Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, μια συνέντευξη, ο ΣΥΡΙΖΑ & η κίνηση των 58

Άλλη μια παρεξήγηση με πολλά απρόοπτα βγήκε μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε...
Διαβάστηκε φορες
Άλλη μια παρεξήγηση με πολλά απρόοπτα βγήκε μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε...

Με αφορμή τις εμφανίσεις της με τη Μελίνα Κανά στο Σταυρό του Νότου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου έδωσε μια σύντομη συνέντευξη στο aixmi.gr, η οποία δημοσιεύτηκε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου.

Στη συνέντευξη που πήρε η Ιουλία Βελισσαράτου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Ελλάδα είχε ταλαιπωρηθεί πολύ μέχρι και τη Μεταπολίτευση. Οι ραγδαίες αλλαγές που ακολούθησαν μετά από αυτήν την περίοδο, έδωσαν ανάσα στους ανθρώπους εκείνης της εποχής που διψούσαν να χαρούν και πίστεψαν τις πολλές υποσχέσεις. Για μένα φταίνε οι πολιτικοί – γιατί έγιναν πολλά λάθη – αλλά και οι πολίτες. Οι Έλληνες, τα τελευταία 30 χρόνια, ζούσαν με ψεύτικα ιδανικά. Κάποτε αυτό θα τελείωνε. Υπήρχε μία μακρά περίοδος που ο Έλληνας ήθελε μόνο την εξουσία. Όλοι πρόεδροι ήθελαν να γίνουν σε θέσεις εξουσίας ή να βολέψουν τα παιδιά τους στο δημόσιο».

«Από την άλλη, και να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ποιος ξέρει τι θα γίνει; Εγώ, πάντως, πιστεύω ότι εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα»…

Και πώς κρίνει την κίνηση των 58 για την αναδιάρθρωση της Αριστεράς;

«Ναι» στην ανασύσταση της Αριστεράς
«Λέμε ναι σε ο,τιδήποτε βοηθήσει την Αριστερά να ανασυσταθεί».


Λίγες ώρες μετά, η Τσαλιγοπούλου έκανε την εξής δήλωση μέσω της σελίδας της στο Facebook:


«Τις τελευταίες μέρες (ενόψει των παραστάσεων μου στο “Σταυρό Του Νότου” με τη Μελίνα Κανά) έδωσα μια σειρά από συνεντεύξεις. Με κατάπληξη διαπίστωσα πως σε κάποιες από αυτές (στη δημοσιευμένη εκδοχή τους) υπήρξε πλήρης παραμόρφωση και στρέβλωση του νοήματος όσων είπα, καθώς και αποσπασματική χρήση κάποιων λεγομένων μου που χρησιμοποιήθηκαν ως “τσιτάτα”, αποκομμένα από τη συνολική μου απάντηση, άρα με στρεβλωμένο το αληθινό και πλήρες σκεπτικό τους.  

Έτσι γράφω αυτό το σημείωμα, που εξηγεί και αποσαφηνίζει τις αληθινές μου απόψεις και γνώμες για όσα ερωτήθηκα, κι αφήνω τους ακροατές μου να αναρωτηθούν αν οι παραποιήσεις οφείλονται στον “δαίμονα του τυπογραφείου ή....” -Φυσικά δεν πιστεύω πως “μαζί τα φάγαμε”.

Είπα πως έχουμε όλοι τις ευθύνες μας στο μέτρο που μας αναλογούν, όμως η σημαντικότερη μας ενοχή (οφείλει να) είναι το γεγονός πως επιλέξαμε να μας κυβερνήσουν για πολλά χρόνια όλοι εκείνοι που έφεραν τη χώρα μας στη σημερινή της κατάντια (και μας κουνούν κι από πάνω το δάχτυλο κατηγορώντας εμάς για τα δικά τους εγκλήματα), ενώ υπόσχονται να μας...σώσουν - οι ίδιοι ακριβώς που μας κατέστρεψαν. -Θλίβομαι αφάνταστα για τη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την απελπισία των συμπατριωτών μου.  

Ντρέπομαι για την αδυναμία μας να βοηθήσουμε τους νέους μας και να συμπαρασταθούμε στους ηλικιωμένους, πονάω για το ξεπούλημα και τη δυσφήμιση της πατρίδας μου. Με εξοργίζει η σκληρότητα και ο κυνισμός απέναντι στους αδύναμους ενώ συνεχίζονται να προστατεύονται προνομιούχοι. Αυτά όλα πρέπει να τελειώσουν, και πιστεύω πως σύντομα θα τα καταργήσει ο Ελληνικός λαός.  

Είπα πως (και για μας τους καλλιτέχνες) η Κρίση μπορεί να αφήσει πίσω της κάτι καλό - το να διδαχθούμε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε στο μέλλον, σε όλα τα επίπεδα (πολιτική, κοινωνία, δημόσια κι ιδιωτική ζωή). -Καμία “ανασύσταση” της Αριστεράς δεν θεωρώ απαραίτητη (ειδικά μέσω κινήσεων τύπου “58”) στην Ελλάδα σήμερα, επειδή απλά η Αριστερά στη χώρα μας βρίσκεται αυτή την ιστορική στιγμή στα καλύτερα της! Η κίνηση των “58” θα κριθεί έτσι κι αλλιώς από το λαό με την ψήφο του. Εγώ πάντως θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ.
»

02 / 02 / 2014 ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ


Η Ιουλία Βελισσαράτου απάντησε στα παραπάνω με νέο άρθρο της, στο οποίο λέει μεταξύ άλλων ότι η συνέντευξη ήταν σύντομη και μεταφέρθηκαν ακριβώς αυτά που είπε στο τηλέφωνο η Ελένη Τσαλιγοπούλου...


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα