Οι Pop Eye μιλάνε στο Muzitee Zone

Οι Pop Eye είναι οι φιλοξενούμενοί μας στo Muzitee Zone, και μιλάνε για το παρελθόν και το μέλλον τους.
Διαβάστηκε φορες
Τα ρετρό σχέδια είναι ένας από τους λόγους για να προσθέσεις ένα t-shirt Muzitee στη συλλογή σου. Άλλοι λόγοι είναι ότι σου έρχεται σε μία συσκευασία σε σχήμα κασέτας που στη συνέχεια μπορεί να γίνει άνετα διακοσμητικό για το σπίτι σου, ενώ αποκτάς και έναν κωδικό με τον οποίο μπορείς να κατεβάζεις κάθε μήνα μουσική από καλλιτέχνες της ανεξάρτητης σκηνής.

Οι Pop Eye ετοίμασαν αποκλειστικά για τους Muzitee owners ένα "Best of" EP με μερικά από τα τραγούδια που τους καθιέρωσαν. Σήμερα φιλοξενούνται στη στήλη του Muzitee Zone και μιλούν για το παρελθόν και το μέλλον τους!

Ο Ποπάυ δεν είναι ο αγαπημένος σας παιδικός ήρωας όπως ξεκαθαρίζετε! Τελικά ποιος είναι ο αγαπημένος σας;


Thundercats. Απλά πράγματα, η απόλυτη παιδική σειρά.

Τι διαφορά εχουν οι Pop Eye του 2005 με τους Pop Eye του 2014;

Μέσα σε αυτό το διάστημα έχουμε εξελιχθεί όλοι ως μουσικοί όπως είναι φυσικό. Και αυτό έχει οδηγήσει στην εξέλιξη της συνθετικής μας ικανότητας, του παιξίματός μας, αλλά και του τρόπου που αντιμετωπίζουμε μια live performance, χωρίς το αρχικό μας άγχος και ανασφάλεια. Είμαστε πιο ώριμοι πια, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει χαθεί ο αυθορμητισμός. Φυσικά η ενσωμάτωση στη μπάντα, της Έφης Θεολόγου και του Μάνου Αναγνωστάκη, έφτιαξε μια ομάδα ακόμη πιο δυνατή.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος ήταν το έναυσμα για να σας μάθει ένα ευρύτερο κοινό. Πείτε μας λίγο γι αυτή τη συνεργασία - γνωριμία.

Η στήριξη του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου αναμφίβολα μας βοήθησε πολύ στην αρχή της πορείας μας. Και έγιναν όλα πολύ απλά. Αρκούσε να του στείλουμε το demo μας για να το ακούσει. Έτσι επέλεξε το τραγούδι μας “If You…” για τη συλλογή του “A Silent Wonder”. Ακούγεται πολύ εύκολο, αλλά έτσι ακριβώς έγινε. Χωρίς να έχουμε κάποιον γνωστό ή να βρεθούμε αρχικά από κοντά.

Θα πρέπει φυσικά να αναφέρουμε ότι πέρα από το Δημήτρη, χρωστάμε ένα ευχαριστώ σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων που μας στήριξαν, καθώς νιώθουμε ότι μας αγκάλιασε σύσσωμη η indie pop σκηνή της χώρας, βοηθώντας ουσιαστικά στο να δημιουργηθεί  hype για τη μπάντα και να μας γνωρίσει το κοινό. Όπως το Σπύρο Παγιατάκη, το Mhulot, τον Κώστα Μπρέλλα, το Γιώργο Γερανιό και πολλούς άλλους Η περίοδος αυτή για εμάς ήταν πραγματικά σαν όνειρο. Η  γνωριμία μας, όσο και η στήριξη από ανθρώπους που θαυμάζαμε ήταν κάτι τεράστιο για εμάς. Νιώθουμε πραγματικά ότι ήμασταν πολύ τυχεροί καθώς μας ήρθαν όλα πολύ ευνοϊκά.

Το Deepest sea ηταν το μεγάλο "μπαμ". Μου κάνει εντύπωση ότι τα επόμενα τραγούδια δεν ήταν "σαν το Deepest sea". Ήταν επιλογή; Δεν το καταφέρατε ή θέλατε να ξεφύγετε από αυτή την επιτυχία;

Δεν προσπαθήσαμε και δε θέλουμε να ακολουθήσουμε την ίδια συνταγή. Σίγουρα το deepest sea το αγαπάμε και νιώθουμε πολύ περήφανοι για αυτό. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε να συνθέτουμε, πειραματιζόμαστε και σε άλλα μουσικά μονοπάτια χωρίς να το έχουμε ως σημείο αναφοράς. Θεωρούμε ότι αξίζει κάποιος να γνωρίσει και τα “What is true”, “Have Some Fun», “The Night Falls” & “A Better Day”, τα οποία κινούνται σε διαφορετικό ήχο από το The deepest sea, αλλά νιώθουμε ότι κρατάνε μια συνέπεια στην ποιότητα που προσπαθούμε να έχουμε σε αυτό που κάνουμε. Ο παράγοντας «γούστο» είναι κάτι υποκειμενικό φυσικά και δεν μπορείς να ορίσεις τι θα γίνει επιτυχία. Είμαστε όμως περήφανοι για όλες τις δουλειές μας.

Αν και συστηθήκατε ως electro trio τελικά οι επόμενες κυκλοφορίες πήγαν σε πιο κιθαριστικό και φυσικό ήχο. Θυμάμαι ότι τότε την παραγωγή την έκαναν οι GAD οι οποίοι επίσης πήγαιναν προς αυτό τον ήχο. Ήταν δική τους επιρροή ή δική σας επιλογή; Πώς αποφασίσατε τέτοια στροφή;

Νομίζουμε ότι, αρχικά, μας οδήγησε περισσότερο σε αυτήν την επιλογή η ανάγκη να μπορούν να αποδοθούν τα κομμάτια μας στα lives. Θεωρούμε σημαντικό να μπορείς να «ζωντανέψεις» σε ένα live session το studiaκό κομμάτι, στο οποίο σημαντικό ρόλο παίζει και η παραγωγή. Έτσι, αρχίσαμε να προσθέτουμε περισσότερα φυσικά όργανα. Ως επακόλουθο επηρεάστηκαν οι συνθέσεις μας και άρχισε να οδηγείται σε διαφορετικά μονοπάτια ο ήχος μας. Βέβαια, τώρα θα μπορούσαμε να πούμε πως έχουμε ισορροπήσει πάλι τα πράγματα κι έχουμε επενδύσει αρκετά πάλι στον ηλεκτρονικό ήχο, που αγαπάμε πολύ.

Απ' ό,τι φαίνεται δεν σας τρομάζουν οι αλλαγές. Και η συνεργασία με τον Ξυδάκη είναι μία απόδειξη. Ίσως και η πρώτη σας προσέγγιση σε ελληνικό στίχο; Μιλήστε μας λίγο γι αυτή τη συνεργασία.

Όνειρο, με μια λέξη. Ας είναι καλά ο Αντώνης Μποσκοίτης που μας έφερε σε επαφή με τον κ. Ξυδάκη. Ο κ. Ξυδάκης μάς ανέθεσε να διασκευάσουμε 4 συνθέσεις του, άκουσε το τελικό αποτέλεσμα, του άρεσε και μας επέλεξε να συνεργαστούμε για τη συναυλία που έδωσε πέρσι το Σεπτέμβριο στον κήπο του Μεγάρου, όπου μοιραστήκαμε μαζί του τη σκηνή. Από τη συνεργασία αυτή πήραμε πολλά σε επαγγελματικό-δημιουργικό επίπεδο, αλλά και σε προσωπικό. Θεωρούμε ότι η βαρύτητα του ονόματος του κου Ξυδάκη και ο σεβασμός που τρέφουμε για το έργο του μας έκανε ιδιαίτερα προσεκτικούς αλλά μας ώθησε να δώσουμε σε αυτές τις 4 διασκευές τον καλύτερό μας εαυτό.

Αλήθεια θα κυκλοφορούσατε ποτέ ελληνόφωνα τραγούδια;

Έχει ταιριάξει καλύτερα ο αγγλικός στίχος με τη μουσική μας. Δεν είμαστε όμως αντίθετοι με τον ελληνικό στίχο. Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσουμε ίσως κάποια στιγμή ένα μικρό EP στα ελληνικά.

Μάλλον δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής καθώς είμαστε πολύ αυστηροί με τη χρήση της γλώσσας μας. Έχει μια απίστευτη δύναμη και αμεσότητα, είναι κυρίαρχη. Όταν ακούς ένα ελληνικό κομμάτι, ο στίχος είναι αυτός που ασυναίσθητα προσέχεις πρώτα και ίσως κρίνεις και την ποιότητα της δουλειάς ή χαρακτηρίζεις, κατατάσσεις το κομμάτι κάπου, καπελώνει τη μουσική. Επομένως χρειάζεται μια ιδιαίτερη μεταχείριση. Ενώ με τον αγγλικό, δίνεις περισσότερο χώρο στη μουσική, ο στίχος ίσως έρχεται σε δεύτερο επίπεδο.

Στο συγκρότημα προστέθηκε και γυναικεία φωνή. Ήταν κάτι που έλειπε από το συγκρότημα ή προέκυψε και έδεσε το γλυκό;

Σκεφτόμασταν καιρό κάποιες συνεργασίες με γυναικείες φωνές, αλλά τελικά αποφασίσαμε ότι θα βοηθούσε πολύ τη μπάντα μια γυναικεία φωνή σε μόνιμη συνεργασία. Σταθήκαμε όμως πραγματικά τυχεροί που στο δρόμο μας ήρθε η Έφη, αφού πέρα από εξαιρετική φωνή είναι κι εξαιρετικός συνεργάτης κι άνθρωπος. Ναι, έδεσε το γλυκό, όπως και με το μπασίστα μας, το Μάνο.

Η τελευταία σας κυκλοφορία είναι το Have Some Fun EP δείχνει μία επιστροφή του σχήματος στη χορευτική μουσική ή ήταν ένα one off project;

Δεν επιλέγουμε μέχρι τώρα κατευθύνσεις, είμαστε περισσότερο έρμαιο των τραγουδιών μας. Αυτό είναι κάτι που μας έχει απασχολήσει πολύ, αφού τα άλμπουμ μας, όπως κι οι ζωντανές μας εμφανίσεις, δεν είναι εύκολο να δομηθούν, αφού τα τραγούδια μας έχουν τόσο διαφορετικό ύφος μεταξύ τους. Αυτή όμως η πολυσυλλεκτικότητα του ύφους αποτελεί τελικά και το βασικό χαρακτηριστικό των Pop Eye.

Ξέρουμε ότι ετοιμάζετε νέο δίσκο. Να περιμένουμε ένα Have Some Fun LP ή θα είναι κάτι διαφορετικό;

Θα περιέχει τα 3 τραγούδια που έχουμε κυκλοφορήσει (“What is true”, “Have Some Fun” & “Back in Town”) κι αρκετά ακόμη pop κομμάτια. Έχουμε την αίσθηση πως κι αυτή τη φορά έχουμε προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω συνθετικά, ερμηνευτικά κι από πλευρά ενορχήστρωσης, σχεδόν πάντα σε συνεργασία με τον Ηρακλή Αναστασιάδη από τους GAD. Τον Ηρακλή τον θεωρούμε πλέον το 6ο μέλος της μπάντας, με όλη τη βοήθεια που μας έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Αυτή την περίοδο κάνουμε πρόβες για τα Live μας που θα γίνουν το προσεχές διάστημα, όπου θα παρουσιάσουμε κομμάτια από τον τρίτο επερχόμενο δίσκο. Παράλληλα είμαστε στη διαδικασία ολοκλήρωσης του δίσκου μας, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και το νέο video clip μας για το “Have Some Fun”.
Είμαστε επίσης πολύ χαρούμενοι και περήφανοι, που τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου είμαστε προσκεκλημένοι από το Plissken Festival να ανοίξουμε τη συναυλία των “The Boxer Rebellion”, της εξαιρετικής πραγματικά αυτής μπάντας από τη Βρετανία, στο six d.o.g.s.

Ποια τα αγαπημένα σας Muzitee και γιατί;

Όλα, μα όλα, κι αυτό δεν είναι διαφημιστικό τρικ. Έξυπνα t-shirts, με ευφάνταστες μουσικές στάμπες και πολύ καλής ποιότητας. Κι όλο αυτό το concept με την κασέτα μάς τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή. Πολύ καλή δουλειά, ελπίζουμε να προχωρήσει ακόμη περισσότερο.Tags
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα