Ο Δαλάι Λάμα στο Glastonbury!

Ο 14ος Δαλάι Λάμα στο Glastonbury 2015.
Διαβάστηκε φορες
Ο 14oς Δαλάι Λάμα, Tenzin Gyatso, θα εμφανιστεί στη σκηνή Pyramid, του φεστιβάλ Glastonbury, την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015. Στην ίδια σκηνή το απόγευμα, θα εμφανιστεί ο Lionel Richie, για πρώτη φορά σε βρετανικό φεστιβάλ.

Κάποια Κυριακάτικα πρωινά του Glastonbury είχαν ιδιαίτερους καλεσμένους. Πέρυσι το English National Ballet είχε κάνει την εμφάνισή του το πρωί της Κυριακής του φεστιβαλικού τετραήμερου, ενώ έχει εμφανιστεί και ο Επίσκοπος του Bath.

Όπως ανακοινώθηκε στο compassionoxford.com, το περιεχόμενο της ομιλίας του δεν είναι ακόμα γνωστό αλλά ο λόγος του κινείται γύρω από τις τρεις βασικές αρχές: την προώθηση της συμπόνοιας, την καλλιέργεια του διαλόγου μεταξύ διαφορετικών θρησκειών και την διατήρηση της κουλτούρας των Θιβετιανών Βουδιστών περί ειρήνης και μη-βίας.

Ο κατά κόσμον Lhamo Dondrub, γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1935 και επιλέχθηκε ως ο διάδοχος Δαλάι Λάμα σε ηλικία 2 ετών. Ανακηρύχθηκε ως ο 14ος Δαλάι Λάμα στις 17 Νοεμβρίου 1950, σε ηλικία 15 ετών και με θρησκευτικό όνομα Tenzin Gyatso. Είναι ο μακροβιότερος ηγέτης των Θιβετιανών Βουδιστών και του έχει απονεμηθεί το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1989.


Διαβάστε ακόμα