Pains

That's Entertainment - Ανασκόπηση 1ου εξαμήνου 2009, Μέρος Β: Singles & Συναυλίες

Δεύτερο μέρος της ανασκόπησης του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς & μετά τα 40 albums που σας προτείναμε την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα παρουσιάζουμε τη λίστα με τα 40 πιο αγαπημένα μας τραγούδια του 2009 καθώς & ένα μικρό συναυλιακό απολογισμό.
Διαβάστηκε φορες
Δεύτερο μέρος της ανασκόπησης του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς και μετά τα 40 albums που σας προτείναμε την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα παρουσιάζουμε τη λίστα με τα 40 πιο αγαπημένα μας τραγούδια του 2009 καθώς και ένα μικρό συναυλιακό απολογισμό.

Silversun PickupsΌσο αφορά τις συναυλίες, θα πρέπει να πούμε ότι η συνολική εικόνα της χρονιάς είναι θετική παρ' όλες τις ακυρώσεις, τις αναβολές, τα ακριβά εισιτήρια και το επιεικώς μέτριο οργανωτικό επίπεδο που διαπιστώνουμε κυρίως στις διοργανώσεις που θέλουν να λέγονται φεστιβάλ. Τα αρνητικά σημεία τα έχουμε ήδη επισημάνει και ελπίζουμε να τα λάβουν υπόψη τους αυτοί που πρέπει για να έρθει κάποτε η στιγμή που δεν θα αισθανόμαστε την ανάγκη να ταξιδεύουμε στο εξωτερικό για να δούμε συναυλίες της προκοπής. Όμως, σε πείσμα των αναποδιών, δεν γίνεται να μην είμαστε ικανοποιημένοι όταν μέσα στο τελευταίο δίμηνο είδαμε πολύ δυνατές εμφανίσεις από μια σειρά εξαιρετικών νέων ονομάτων όπως είναι οι Pains Of Being Pure At Heart, οι Horrors και οι Silversun Pickups.

Είχαμε επίσης το έκτο
Synch Festival, που μπορεί να του έλειψαν φέτος κάποια από τα δυνατά χαρτιά που είχε πέρυσι (Stereolab, Yo La Tengo), αλλά ήταν για άλλη μια φορά η διοργάνωση που διέθετε την εντυπωσιακότερη μουσική ποικιλεία και που φρόντισε να προσφέρει εκπλήξεις με την πρόσκληση πολύ φρέσκων ονομάτων που ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το ελληνικό κοινό (Fujiya & Miyagi, Florence And The Machine, Friendly Fires, Junior Boys, Ebony Bones, A Mountain Of One, The Teenagers).

WellerΆλλες εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε ήταν των Bloc Party και των Primal Scream στον τελικό του Coca Cola Soundwave (όπου διακρίθηκαν οι πολύ καλοί και ελπιδοφόροι Flakes), ο Jarvis Cocker στο Ejekt επειδή προτίμησε να κοιτάξει προς το μέλλον αντί να επαναλαμβάνει το παρελθόν του όπως οι Pixies, οι Firewater και οι Ladytron (παρόλο τον κακό ήχο) τον Μάιο και οι Greg Dulli και Mark Lanegan στη μόνη πραγματικά αξιόλογη συναυλία του χειμώνα. Καλός και ο παλιόφιλος (και νονός αυτής της στήλης) Paul Weller. Άλλη ιστορία αν προσωπικά εκτιμώ πολύ περισσότερο το παρελθόν του με τους φοβερούς και τρομερούς Jam και τους Style Council (ως και το εξαιρετικό "Our Favourite Shop" του 1985) από ότι το παρόν της σόλο καριέρας του, όπου φυσικά βασιζόταν η συναυλία. Όμως, σίγουρα, με την εμφάνιση του απέδειξε γιατί θεωρείται ένας από τους θρύλους του σύγχρονου βρετανικού ροκ.

Κλείνουμε την ανασκόπηση μας στο πρώτο μισό του 2009 με το Top 40 των αγαπημένων τραγουδιών της στήλης. Η λίστα βασίζεται κυρίως στα singles που κυκλοφόρησαν μέσα στο πρώτο εξάμηνο, ενώ υπάρχουν και ορισμένα κομμάτια που ξεχωρίσαμε μέσα από τα albums της χρονιάς και θεωρούμε ότι δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα. Επίσης, για να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στη λίστα, συμπεριλαμβάνουμε μόνο ένα κομμάτι ανά συγκρότημα ή καλλιτέχνη. Να λοιπόν το playlist για τις καλοκαιρινές διακοπές του That's Entertainment:

Top 40 Tracks

So fine - TELEPATHE
Help I’m alive - METRIC
Zero - YEAH YEAH YEAHS
Sacred trickster - SONIC YOUTH
Young adult friction - THE PAINS OF BEING PURE AT HEART
Daniel - BAT FOR LASHES
Triangle walks - FEVER RAY
My girls - ANIMAL COLLECTIVE
Black hearted love - P.J. HARVEY & JOHN PARISH
Ulysses - FRANZ FERDINAND
Stillness is the move - DIRTY PROJECTORS
I’m confused - HANDSOME FURS
Troubles like mine - GUN OUTFIT
Texas fox - THE LOW FREQUENCY IN STEREO
People got a lotta nerve - NEKO CASE
The rake's song - THE DECEMBERISTS
Something is squeezing my skull - MORRISSEY
French navy - CAMERA OBSCURA
Digital hearts - HOWLING BELLS
Got nuffin - SPOON
Departure - CRYSTAL STILTS
Sea with a sea - THE HORRORS
First communion - GANG GANG DANCE
Dancing choose - TV ON THE RADIO
Panic switch - SILVERSUN PICKUPS
Lovesick - GRAND DUCHY
Over it - DINOSAUR JR.
When I died - THE THERMALS
Pale bride - THE VON BONDIES
Short fuse - BLACK LIPS
Misfits & mistakes - SUPERCHUNK
Devotion - VIVA VOCE
Don't talk in your sleep - MAGIK MARKERS
Me & Mary - ASOBI SEKSU
Mykonos - FLEET FOXES
Roosevelt room - CONOR OBERST AND THE MYSTIC VALLEY BAND
Angela - JARVIS COCKER
Kingdom of rust - DOVES
Alcoholics unanimous - ART BRUT
One month off - BLOC PARTY

Τραγούδι της εβδομάδας: "Triangle Walks", το πρόσφατο single μέσα από το εξαιρετικό ντεμπούτο των Fever Ray:


Διαβάστε ακόμα