Στις 9 Νοεμβρίου ο νέος δίσκος της Χ. Αλεξίου

Στις 9 Νοεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος της Χάρης Αλεξίου από την "Estia" και με τίτλο «Η αγάπη θα σε βρει όπου και να ’σαι». Διαβάστε τις πρώτες πληροφορίες για το ύφος του δίσκου και τους συντελεστές.

Διαβάστηκε φορες
«Η αγάπη θα σε βρει όπου και να ’σαι» ονομάζεται ο νέος δίσκος της Χάρης Αλεξίου που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου από την Estia. Τρία χρόνια μετά το τελευταίο της άλμπουμ «Βύσσινο και νεράντζι», η σπουδαία ερμηνεύτρια επανέρχεται με δέκα καινούρια τραγούδια που ισορροπούν ανάμεσα στη μελαγχολία και την αισιοδοξία, ανάμεσα στην κλασική λυρική μπαλάντα και νεότερα ρεύματα όπως το χιπ-χοπ και όχι μόνο.
 
Αυτό που προέκυψε από την προχθεσινή προακρόαση του δίσκου, είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοβιογραφικό άλμπουμ, που θυμίζει κάτι από την «Οδό Νεφέλης», ταυτόχρονα όμως φέρει νεανικούς και σύγχρονους ήχους, κυρίως λόγω της παρουσίας του γιού της Αλεξίου, Μάνου Θεοφίλου, στο ρόλο του παραγωγού. Λυρισμός και μελαγχολία μέσα από προσωπικές μπαλάντες που συνυπάρχουν με καινοτομίες όπως το σε ύφος χιπ-χοπ "Μεγάλωσα" ή η πάνω σε ελληνικό στίχο διασκευή μουσικού θέματος του Γκουστάβο Σανταολάγια  από τα «Ημερολόγια μοτοσυκλέτας».

Όλοι οι στίχοι ανήκουν στη Χάρις Αλεξίου και είναι στην ουσία παλαιότερα, προσωπικά της κείμενα, γραμμένα όλα αυτά τα χρόνια. Με διάθεση εξομολογητική, αυτοβιογραφική και ελαφρώς... σκοτεινή.

Οι συνθέσεις υπογράφονται επίσης από την ίδια σχεδόν σε όλα τα κομμάτια, πλην του «Ραντεβού» όπου τη μουσική έχει γράψει ο νέος τραγουδοποιός Μιχάλης Τούμπουρος. Συμβολή στη διαμόρφωση των μελωδιών σε κάποια από τα τραγούδια είχαν επίσης ο Μανόλης Φάμελλος, οι εξαίρετοι κορσικανοί I Muvrini και ο δεξιοτέχνης ακορντεονίστας Παναγώτης Τσεβάς. Από αυτήν την ομάδα συνεργατών και μόνο γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι ο δίσκος αναμένεται να... μυρίζει Μεσόγειο και να έχει σύγχρονες μουσικές αναφορές.

Τελειώνοντας να σημειώσουμε την απόφαση της Χαρούλας Αλεξίου να απέχει από τις μουσικές σκηνές και τη νύχτα, κάνοντας μόνο μία εμφάνιση στην Αθήνα, στις 23 Ιανουαρίου στο Παλλάς, με αφορμή το νέο της υλικό.

Διαβάστε ακόμα