας. Η τελική επιλογή είναι – φυσικά – δική σας!


The Billion Dollar Code (2021)

Netflix Original
Δημιουργοί: Oliver Ziegenbalg και Robert Thalheim
Ελληνικό τίτλος: «Ο Κώδικας των Δισεκατομμυρίων Δολαρίων»
Πρωταγωνιστούν: Leonard Scheicher, Marius Ahrendt, Mark Waschke, Misel Maticevic και Lavinia Wilson

Πρόταση του Ραφαήλ Αντωνιάδη

The Billion Dollar Code

Στις 7 Οκτωβρίου έκανε πρεμιέρα στο Netflix αυτή η μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων. Είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αν και όπως είναι φυσικό δεν λείπει και το στοιχείο της μυθοπλασίας, όπως για παράδειγμα τα ονόματα των δύο πρωταγωνιστών που είναι πέρα ως πέρα φανταστικά. Η κεντρική ιδέα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το "The Social Network" του David Fincher και νιώθω πως είναι ξεκάθαρα επηρεασμένη από αυτό. Για την ακρίβεια, αυτή τη φορά δεν έχουμε να κάνουμε με μια δικαστική διαμάχη του Facebook, αλλά της Google, με ουσιώδη διαφορά πως πλέον βλέπουμε τα γεγονότα από την πλευρά των εναγόντων.

Πρόκειται για μια καλογυρισμένη σειρά, με αποκορύφωμα τις ομαλές μεταβάσεις από τον παρόν στο παρελθόν και αντίστροφα. Από τη δική τους πλευρά, οι ηθοποιοί έδειξαν πως ξέρουν να κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Αξιόλογο είναι επίσης και το soundtrack της ταινίας. Εάν σας αρέσουν τα δικαστικά δράματα, τότε αυτή η σειρά φτιάχτηκε για εσάς, ενώ αν είστε λάτρεις της πληροφορικής, θα την αγαπήσετε λίγο παραπάνω. Αξίζει να σημειωθεί πως η βασική γλώσσα της σειράς είναι τα γερμανικά.

Δείτε το trailer.


Marseille (2016 - 2018)

Netflix Original
Σκηνοθεσία: Florent-Emilio Siri, Thomas Gilou, Laïla Marrakchi
Πρωταγωνιστούν: Gérard Depardieu,Benoît Magimel,Géraldine Pailhas,Nadia Fares,Stéphane Caillard

Πρόταση της Ελένης Ζαρκάδα

Marseille

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια της σειράς, η πόλη της Μασσαλίας, δείχνει άλλοτε το αστραφτερό κι άλλοτε το σκληρό μέτωπό της στους κατοίκους της, υπό το βλέμμα του μεγαλύτερου θαυμαστή και δημάρχου της Robert Taro (Gérard Depardieu). Στο πολιτικό αυτό δράμα τα παιχνίδια δύναμης και εξουσίας, ο έρωτας, το ποδόσφαιρο και τα κακώς κείμενα της γαλλικής πολιτικής κρατούν τον θεατή σε εγρήγορση, ενώ το τέλος της δεύτερης σεζόν παραμένει αινιγματικό, καθώς αποφασίστηκε η σειρά να μη συνεχιστεί.

Η “Marseille” θα μπορούσε να ονομαστεί μεταφορικά ως το “House of Cards” των Γάλλων. Μπορεί στη δολοπλοκία να το θυμίζει αρκετά και να περνάς ευχάριστα την ώρα σου παρακολουθώντας την, όμως σίγουρα δεν φτάνει το μεγαλείο του. Στα bonus θα προσθέσω την μουσική του Alexandre Desplat που σε πολλές στιγμές παραπέμπει σε θρίλερ, καθώς και τα υπέροχα πλάνα της μαρίνας της Μασσαλίας.

Δείτε το trailer.


Scott Pilgrim vs. the World (2010)

Ελληνικός τίτλος: «Ο Σκοτ Πίλγκριμ εναντίον των 7 πρώην»
Σκηνοθεσία: Edgar Wright
Πρωταγωνιστούν: Michael Cera και Mary Elizabeth Winstead
Τελευταία μέρα στο Netflix: 21 Νοεμβρίου

Πρόταση του Ραφαήλ Αντωνιάδη

Scott Pilgrim - Ramona Flowers

Η τέταρτη και ίσως πιο περίεργη κινηματογραφική δουλειά του Edgar Wright. Το σενάριο βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ και η ιστορία αφορά τον Scott Pilgrim, ο οποίος ερωτεύεται την Ramona Flowers. Εκείνη ανταποκρίνεται στο ερωτικό του κάλεσμα, όμως για να την κάνει πραγματικά δική του, ο Scott Pilgrim θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με τους εφτά πρώην της.

Ο Edgar Wright κατάφερε να συνδυάσει με απόλυτη αρμονία τον κινηματογράφο, τα κόμικς και τα retro βιντεοπαιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί εκτεταμένα ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία των κόμικς, τις λεζάντες που παρουσιάζουν πληροφορίες ή προσομοιώνουν καταστάσεις. Επίσης, τα ηχητικά και οπτικά εφέ από βιντεοπαιχνίδια, καθώς και οι αναφορές σε αυτά αποτελούν ένα από τα όμορφα συστατικά της ταινίας. Άξιο αναφοράς είναι και το soundtrack, το οποίο απαρτίζεται τόσο από υπάρχοντα όσο και από πρωτότυπα τραγούδια.

Το "Scott Pilgrim vs. the World" είναι η πιο ιδιαίτερη κόμικ ταινία της δεκαετίας που μας πέρασε και η θέασή της μου προκαλεί μια γλυκιά νοσταλγία για τα παιδικά-εφηβικά μου χρόνια. Πάνω από όλα όμως, είναι απίστευτα διασκεδαστική, για αυτό και την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στο Netflix μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να την δείτε πριν «εξαφανιστεί». Επίσης, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από Edgar Wright, καθώς από τις 4 Νοεμβρίου κυκλοφορεί στους κινηματογράφους η νέα πολυαναμενόμενη ταινία του με τίτλο "Last Night in Soho".

Δείτε το trailer.

Ακούστε επίσης: To Hot Fuzz του Edgar Wright στο Βίντεο Κλαμπ the Podcast του Mixgrill


Wonder Woman (2017)

Σκηνοθεσία: Patty Jenkins
Πρωταγωνιστούν: Gal Gadot και Chris Pine

Πρόταση της Ελένης Ζαρκάδα

Wonder Woman

Η πριγκίπισσα Diana (Gal Gadot), η νεαρότερη από τις μυθικές Αμαζόνες και κόρη της βασίλισσάς τους Ιππολύτης, παίρνει τη θαρραλέα απόφαση να εγκαταλείψει το νησί της φυλής της, για να βοηθήσει το ανθρώπινο είδος να δώσει τέλος στον μεγαλύτερο πόλεμο της ανθρώπινης ιστορίας, τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο πλευρό του κατασκόπου Steve Trevor (Chris Pine) και της ομάδας του που σκοπό έχει να αποτρέψει τις προσπάθειες των Γερμανών να αφανίσουν εκατομμύρια ανθρώπων, η Diana ανακαλύπτει πως το εύρος των δυνάμεων της είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο νόμιζε. Κι έτσι, ως Wonder Woman πλέον, αποφασίζει να παραμείνει στον κόσμο των ανθρώπων για να βοηθήσει στην επικράτηση της συμφιλίωσης και της αγάπης - δύσκολο εγχείρημα, όπως φαίνεται…

Η ηρωίδα της DC που μετατράπηκε σε σύμβολο του φεμινισμού παγκοσμίως, είναι δυναμική και φιλεύσπλαχνη. Δεν γνώρισε ποτέ έμφυλες ανισότητες, αφού μεγάλωσε μόνο με γυναίκες και δη μαχήτριες. Αυτή η κοσμοθεωρία την ακολούθησε στον ανθρώπινο κόσμο, κάνοντάς την ώρες ώρες να δείχνει ελαφρώς αφελής αλλά αυθεντική. Με την επιτυχημένη καθοδήγηση της Patty Jenkins, η Gal Gadot ενσαρκώνει την Diana με δυναμισμό και γοητεία (ναι, και τα δύο εξίσου σημαντικά!), ενώ η στολή της - η οποία σχολιάστηκε από ορισμένους αρνητικά - έγινε διάσημη σε όλη την υφήλιο.

Δείτε το trailer.

Rurouni Kenshin: Origins / Rurôni Kenshin: Meiji kenkaku roman tan (2012)

Ελληνικός τίτλος: «Rurouni Kenshin: Οι Ρίζες»
Σκηνοθεσία: Keishi Ohtomo
Πρωταγωνιστούν: Takeru Satoh, Emi Takei, Yû Aoi, Munetaka Aoki

Πρόταση του Ραφαήλ Αντωνιάδη

Rurouni Kenshin: Origins

Ο Kenshin Himura, δεινός εκτελεστής κατά τον Πόλεμο Μπόσιν, τα τελευταία δέκα χρόνια ζει ως ένας περιπλανώμενος σαμουράι. Μετά από φρικτές δολοφονίες που διέπραξε στο παρελθόν, έχει πάρει την απόφαση να μην ξανασκοτώσει και για το λόγο αυτό χρησιμοποιεί ένα σπαθί με ανεστραμμένη λεπίδα. Κατά τη διαδρομή του προς το Τόκιο, συναντά την Kaoru Kamiya, ιδιοκτήτρια μιας σχολής ξιφασκίας η οποία έχει μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία σχετικά με τη χρήση του ξίφους. Η φιλοσοφία αυτή κεντρίζει το ενδιαφέρον του Kenshin, ωστόσο, μια σειρά από δολοφονιών ξυπνά το αιματηρό παρελθόν του.

Το "Rurouni Kenshin: Origins" είναι μια καλοφτιαγμένη ασιατική ταινία πολεμικών τεχνών που μας ταξιδεύει στην Ιαπωνία του 19ου αιώνα. Τα υπέροχα σκηνικά, τα όμορφα κοστούμια και οι εξαιρετικές χορογραφίες κατά τις μάχες είναι από μόνα τους ικανά για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του θεατή. Βέβαια, το γεγονός ότι η υπόθεση βασίζεται στο ομώνυμο manga του Nobuhiro Watsuki κάνει την ταινία ακόμα πιο ελκυστική για τους λάτρεις του είδους.

Στην περίπτωση που έχετε θετικές εντυπώσεις μετά την θέαση της ταινίας, αξίζει να σημειωθεί πως στο ελληνικό Netflix είναι διαθέσιμες και οι υπόλοιπες τέσσερις ταινίες της σειράς.

Δείτε το trailer.


Kill Bill Vol 1 & 2 (2003 & 2004)

Σκηνοθεσία: Quentin Tarantino
Πρωταγωνιστούν: Uma Thurman, Daryl Hannah, David Carradine, Lucy Liu, Vivica A. Fox και Michael Madsen

Πρόταση του Ραφαήλ Αντωνιάδη

Kill Bill vol 1

Όταν η «Νύφη», μια πρώην δολοφόνος, ξυπνάει από ένα τετραετές κόμμα, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση από αυτούς που προσπάθησαν να την βγάλουν από τη μέση.

Το "Kill Bill" μάλλον δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Νιώθω πως πρόκειται για την μοναδική ταινία (ναι, δεν είναι δύο ταινίες) του Tarantino που την έχει απολαύσει τουλάχιστον μία φορά ακόμα και ο μεγαλύτερος κατακριτής του. Ο Tarantino είναι αρκετά ιδιαίτερος σε αυτό που κάνει και είναι λογικό να μην αρέσει σε όλους. Ωστόσο, στο "Kill Bill" έκανε κάτι μοναδικό. Πήρε όλα τα στοιχεία μιας αμερικανικής κινηματογραφικής παραγωγής, τα ανακάτεψε σε ένα μεγάλο καζάνι με τον παλιό ασιατικό κινηματογράφο και τα ιταλικά γουέστερν και για σβήσιμο έριξε έναν κουβά από τις «σπλατεριές» που τον χαρακτηρίζουν, μαζί με αρκετές χρονικές αναδρομές. Μάλιστα, δεν δίστασε να χωρίσει την ταινία σε δύο μέρη ή καλύτερα volumes, όπως τα αποκάλεσε. Το οξύμωρο, όμως, είναι πως παρόλα αυτά κατάφερε να βγάλει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Σημαντικό ρόλο σίγουρα έπαιξε και η Uma Thurman, η οποία ενσάρκωσε ξεκάθαρα τον σπουδαιότερο ρόλο της καριέρας της. Αξιοσημείωτο είναι, φυσικά, και το soundtrack της ταινίας, μιας που περιλαμβάνει αρκετά κλασικά κομμάτια, καθώς και αρκετές πρωτότυπες μελωδίες τις οποίες συνέθεσε ο RZA.

Όσοι, λοιπόν, δεν είχατε την τύχει να απολαύσετε το "Kill Bill" στο παρελθόν, ήρθε η ώρα να το κάνετε, ενώ εσείς που το έχετε ήδη δει, ξέρετε πως πρέπει να το ξαναδείτε.

Υ.Γ. Μετά από δηλώσεις του ίδιου του Tarantino, δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο να κυκλοφορήσει στο μέλλον ένα τρίτο volume του "Kill Bill", το οποίο φυσικά δεν θα αποτελέσει την δέκατη και τελευταία ταινία του γνωστού σκηνοθέτη, αλλά θα είναι ένα με τις δύο προηγούμενες.

Δείτε το trailer.


The Shawshank Redemption (1994)

Ελληνικός τίτλος: «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ»
Σκηνοθεσία: Frank Darabont
Πρωταγωνιστούν: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

Πρόταση του Ραφαήλ Αντωνιάδη

The Shawshank Redemption

Ο τραπεζίτης Andy Dufresne κατηγορείται άδικα για τη δολοφονία της γυναίκας του και του εραστή της και καταλήγει στη φυλακή Shawshank. Εκεί γνωρίζει τον Red, με τον οποίο αναπτύσσει μια σπουδαία φιλία. Η εξαιρετική και πανέξυπνη πλοκή της ταινίας περιγράφει τη σκληρή ζωή της φυλακής μιας παλιότερης εποχής και πώς οι δυο πρωταγωνιστές μας καταφέρνουν, με τη δύναμη της φιλίας, να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να φτάσουν ως την λύτρωση. Στην ταινία θίγονται, επίσης, πολλά κοινωνικά – και όχι μόνο – ζητήματα, όπως είναι για παράδειγμα η ένταξη ενός πρώην κατάδικου στο κοινωνικό σύνολο. Αν και το "The Shawshank Redemption" είχε απογοητευτικά λίγα έσοδα και δεν κατάφερε να λάβει κανένα από τα εφτά μεγάλα Oscars για τα οποία ήταν υποψήφιο, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών στο IMDb, ενώ είναι αδιαμφισβήτητα μία από αυτές.

Δείτε το trailer.

Διαβάστε επίσης: 7 ταινίες βασισμένες σε βιβλία του Stephen King


* Οι προτάσεις που αναφέρονται περιλαμβάνονται στο Netflix κατά τη δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου. Δεν φέρουμε ευθύνη για τυχόν αφαίρεση τίτλων.

Διαβάστε ακόμα