Προχθές βράδυ στον προαύλιο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης

Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, με το M. Minimal και την Μ. Φαφούτη.
Διαβάστηκε φορες


Οι φωτογραφίες ανήκουν στην The Sound of Everything. Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά!

Προχθες το βράδυ βρεθήκαμε στον προαύλιο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, όπου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, 2 νέοι καλλιτέχνες θα παρουσίαζαν τη δουλειά τους. 8 ακριβώς έγραφε η αφίσα κι όταν φτάσαμε, κόσμος είχε ήδη γεμίσει τα σκαλιά, αλλά και το χώρο γύρω από τη σκηνή, η οποία φαινόταν πολύ όμορφη, έχοντας ως σκηνικό το Μουσείο της Ακρόπολης.

Λίγα λεπτά μετά τις 8,
η Μαριέττα Φαφούτη έφερε το πρώτο δροσερό αεράκι στη φθινοπωρινή νύχτα. Μαζί με την μπάντα της, έπαιξε τραγούδια από το Try a little romance και φυσικά κατάφερε να μας ενθουσιάσει. Η μπάντα της είναι καλοδουλεμένη, τα όργανα δένουν αρμονικά μεταξύ τους, όπως κι οι φωνές. Αυτό όμως που την κάνει τόσο ξεχωριστή, πέρα από τα τραγούδια της και το πηγαίο, μουσικό της ταλέντο, είναι η αύρα που αποπνέει αυτό το κορίτσι.

Το «νιάου» και το «νάζι» της, είναι τόσο αυθόρμητα που δε μπορείς παρά να τη συμπαθήσεις. Κρυμμένη πίσω από τα πλήκτρα της, σε κάνει να την ακούσεις χωρίς να «κραυγάζει», και σου μεταδίδει αισιοδοξία. Ήταν η πρώτη φορά που την άκουγα και μου έφτιαξε τη διάθεση με τραγούδια, που δεν τα λες και του κεφιού.Του κεφιού όμως είναι ο Monsieur Minimal, που ήταν νομίζω κι ο εμπνευστής αυτής της βραδιάς και τον ευχαριστούμε για αυτό. Για πρώτη φορά με full band, ανέβηκε αρκετά αγχωμένος για να μας κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να χορέψουμε με τη μουσική του. Αυτή τη φορά, χωρίς προηχογραφημένα μέρη για 8 περίπου τραγούδια (ίσως και περισσότερα, δε σημείωσα), ενορχήστρωσε τα τραγούδια του για πλήκτρα, κιθάρα, μπάσο και τύμπανα και τους έδωσε άλλον αέρα.

Αυτό που έλειπε από τις ζωντανές του εμφανίσεις, τώρα είναι εκεί, δουλεμένο (θέλει λίγες πρόβες ακόμα, για να λυθούν τα χέρια τους), και με νέες πειραγμένες εκτελέσεις που θα σε κάνουν να ξαναγαπήσεις τις μουσικές του. Ο ήχος του είχε κάποια προβλήματα, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να μας μεταδώσει, τη πάντα αισιόδοξη και χαρούμενη μουσική του. Στο τέλος άφησε τη μπάντα του να απολαύσει το μουσείο, κι έπαιξε μόνος, με το γνωστό παραδοσιακό του τρόπο, μόνο που αυτήν τη φορά, ήρθε σα συνέχεια της βραδιάς, κι έδεσε πολύ όμορφα. Θεωρώ πως είναι η καλύτερη εμφάνιση του Monsieur Minimal, και του εύχομαι να συνεχίσει πλέον σε τέτοια «ζωντανά» μονοπάτια.

Δροσερή η βραδιά που έφτιαξαν η Μαριέττα κι ο Minimal (M&M) για εμάς, σε μια δύσκολη περίοδο για τους περισσότερους και με δωρεάν είσοδο φυσικά. Τους ευχαριστούμε για αυτό.

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα