Τα καλούδια της ώρας - 0848

(01) Η Red Wire είναι μια οργάνωση, που προσπαθεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του AIDS στην Αφρική. Για αυτό το λόγο, την περασμένη Δευτέρα (01/12 - Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS) διάφοροι καλλιτέχνες προσέφεραν νέα τραγούδια τους σε αυτήν, ώστε τα κέρδη από τις ψηφιακές πωλήσεις των κομματιών αυτών να πάνε για αυτό τον ιερό σκοπό της Red Wire.
Διαβάστηκε φορες

(01) Η Red Wire είναι μια οργάνωση, που προσπαθεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του AIDS στην Αφρική. Για αυτό το λόγο, την περασμένη Δευτέρα (01/12 - Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS) διάφοροι καλλιτέχνες προσέφεραν νέα τραγούδια τους σε αυτήν, ώστε τα κέρδη από τις ψηφιακές πωλήσεις των κομματιών αυτών να πάνε για αυτό τον ιερό σκοπό της Red Wire. Έτσι, αν μπείτε στο site της Red Wire, μπορείτε να δείτε τα videos των νέου κομματιoύ των U2 ("I Believe in father Christmas" του Greg Lake), της αρκετά καλής συνεργασίας του Jay-Z με την Santogold στο "Brooklyn (we go hard)" - το οποίο βρίσκεται και στο soundtrack του "Notorious", της μέτριας συνεργασίας των Coldplay με την Kylie Minogue στο τραγούδι "Lhuna", την πολύ καλή συνεργασία του Elton John με τους Killers στο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι "Joseph better you than me", στην αρκετά καλή live κοινή εμφάνιση των Police με τον Elvis Costello κι άλλα κομμάτια από Jenny Lewis, Death Cab for Cutie, Dixie Chicks & John Legend. Αξίζει τον κόπο να περάσεις μια βόλτα και αν δε γίνεις μέλος της Red Wire (4 Ευρώ/μήνα), τουλάχιστον να τα ακούσεις. Μπες εδώ λοιπόν και επέλεξε όποιο video θες να δεις.

(02) Ο Bruce Springsteen κυκλοφορεί το νέο του album "Working on a dream" στις 27 Ιανουαρίου του 2009 και ήδη μπορούμε να ακούσουμε τα 2 νέα του τραγούδια "My Lucky Day" (αρκετά καλό κομμάτι, που θυμίζει αρκετά τον προηγούμενο δίσκο του Springsteen) και το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου στη MySpace σελίδα του. Επιπλέον, μπορείς να δείς το video, που μόλις δημοσιεύτηκε για το "My Lucky Day" σε άρθρο του περιοδικού Rolling Stone. Δείτε το άρθρο εδώ.


(03) Μπείτε στη MySpace σελίδα των Massive Attack και ακούστε το νέο κομμάτι - συνεργασία του 3D και του Snoop Dogg "Calling Mumia", μια καλή ζωντανή εκτέλεση σε ραδιοφωνικό σταθμό του "Black Milk", το ακυκλοφόρητο "United Snakes", που ερμήνευε το συγκρότημα στην περιοδεία του 2004 και το "Herculaneum" του Robert Del Naja για το soundtrack της ταινίας "Gomora". Άκουσε τα εδώ.


(04) Διάβασε τα τραγούδια που ακούν οι Radiohead στη δουλειά τους εδώ.


(05) Ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες, ο John Frusciante (Red Hot Chili Peppers) κυκλοφορεί στις 20/01/09 το 9ο solo album του "The Empyrean". Άκουσε ένα τραγούδι από το νέο album ("Unreachable") στη MySpace σελίδα του. Άκουσε το εδώ.


Bruce Springsteen - My Lucky Day

Διαβάστε ακόμα