Ο Λ. Μαχαιρίτσας στο Παναθηναϊκό Στάδιο με αγαπημένους φίλους

Ο Μαχαιρίτσας μάγεψε το κοινό με τους όμορφα κομμάτια του, τις ξεχωριστές συνεργασίες του. Το μήνυμα της συναυλίας ήταν "Είμαστε όλοι Έλληνες".
Διαβάστηκε φορες
      Η συναυλία του Μαχαιρίτσα στο Καλλιμάρμαρο αποτελεί ένα από τα εξαιρετικά συναυλιακά δρώμενα του καλοκαιριού εξαιτίας από την μία των ηχηρών ονομάτων που συμμετείχαν και από την άλλη της ιστορικότητας που αποπνέει το Παναθηναϊκό στάδιο. Το μήνυμα της συναυλίας ήταν “Είμαστε όλοι Έλληνες”.

      Το Καλλιμάρμαρο είχε σχεδόν γεμίσει στις 10 παρά τέταρτο που ξεκίνησαν τη συναυλία οι Γάλλοι Phantom, από πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, γύρω στις 50.000 όπως μάθαμε. Μικροί, νεαροί, ζευγάρια, μεγαλύτεροι και πιο παλιοί ακόμα ήρθαν για να απολαύσουν αυτή την τετράωρη συνεύρεση ξένων ζωντανών θρύλων με νεώτερους έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι» συναυλία.

     Οι κορυφαίες στιγμές της συναυλίας ήταν οι συνεργασίες του Μαχαιρίτσα με τους ροκάδες Normandi, όπου όλος ο κόσμος κουνιόταν στον ρυθμό τους, με τον Σαββόπουλο που ακούστηκε το πολύ γνωστό “Και τί ζητάω”; όπως επίσης και η συνεργασία του Σαββόπουλου με τη Φαραντούρη στο κομμάτι “Caruso” προς τιμήν του Lucio Dalla. Η συνεργασία του Πλιάτσικα με τον Τσακνή και τον Μαχαιρίτσα στο κομμάτι “Χρειάζεται ένα θαύμα” και επίσης στο πολυαγαπημένο κομμάτι “Πόσο σε θέλω”. Τέλος, η στιγμή που αποτέλεσε και την έκπληξη της βραδιάς η συνεργασία του Μαργαρίτη με τον Μαχαιρίτσα στο κομμάτι “Πεθαίνω για σένα”.

       Βέβαια από τις σημαντικές στιγμές της βραδιάς δεν γίνεται να παραληφθεί η παρουσία επί σκηνής του Adamo ο οποίος διοχέτευσε το κοινό συναισθήματα αισιοδοξίας και ευφορίας. Επίσης, η στιγμή που ο Christophe ερμήνευσε το κλασικό πια κομμάτι “mon amour” και η στιγμή που ο Μαχαιρίτσας ερμήνευσε με την Πιλούκα Aranguren το “La Corrida”. Τέλος, το βιντεάκι που απεικόνιζε στιγμές από την ζωή της Marias Callas και από την σκηνή ο Μαχαιρίτσας τραγουδούσε το κομμάτι που έχει αφιερώσει σε εκείνη, το “Pourquoi tu chantes”.
  

Από την άλλη αν και ο τρόπος που ήταν δομημένη η συναυλία ήταν σωστός, υπήρχαν σημεία που ο ακροατής ένιωθε πλήξη έως και ψυχοπλάκωμα εξαιτίας του τρόπου που έβγαιναν στην σκηνή οι μουσικοί. Ενώ συμμετείχαν μουσικοί όπως ο Πλιάτσικας, ο Τσακνής, η Ζουγανέλη που απευθύνονταν στο νεότερο κοινό είχαν τοποθετηθεί στην αρχή και το τέλος του προγράμματος ενώ στην κορύφωση της βραδιάς βγήκαν ο Adamo, o Christophe, o Joseph Tero, ο Angelo Branduardi και ο Bernard Lavilliers με αποτέλεσμα να ικανοποιείται κάθε φορά μέρος του κοινού, σαν να ήταν ηλικιακά χωρισμένο. Τέλος, στην συναυλία υπήρχαν και σημαντικές απουσίες από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο καινούργιο cd του Μαχαιρίτσα «Οι άγγελοι ζουν ακόμη στη Μεσόγειο», όπως η Αλεξίου, η Anne - Catherine Giliet, ο Quattuor Stevens, η Ελισάβετ Καρατζόλη και ο Χάρης Κατσιμίχας. 

Να αναφέρουμε πως στα θετικά της οργάνωσης ήταν η μεγάλη οθόνη που βρισκόταν στο πίσω μέρος της σκηνής όπου προβαλλόταν κάθε φορά ο καλλιτέχνης που τραγουδούσε κι είχε έτσι τη δυνατότητα ο κόσμος να νιώσει λίγο πιο κοντά στη σκηνή.

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα