The Stranglers

Support στους Stranglers

Οι "Μαύρο  Κόκκινο" και οι "Coin" είναι οι μπάντες που θα εμφανιστούν μαζί με τους Stranglers, στις επερχόμενες συναυλίες  τους σε Αθήνα (22/1) και Θεσσαλονίκη (23/1) αντίστοιχα. 
Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου

STRANGLERS GREECE TOUR 2010

22/01, Αθήνα, FUZZ CLUB, support: ΜΑΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

23/01, Θεσσαλονίκη, BLOCK 33, support: COIN

Οι Μαύρο  Κόκκινο και οι Coin είναι τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν μαζί με τους Stranglers, στις επερχόμενες συναυλίες  τους σε Αθήνα (22/1) και Θεσσαλονίκη (23/1) αντίστοιχα.

Σχετικά με τους COIN, μπορείτε να διαβάσετε εδώ την παρουσίαση του δίσκου τους στο Mix Grill. 

 

ΜΑΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Μαύρο ΚόκκινοΕναλλακτικό ροκ γκρουπ με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά την ένταση, την αμεσότητα και τη θεατρικότητα. Θεματολογικά οι στίχοι αποτελούν ένα ταξίδι στην καθημερινότητα και τις σκέψεις ενός ατόμου στην σύγχρονη πόλη- και πιο συγκεκριμένα την Αθηνα. Το group δημιουργήθηκε στις αρχές του 2008 όταν δύο παλιοί φίλοι-συνεργάτες (Θοδωρής – Στάθης) με χρόνια θητεία στην αγγλόφωνη σκηνή της Αθήνας (και του Λονδίνου ο Θοδωρής) αποφάσισαν να κάνουν κάτι για πρώτη φορά στα Ελληνικά γιατί πολύ απλά ήθελαν ένα πιο άμεσο και αφιλτράριστο δημιούργημα.

Λίγες μέρες  μετά εμφανίστηκε στον κύκλο τους ένας πολύ νέος κιθαρίστας (Στέφανος) που  μόλις έπαιξαν μαζί απλά....ήξεραν ότι είχαν κάτι ενδιαφέρον να βγάλουν. Μετά από κάποιες αλλάγες στη θέση του drummer, πλέον έχουν καταλήξει σε έναν άνθρωπο που τους δίνει την απαραίτητη σιγουριά πίσω από τα τύμπανα (Νικος) αλλά και το extra μελωδικό backing vocal. Μέχρι το 2009 έχουν παίξει πολλά ιδιαίτερα δυναμικά live ( μόνο στην Αθήνα προς το παρρόν) μαζί με πολλές Αθηναικές μπάντες, με μεγαλύτερες στιγμές το support στους New Model Army στο Gagarin.

Έχουν εμφανιστεί σε festival μαζί με τους Locomondo, International Noise Conspiracy, Maraveyas Illegal, Fingers Crossed κ.α Για  το μέλλον το μόνο που θέλουν είναι πλέον πιο πολλά και πάντα καλά και έντονα live σε όλη τη χώρα. 
Οι ΜΑΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ μόλις τελείωσαν το πρώτο τους album σε παραγωγή Γιώργου Πρινιωτάκη, το οποίο κυκλοφορεί μέσω της Legend. Το cd περιέχει δώδεκα τραγούδια που αποτελούν την αρχή για την διαμόρφωση του ιδιαίτερου ηχητικού στίγματος του group. Το group ελπίζει αυτό που έχουν δημιουργήσει να αγγίξει κάποιους ακροατές και σίγουρα να....μην περάσει απαρατήρητο.

ΜΑΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ  είναι οι: Νίκος Βεργέτης (Drums, Φωνητικά) Στάθης Γυφτόπουλος (Μπάσσο, Φωνητικά) Στέφανος Μήτσης (Κιθάρα, Φωνητικά) Θοδωρής Σουρβίνος (Φωνή, Κιθάρα)

http://www.myspace.com/mavrokokkino

COIN

CoinΔημιουργήθηκαν το 2001 στην Καβάλα, όταν τα μέλη του συγκροτήματος βρέθηκαν εκεί για σπουδές. Μετά από μερικούς μήνες γνωριμίας και μουσικών αναζητήσεων άρχισαν να γράφουν  τα πρώτα τους κομμάτια.  Τα επόμενα 4 χρόνια βρίσκουν τους COIN στο studio να ηχογραφούν αρκετά demos και να κάνουν τις πρώτες live εμφανίσεις τους (από το 2003), στην Καβάλα αλλά και στα περισσότερα stage της χώρας. Τον Μάιο του 2005 ηχογράφησαν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο "Head Or Tales" που κυκλοφόρησε επίσημα από την Side Two Records. Το κοινό της Καβάλας αποδέχτηκε αυτή τη πρώτη προσπάθεια με ενθουσιασμό και πολύ θετικές κριτικές.

Την άνοιξη του 2007 κυκλοφόρησε και το δεύτερο album τους με τίτλο “Urban Subculture”, αποκλειστικά από τους COIN, ενώ την διανομή ανέλαβε η Play Our Music. Ο δίσκος αυτός ήταν το μεγάλο breakthrough  των COIN πανελλαδικά. Κοίνο και κριτικοί μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το ελπιδοφόρο συγκρότημα που κινούνταν στα όρια του alternative – indie rock και σκοτεινού pop.

Οι live εμφανίσεις που συνόδευσαν τον δίσκο ήταν απλά εκρηκτικές και οι συνεργασίες με άλλα γκρουπ του χώρου αρκετές. Τον επόμενο χρόνο τα μέλη της μπάντας μετακόμισαν στην Θεσσαλονίκη και ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω σε καινούργιο υλικό, το οποίο αρχές Δεκέμβρη άρχισε να ηχογραφείται στα Run Devil Run Studios. Την παραγωγή όπως και στον προηγούμενο δίσκο ανέλαβε ο Νικόδημος Τριαρίδης. Ο νέος δίσκος μόλις κυκλοφόρησε και το όνομα αυτού: «Popstitute» (λογοπαίγνιο των λέξεων pop,prostitute) και πάλι αποκλειστικά από τους COIN και διανομή Play Our Music. Το Popstitute περιλαμβάνει 11 pop-rock κομμάτια, ξεφεύγοντας από την οργή και τον θυμό του Urban Subculture και τον σκληρό ήχο του Head Or Tales.  
 
http://www.myspace.com/coinn

Διαβάστε ακόμα