Ο Socos μελοποιεί ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου

Σήμερα κυκλοφορεί το νέο CD “Το πρώτο απ’το δεύτερο και το δεύτερο απ’το τρίτο…” όπου ο Socos μελοποιεί ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Τραγουδά ο Μαρίνος Τζιάρος.
Διαβάστηκε φορες
Ο Socos επιστρέφει στην μελοποιημένη ποίηση, τέσσερα χρόνια μετά το εμβληματικό Η Ύδρα των Πουλιών (ποίηση Νίκος Εγγονόπουλος – τραγούδι Δημήτρης Πουλικάκος).

Ολόκληρο το άλμπουμ Το πρώτο απ’το δεύτερο και το δεύτερο απ’το τρίτο… περιέχει ακουστικά τραγούδια σε ποίηση Ντίνου Χριστιανόπουλου.
Η ατμόσφαιρα είναι εσκεμμένα λιτή, και «αφτιασίδωτη». Ο Socos στην κιθάρα και τα δεύτερα φωνητικά και ο Μαρίνος Τζιάρος (των Socos & The Live Project Band) στο τραγούδι.

Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για τη δημιουργία ενός – απροσδιόριστης εποχής – περιβάλλοντος χώρου, άλλοτε ατμοσφαιρικού και άλλοτε εκρηκτικού,  που περιβάλλει τον στίχο και του αφήνει χώρο να «ακουστεί» και να αναδειχτεί. 
Το ότι η συλλογή αυτή μελοποιημένων ποιημάτων προσθέτει ένα τελείως νέο χρώμα στην παλέτα των ηχογραφήσεων του Socos, δεν θα έπρεπε να αποτελεί πλέον έκπληξη καθώς η (από άλμπουμ σε άλμπουμ) μεταμόρφωση είναι πλέον καταγεγραμμένο χαρακτηριστικό του δημιουργού.
Στην ερμηνεία των τραγουδιών ο Μαρίνος Τζιάρος που δοκιμάζεται για πρώτη φορά εκτός των πλαισίων των Socos & The Live Project Band στους οποίους ήταν μέλος.
Διαβάστε ακόμα

Lower Cut - Ocean

Δημήτρης Κορομηλάς
11/01/18 16:00