Yianneis-OperaChaotique

Yianneis - Opera Chaotique @ Gagarin

Ετοιμαστείτε για ένα ιδιαίτερο σουρεαλιστικό show.
Διαβάστηκε φορες
Την ερχόμενη Παρασκευή ετοιμαστείτε για μια ξεχωριστή παράσταση πέρα από αυτά που ξέρατε μέχρι σήμερα. Οι Yianneis και οι Opera Chaotique μας ετοιμάζουν ένα ιδιαίτερο σουρεαλιστικό show που θα μας διασκεδάσει, θα μας προβληματίσει αλλά και θα μας δώσει μια νέα οπτική των πραγμάτων.


Δ.Τ.

YIANNEIS - OPERA CHAOTIQUE
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (Doors open@21:00)
GAGARIN 205 Live Music Space (www.gagarin205.gr)
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ
Προπώληση: Tickethouse (Πανεπιστημίου 42 -Εντός Στοάς),
Ticketpro.gr, Eventbrite

Κάτι ανάμεσα σε live, performance, θέατρο, καμπαρέ, χορευτικές δράσεις, τζαζ όπερα, λίγο από όλα αυτά ή όλα αυτά μαζί – ή, τέλος πάντων, οι Yianneis συναντούν για πρώτη φορά τους Opera Chaotique. Όπως έπρεπε.

Yianneis-OperaChaotique


YIANNEIS

Οι YIANNEIS βρίσκονται στα μουσικά πράγματα εντός και εκτός Ελλάδας για λιγότερο από 4 χρόνια, και υπήρξαν πάντοτε, με τρόπο ανορθόδοξο, μακριά απο τη συστημική λογική. Σαν να προσπαθούσαν μάταια να δημιουργήσουν μια δική τους γλώσσα και σε εκείνη τη γλώσσα να επικοινωνήσουν την τέχνη τους. 12/10/12 επιστρέφουν στη σκηνή του Gagarin 205 για να κάνουν μια τομή στα "καλλιτεχνικά" με ενα concept που πιθανόν να σοκάρει.

Σας τους παραδίδουμε... με δικά τους λόγια

Οι Υiannei, έπειτ από την παρουσίασ του πρώτ τους δίσκο με συνοδεί εγχόρδω τον περασμέν Μάρτι, επιστρέφ στη σκην του GAGARIN20 με ένα ολοκαίνουρ concept-sho. Το πάθο σε συνέργει με το λάθο, η ακράτητ ζωντάνι σε κόντρ με τις αδυναμίε, ένα αιώνι best-selle σε διαγώνι ανάγνωσ και παντελώ ελεύθερ απόδοσ. Πάν απ' όλα, η αβάσταχτ γοητεί της αμηχανία σε όλ της το μεγαλεί.

Η πολυδιάστατ παρουσί των Yianneis, με μηχανικ ακρίβεια και ενισχυμέν αλλά συνάμ ανίσχυρ εξοπλισμό, ποτ ίδια και απαράλλαχ, θα εμπεριέχε υλικ από το επερχόμ άλμπου, αυθεντικέ δράσει από το παρό, καθώ και όσου από εσάς παρευρεθείτ στη συναυλί, ψυχή τ και σώματ, χωρ καμία διάκρισ.


Οι Yianneis είναι:
Λάμπρος Φιλίππου: Φωνή, conception
Νίκος Ζαδές: Φωνή, πιάνο, ακορντεόν, kaossilator pro, kaoss pad
Νικήτας Κίσσονας: Κιθάρες, φωνητικά
Δημήτρης Πετράκης: Φλάουτο, φωνητικά, AKAI wind controller
Ilya Algaer: Κοντραμπάσο, φωνή
Άρης Καλλέργης: Τύμπανα, φωνητικά
Κώστας Δασκαλάκης: Σχεδιασμός ήχου

Official web links:
http://www.yianneis.com
http://www.youtube.com/user/YIANNEISOFFICIAL
http://www.facebook.com/yianneis
https://twitter.com/#!/_Yianneis_

 
Yianneis.12.10.12. Gagarin205. Κρατηθείτε.
 

OPERA CHAOTIQUE

proudly presents
"A Jazz up Opera Show"
Ένα σουρεαλιστικό μουσικοθεατρικό crossover cabaret

Στα μέσα του 19ου αιώνα σε ένα σκοτεινό θέατρο στο κέντρο του Παρισιού, ο Tenorman έπαιζε το Φάντασμα της Όπερας και ο Voodoo Drummer κρουστά στην ορχήστρα. Η παράσταση κατέβηκε αμέσως… Έτσι δημιούργησαν τους Opera Chaotique και παρουσιάζουν πια, ένα μουσικοθεατρικό crossover cabaret, μια μοναδική παράσταση που συνδυάζει διαφορετικά είδη μουσικής, όπως Opera, Jazz, Alternative Rock, Musical, Αφρικάνικους Ρυθμούς και πρωτότυπες συνθέσεις, μέσα από μια κωμικο-τραγική ιστορία,σε ένα συνδυασμό με αυτοσχεδιασμούς και στιγμιαία αλληλεπίδραση με το κοινό που ήδη κέρδισε την εύνοια του Βερολινέζικου τύπου και όχι μόνο.

"Προκαλώντας όλα τα στερεότυπα, δημιούργησαν ένα νέου είδους jazz-opera show σε ένα διεθνές καμπαρέ όπου διάσημοι χαρακτήρες της όπερας βρίσκονται ξαφνικά στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης"      (TIP BERLIN MAG)

Μέσα σε τρεις πράξεις ο Δον Ζουάν και η Κάρμεν, το Φάντασμα της Όπερας, ο Figaro και ο Charles Bukowski με τον Faust, μπλέκουν σε περιπέτειες και πρωταγωνιστούν σε μια σουρεαλιστική κωμικοτραγική ιστορία.

Από την Όπερα του 18ου και 19ου, στην γένεση της Τζαζ στη Νέα Ορλεάνη στις απαρχές του 1900, ως τα Βερολινέζικα Καμπαρέ της δεκαετίας του '20 και '30.

Στην παράσταση “A Jazz up Opera Show”, οι Opera Chaotique  ενσωματώνουν το ντεμπούτο τους album “Death of the Phantom of the Opera” που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Πρόκειται για ένα concept album, όπου αφηγούνται την ιστορία του Φαντάσματος της Όπερας, το οποίο ταξιδεύει στη Νέα Ορλεάνη και οδηγείται σε μία θυελλώδη σχέση με τη Voodoo Queen με τραγική κατάληξη…

Members:
Tenorman: Vocals / Piano & Mystery
Voodoo Drummer: Drums & Tricks

Guests:
Λητώ Μεσσήνη: Σοπράνο
Σταύρος Παργινός: Τσέλο
+ more t.b.a.

LINKS:
http://www.operachaotique.com
http://www.facebook.com/operachaotique


Διαβάστε ακόμα