Λεπτό προς Λεπτό: Rockwave Festival Day 3 (Prodigy, Kuyss, Gogol Bordello, Monster Magnet)

Σχόλια και φωτογραφίες από τις συναυλίες των Prodigy, Kuyss, Gogol Bordello, Monster Magnet.
Διαβάστηκε φορες
Οι φωτογραφίες ανήκουν στην Άννα Ευαγγελοπούλου.

Σε λίγη ώρα θα είμαστε στο Terra Vibe και θα ξεκινήσει η ζωντανή ανταπόκριση μας.
Συνεχή Updates και φωτογραφίες από τις συναυλίες των Prodigy, Kuyss, Gogol Bordello, Monster Magnet. Μαζί με τα δικά μας σχόλια, μπορείτε κι εσείς να μας στείλετε τις εντυπώσεις σας, μέσα από το Facebook ή το Twitter (με πρόθεμα: @MixGrill).

Τα λέμε ζωντανά σε λίγο λοιπόν...
16:42: Καλησπέρα από το Terra Vibe, το οποίο επιτέλους θυμίζει τις καλές εποχές του. Τα αυτοκίνητα φτάνουν μέχρι την διασταύρωση της Εθνικής με το δρόμο που πηγαίνει προς Ωρωπο. Οι Therapy? αυτή τη στιγμή στην Vibe Stage.

17:28: Πιο πριν το αγαπημένο Nowhere και τώρα "I' ve got nothing to do" (δηλαδη το Screamager) για κλείσιμο. Λίγο είδαμε από τη συναυλία των Therapy? Πολύς ο κόσμος πάντως. Σήμερα μπορεί να έχουμε περισσότερο κόσμο από καθε ημέρα του Φεστιβάλ πέρσι. Παμε στην Terra Stage τώρα για Monster Magnet. Ξεκίνησαν με το "
Nod Scene "!
Monster Magnet

17:45: Αυθεντικό rock n roll από τους Monster Magnet. Σχετικά καλός ο ηχος. "Tractor" και "Dopes To Infinity" τώρα. Ο κόσμος φτάνει περίπου στο ύψος του περιπτέρου, που έχει t-shirts των συγκροτημάτων. Τριγύρω σου βλέπεις ανθρώπους που φοράνε μπλουζάκια Kyuss, Motörhead, AC/DC, Prodigy...

18:30: "Look to your orb for the warning", "
Dig That Hole", "The right stuff", "Crop Circle ", "Powertrip" και "Space lord" στο τέλος. Ωραίοι οι Monster Magnet. Ανέβασαν το hard rock κοινό, που είναι στο Terra Vibe και κούρασαν τον κόσμο, που ήρθε για Gogol Bordello και Prodigy. Ετερόκλητο το κοινό σήμερα στο Rockwave. Δεν είναι άσχημο αυτό βέβαια.

18:36: Περιμένοντας τους Kyuss.

19:00: Κάπου εδώ, η τεχνολογία μας πρόδωσε... Οι κυψέλες της κινητής τηλεφωνίας δεν μπορούσαν να καλύψουν τόσο πολύ κόσμο. Σήμερα πρέπει να ήμασταν περίπου 20.000 άνθρωποι στο Terra Vibe. Παρ' όλα αυτά, εμείς συνεχίζαμε να καταγράφουμε τα σχόλια μας, τα οποία δυστυχώς δεν δημοσιεύτηκαν στην ώρα τους...

KyussKyuss

Kyuss

19:03: Οι Kyuss στη σκηνή! Ξεκινούν με το Gardenia.

19:10: Thumb για τη συνέχεια. Δυναμικοί οι Kyuss και ο κόσμος ανταποκρίνεται τρελά. Χορος και πολύ μπουγέλο... Υπάρχουν κάποια προβλήματα στον ήχο, μιας και φαίνεται ότι το βύσμα στο μπάσο του Oliveri δεν κάνει καλή εφαρμογή.

19:35: "One inch man", "Odyssey" και "Supa scoopa and mighty scoop". Τα προβλήματα στο βύσμα του μπάσου παραμένουν.

20:01: Οι Kyuss αποχωρούν με το "El Rodeo". Πιο πριν είχαν παίξει το "100" και το "Conan Troutman". Και βέβαια ήταν καλοί, αν και θεωρώ ότι θα μπορούσαν να απογειώσουν το κοινό, το οποίο ήταν ήδη φτιαγμένο, που τους έβλεπε...

20:20: Ασφυχτικά γεμάτη η Vibe Stage για τους Flogging Moly. Θα μου επιτρέψετε να μη σας γράψω κάτι παραπάνω για αυτούς, μιας και δεν είχαν πολλά να μου πουν... Γούστα είναι αυτά βλέπετε...
Flogging Molly


Gogol Bordello

Gogol Bordello

Gogol Bordello

21:15: Ακριβείς στην ώρα τους οι Gogol Bordello.

21:32: "Not a crime" και "Wonderlust King" τώρα. Όπως και τις προηγούμενες φορές, οι Gogol Bordello στήνουν ένα πανηγύρι. Πολλές φωνές και μπόλικα όργανα. Βέβαια, κάποιες φορές αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουμε καλό ήχο, αλλά αυτό δεν έχει σημασία για τις συναυλίες των Gogol Bordello.

21:46: "My Companjera" και τώρα "Last one goes hope". Στο τέλος του τραγουδιού, οι Gogol βγάζουν κραυγές, λες και είναι πουλιά...

22:07: "Trans-Continental Hustle", "Immigraniada" και "Break the spell" τώρα.

23:16: "Pala Tute" και "Start wearing purple" για το τέλος. Καλοί οι Gogol Bordello, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Καλοί αλλά όχι κάτι παραπάνω... Διάλειμμα με ηλεκτρονική μουσική, περιμένοντας τους Prodigy.

Prodigy
Το management των Prodigy μας επιτρέπει να δημοσιεύσουμε μόνο μια φωτογραφία στο εξώφυλλο και μια στο κυρίως άρθρο.

Prodigy


22:45: Τα φώτα σβήνουν και τα στρόμπο αρχίζουν δουλειά... Οι Prodigy στη σκηνή και "World's on fire".

22:51: Ο χορός έχει ξεκινήσει για τα καλά και το πρώτο καπνογόνο ανάβει... "Breath" κι επιστροφή στα 90s.

23:04: "Omen" πιο πριν εν μέσω ζητωκραυγών και "Poison" στη συνέχεια. "All my fucking people here..."

23:27: O ήχος είναι πολύ καλός! Καμία σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβρη στο Tae Kwon Do. Νομίζω ότι είναι και πιο ορεξάτοι οι Prodigy. Παίζουν περισσότερο με τον κόσμο. "Thunder", "Warrior's Dance" και "Voodoo people" τωρα! Αγαπημένο!

23:42: "Omen (reprise)", "Invaders must die" και λίγο από το "Diesel Power". Με αυτό το κομμάτι διαφοροποιήθηκε κάπως το setlist από αυτό που έπαιξαν στη Ρουμανία την 1η του Ιούλη.23:48: "Smack my bitch up" για το τέλος του κανονικού set. Αρκετά καπνογόνα, χορός και το κλασσικό τελείωμα, όπου όλοι σκύβουμε για λίγο και πεταγόμαστε όταν ανεβαίνει η μουσική. Πολύ ωραίο!

23:50: Encore με "Take me to the Hospital". Άραγε, θα παίξουν ότι έπαιξαν στη Ρουμανία ή θα ακούσουμε και το "No Good";

23:08: Τελικά, τηρήθηκε το πρόγραμμα του Βουκουρεστίου. Δυναμική εκτέλεση του "Their Law" και τελείωμα με το αγαπημένο μου "Out of Space". Μάλιστα, στο τέλος του τραγουδιού, χαμήλωσε η μουσική και τραγουδούσαμε εμείς το ρεφρέν. Ωραίο τελείωμα, αν και θεωρώ ότι μπορούσε να κρατήσει περισσότερο. Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να παίξουν άλλο ένα τραγούδι. Άλλωστε, το πρόγραμμα έλεγε ότι θα τελείωναν στις 00:15.

Setlist:

22:45 World's On Fire
Breathe
Omen
Poison
Thunder (Dubstep version)
Warrior's Dance
Firestarter
Run With the Wolves
Voodoo People
Omen (Reprise)
Diesel Power
Invaders Must Die
Smack My Bitch Up

Encore:
Take Me to the Hospital
Their Law
0:08 Out of Space
Η γενική άποψη

Όπως αναμενόταν, η τρίτη μέρα έσωσε την παρτίδα στο φετινό Rockwave. Πολύς ο κόσμος και μάλιστα περισσότερος από κάθε μέρα του περσινού Φεστιβάλ. Το σημαντικό είναι ότι σήμερα πραγματικά νιώθαμε ότι βρισκόμασταν σε ένα Festival. Καμία σχέση με τις δύο προηγούμενες ημέρες...

Για αυτό το λόγο, θέλω να συνεχίζει να υπάρχει και να βελτιώνεται το Rockwave, αλλά και κάθε άλλο Ελληνικό Φεστιβάλ. Τα έχουμε ανάγκη όλοι εμείς οι μουσικόφιλοι, που δεν έχουμε τη δυνατότητα να ταξιδεύουμε σε Ευρωπαϊκές πόλεις για να δούμε καλές συναυλίες. Ναι δεν έχει καμία σχέση το Rockwave με το Glastonbury, το Rock Werchter, αλλά και το EXIT, στη Σερβία. Σίγουρα όμως το Rockwave διαθέτει έναν αρκετά καλό χώρο για να διοργανώνεται Φεστιβάλ. Είναι ωραία η βόλτα στο Terra Vibe, αλλά θα ήθελα να τη συνδυάζω με καλές συναυλίες, με καλές μπάντες.

Σήμερα μη νομίζετε ότι ήμουν ευχαριστημένος με το line-up της ημέρας. Το ίδιο ισχύει και με τη σύνθεση όλου του φετινού Φεστιβάλ. Ειλικρινά, ελπίζω την επόμενη χρονιά να υπάρξουν καλύτερες και πιο "φρέσκιες" επιλογές, ακόμα κι αν η κρίση δύσκολα δε θα επηρεάσει και τον τομέα των συναυλιών στην Ελλάδα...

Πάμε τώρα σε όσα είδαμε στην τρίτη μέρα του Rockwave με μια γρήγορη ματιά.

Οι Monster Magnet και οι Kyuss θεωρώ ότι ικανοποίησαν τους hard rock φίλους τους, που βρέθηκαν στο Terra Vibe και ήταν ιδιαίτερα θερμοί, ακόμη κι αν ο ήλιος τους χτυπούσε ανελέητα. Οι Kyuss ήταν μεγάλη μπάντα στα 90s και συνεχίζει να είναι, ακόμη κι αν λείπει ο Josh Homme. Στη σημερινή εμφάνιση τους υπήρχαν κάποια προβλήματα στον ήχο και θεωρώ ότι το κοινό ήταν τόσο πολύ "ζεστό" με αυτούς και θα μπορούσαν να το ανεβάσουν περισσότερο.

Για τους Gogol Bordello δεν έχω να σας πω πολλά. Ανέβασαν τον κόσμο με το γνώριμο τρόπο τους. Είχαν καλύτερο ήχο από πέρσι, αλλά προσωπικά μου άρεσαν περισσότερο την περσινή χρονιά.

Στη συνέχεια, η εμφάνιση των Prodigy ήταν πολύ καλή! Όπως σας λέγαμε εδώ στο Mix Grill, δε γινόταν σήμερα να μην ήταν καλύτερα από τη συναυλία του Σεπτεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο του Tae Kwon Do. Ανοιχτός χώρος, καλός ήχος και περίπου διπλάσιος κόσμος! Ο Keith και ο Maxim είχαν κέφια και έπαιζαν αρκετά με τον κόσμο. Βέβαια, δεν θεωρώ ότι ήταν πολύ περισσότερο επικοινωνιακοί, σε σχέση με πέρσι.

Το κοινό ήταν ότι ακριβώς θέλει να έχει μια μπάντα. Πήγαινε όπου του έλεγε αυτή...

Το setlist ήταν πάλι ένα Best of των Prodigy. Πέρα από τα γνωστά κομμάτια (Smack my bitch up, Out of space, Firestarter, Breath κλπ), μου άρεσε η εκτέλεση του "Their Law", το οποίο βρίσκεται στο "Music for the Jilted Generation" (1994). Τα καινούργια τραγούδια πιστεύω ότι δεν μπορούν να σταθούν το ίδιο καλά με τα παλαιότερα τους, με εξαίρεση το "Omen".

Τέλος, πιστεύω ότι το συγκρότημα θα μπορούσε να παίξει άλλο ένα τραγούδι στο τέλος για να δώσει κάτι παραπάνω στον κόσμο, που σχεδόν γέμισε την Terra Stage. Παρ' όλα αυτά, η καλή εικόνα εννοείται ότι δεν χαλάει.

Πάει λοιπόν και το Rockwave Festival 2011. Εύχομαι ειλικρινά τα επόμενα χρόνια να ξαναφέρουν "άνθιση" στο "ροκ κύμα" και να μας δωθεί η δυνατότητα να δούμε πολλές καλές μπάντες, όπως το '99, το 2000 κλπ. 

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
7,8 / 10 (σε 9 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα