Ακίνδυνα Τραγουδάκια: The War on drugs, Beirut

Καλό μήνα και Καλό Φθινόπωρο να έχουμε. Τρόπος του λέγειν βέβαια, γιατί ακόμη οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστηκε φορες
Καλό μήνα και Καλό Φθινόπωρο να έχουμε. Τρόπος του λέγειν βέβαια, γιατί ακόμη οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Τα νέα δισκάκια κυκλοφορούν σιγά, σιγά κι εμείς έχουμε πάρει το σκαλιστήρι και ψάχνουμε τα νέα διαμαντάκια, είτε πρόκειται για νέους ή παλαιότερους μουσικούς. Δείτε και ακούστε παρακάτω τα Ακίνδυνα Τραγουδάκια της εβδομάδας:


The War on drugs - Baby Missiles

Μας έρχονται από τη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. Το δεύτερο album τους "Slave Ambient" έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές και αυτή τη στιγμή η κριτική του στο Pitchfork είναι το review με τις περισσότερες αναγνώσεις. Το συγκρότημα κινείται ανάμεσα στη folk των Fleet Foxes και τον μελωδικό ήχο των Arcade Fire. Στην αρχική σύνθεση της μπάντας ήταν και ο Kurt Ville. Πολύ ωραίο album! 


Beirut - A Candle's fire

Το "The Rip Tide" κυκλοφόρησε στις 2 Αυγούστου και είναι το τρίτο δισκάκι των Beirut. Το album είναι πάρα πολύ καλό! Θεωρώ ότι μετά το μέτριο "The Flying Clup", η νέα δουλειά μπορεί να συγκριθεί με το ντεμπούτο τους "Gulag Orkestar". Το "A Candle's fire" έχει περισσότερα pop στοιχεία, χωρίς να ξεφεύγει από τις Βαλκανικές μουσικές των Beirut.

Red Hot Chili Peppers - Look around

Ένα τραγούδι που παραπέμπει πλήρως στο "Blood sugar sex Magik". Μετά το single, νομίζω ότι θα είναι το επόμενο που θα ακούγεται αρκετά στο ραδιόφωνο.

Jarvis Cocker & Mazzy Star - Fade into you

Πρόκειται για μια από τις πιο ωραίες διαφορετικές εκτελέσεις γνωστού τραγουδιού. Αγαπημένο το "Fade into you", φοβερός και ο Jarvis. Το άκουσα για πρώτη φορά σε μια εκπομπή του Σ. Παγιατάκη στον Best 92,6 (καθημερινά 8 - 10 μμ).

Your Hand In Mine - A Boy And The Birds

Στις 5 του Σεπτέμβρη κυκλοφορεί το νέο album των δικών μας Your hand in mine με τίτλο "The Garden Novels". Το "A Boy and the Birds" κινείται στον ευρύτερο χώρο της folk, σε αυτό χρησιμοποιούνται αρκετά όργανα, χωρίς όμως να βαραίνει η συνολική παραγωγή. Πολύ ενδιαφέρον κομμάτι!

M83 - Midnight City

Το κομμάτι είναι το πρώτο single από το νέο (έκτο) δίσκο των M83. Θα λέγεται "Hurry up, we're dreaming" και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 του Οκτώβρη. Η βάση του τραγουδιού θυμίζει Flaming Lips. Το τελείωμα του με τα πνευστά είναι όλα τα λεφτά...

Fountains of Wayne - The Summer Place

Πρόκειται για το τραγούδι που ανοίγει το νέο (πέμπτο) δίσκο των Fountains με τίτλο "Sky Full of Holes" (κυκλοφόρησε στις 2 Αυγούστου). Μελωδικό, κιθαριστικό και γρήγορο pop κομμάτι.

The Horrors - Dive in

Κλασσική Βρετανική pop το "Dive in", ακόμη κι αν το συγκρότημα μπαίνει περισσότερο σε άλλα μουσικά μονοπάτια. Καλό είναι το "Skying", το τρίτο album των Horrors, χωρίς να εντυπωσιάζει.

SBTRKT - Wildfire

Για το album των Subtract ή αλλιώς SBTRKT τα έχει γράψει μια χαρά ο Pe Pe εδώ. Ωραία γυναικεία φωνητικά και dub ρυθμός με λίγες, αλλά ιδιαίτερες μελωδίες.

- Αλκίνοος Ιωαννίδης - Πατρίδα

Το ραντεβού μας με τον Αλκίνοο θα είναι την ερχόμενη Δευτέρα στην Τεχνόπολη. Μετά από αρκετούς μήνες, ο Αλκίνοος θα παρουσιάσει τις μουσικές του με πλήρη μπάντα κι όχι μόνος του. Η "Πατρίδα" είναι νομίζω ένα από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια, που έχει γράψει Έλληνας μουσικός. Αγαπημένο τραγούδι.


Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα