Πάνος Κατσιμίχας - Μάνος Ξυδούς @ "Γυάλινο"

Ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Μάνος Ξυδούς, ξανά μαζί, από την Παρασκευή 13 Νοέμβρη στο "Γυάλινο Μουσικό Θέατρο", σε ένα πρόγραμμα με... "Τα τραγούδια της καρδιάς μας" και φίλους καλεσμένους στο πλάι τους.

Διαβάστηκε φορες
Πάνε πλέον πάνω από δύο χρόνια από τότε που ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Μάνος Ξυδούς ένωναν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του δίσκου "Μέχρι να πάρεις παγωτό σε βρίσκει ο χειμώνας". Έκτοτε συνέχισαν τη συνεργασία τους, με ζεστές βραδιές σε μουσικές σκηνές της πρωτεύουσας και της επαρχίας, αλλά και με συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους. Μπορεί λοιπόν να χρειάστηκε να περάσουν 27 χρόνια από τη μέρα της γνωριμίας τους μέχρι την πρώτη ουσιαστική συνεργασία τους, όμως η καλλιτεχνική αυτή συνάντηση φαίνεται πως κρατάει καλά, αφού για έναν ακόμη χειμώνα, οι δύο τραγουδοποιοί θα συμπράξουν, τη φορά αυτή στη σκηνή του "Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου".

Αντί άλλων εισαγωγών και συστάσεων, ας παραθέσουμε τα όσα σημειώνει ο ίδιος ο Πάνος Κατσιμίχας για τις εμφανίσεις του με τον Μάνο Ξυδούς στο "Γυάλινο", που ξεκινούν από την Παρασκευή 13 Νοέμβρη:

"Ηταν μια μέρα του καλοκαιριού που πέρασε, στο Βραχάτι. Πάλευα από το πρωί να φτιάξω ένα πρόγραμμα για το χειμώνα, αλλά τίποτα.Οσο πιο πολύ το σκεφτόμουν, τόσο πιο μεγάλο το μπέρδεμα. Ούτε φως, ούτε χρώματα, ούτε αρμονία. Τίποτα. Σκόρπιοι τίτλοι τραγουδιών, σε μια στοίβα μουντζουρωμένα χαρτιά. Ηρθε το απόγευμα. Τα παράτησα όλα και βγήκα βόλτα στο λιμάνι. Κάθισα σε έναν ντόκο στο μώλο, και με άδειο μυαλό, κοίταζα την πόλη απέναντι, μέχρι που νύχτωσε και ανάψανε τα φωτάκια της παραλίας. Ξαφνικά έφαγα το flash ...Νά'το , σκέφτηκα.΄ ''Σβήσανε τα φώτα της αίθουσας και ανάψανε τα φώτα της σκηνής.'' Επαψα να σκέφτομαι και άρχισα να ακούω το μέσα ρυθμό. Αρχισα να ακούω την καρδιά μου. Ακουσα σιγά σιγά τη συναυλία να εξελίσσεται, είδα τις εικόνες που θα συνόδευαν τα τραγούδια και διέκρινα τους ρόλους. Ψιλομουρμούριζα διάφορες μελωδίες, έτσι, σαν να μου τις έφερνε από κάπου ο αέρας. ''Παίξε βραχνή μου φυσαρμόνικα'', ''ο Μάρκος και η Αννα΄΄, ''Comfortably numb¨΄, ''Για ένα κομμάτι ψωμί΄΄, ΄΄το Δωμάτιο'', ''Σαντορίνη'', ''στο λιμάνι του Αμστερνταμ'', ''ο Σταυρός του Νότου'', ''Παλιές αγάπες'', οι Beatles, oι Pink Floyd, o J.Hendrix, oι Rage against the machine, o Van Morrison, o Bob Dylan, o Lou Reed. Ενα απίστευτο αλλοσούσουμο συνάφι, όπως η παρέα των καλλικάντζαρων στην ''Αγέλαστη πολιτεία''.Αλλοσούσουμοι μεν, αλλά με το απόλυτο, υπόγειο σύστημα ενδοεπικοινωνίας μεταξύ τους.Αυτό είναι, είπα στον εαυτό μου. Πρώτα με την καρδιά και ύστερα με το μυαλό. Αυτό είναι λοιπόν και το πρόγραμμα που θα ακούσετε απόψε. Τα τραγούδια της καρδιάς μου. Δεν υπάρχουν πρώτοι, δεύτεροι και τρίτοι ρόλοι σ'αυτή την μουσική παράσταση. Καθένας μας κάνει αυτό που πρέπει, την ώρα που χρειάζεται.Ετσι κάπως είναι το πρώτο μέρος. Εμείς τραγουδάμε για 'σας. Στο δεύτερο μέρος όμως, μετά το διάλειμμα, τα πράγματα αλλάζουν.Θα τραγουδήσουμε μαζί, αλά παλιά, όπως στις μπουάτ του `70.Τραγούδια καθημερινά, ''λαϊκά'' θα τα έλεγα, τραγούδια της παρέας, που ξέρετε και αγαπάτε και σίγουρα μόνοι σας ή με κάποιες συντροφιές, τα έχετε κάποτε σιγοτραγουδήσει. Σας εύχομαι να περάσετε καλά με τα τραγούδια της καρδιάς μας."


Δελτίο Τύπου

Μετά από μια πολύ επιτυχημένη χειμερινή σεζόν και μια εξίσου επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία, αποφάσισαν να συνεργαστούν και φέτος, στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, παρέα με τον Τόλη Φασόη, ιδρυτή, συνθέτη και ερμηνευτή του θρυλικού συγκροτήματος της δεκαετίας του ΄80 Sharp Ties, (ο οποίος πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει τον πρώτο προσωπικό του δίσκο), το Μάνο Λυδάκη, έναν νέο ταλαντούχο τραγουδοποιό ( ο οποίος επίσης μέσα στις επόμενες μέρες θα εκδώσει την πρώτη δισκογραφική του δουλειά) και τον Πάρη Γκαγκαστάθη, έναν πολύπλευρο μουσικό, τραγουδιστή και φίλο από τα παλιά. Ο τίτλος της παράστασης: «Τα τραγούδια της καρδιάς μου». Και σίγουρα, τα τραγούδια έχουν τον πρώτο ρόλο.


info

Πάνος Κατσιμίχας - Μάνος Ξυδούς στο "Γυάλινο Μουσικό Θέατρο"
Συμμετέχουν: Τόλης Φασόης, Μάνος Λυδάκης, Πάρης Γκαγκαστάθης
Από Παρασκευή 13/11 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 15 ευρώ (στο μπαρ)
Διεύθυνση: Λ. Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Τηλ.: 210 9315600, www.gialino.gr
Διαβάστε ακόμα