Συνέντευξη: Ο μίτος της Παυλίνας Βουλγαράκη

Για οποιονδήποτε προσπαθεί να κάνει μια επαγγελματική αρχή , αυτή την περίοδο είναι εξίσου δύσκολο είτε είναι καλλιτέχνης, είτε κάνει οτιδήποτε άλλο. Το θετικό με την τέχνη είναι πως όσο κι αν την πολεμάει η κρίση άλλο τόσο την ευνοεί.
Διαβάστηκε φορες
Νέος δίσκος ξεμύτισε από την Παυλίνα Βουλγαράκη με το γενικό τίτλο «Λαβύρινθοι» που κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος από την Cobalt Music. Δεν ξέρω πόσα αστέρια θα έβαζε κανείς, πάντως σίγουρα θα ήταν φωτεινά! Έτσι θελήσαμε να την γνωρίσουμε λίγο παραπάνω. 
 
Πότε και πώς συναντήθηκες με την μουσική;

απ. Σε προσωπικό επίπεδο στις σκάλες του σπιτιού μου όταν πιτσιρίκι συνειδητοποίησα πως έχουν ηχώ. Επαγγελματικά συνέβη τυχαία πριν 3 χρόνια παρ' όλα αυτά εντελώς καρμικά και φυσικά."Λαβύρινθοι" που έγιναν ο μίτος για την είσοδο σου σε πολύ κόσμο. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία και πώς αισθάνεσαι σχετικά;

απ. Η πρόταση για συνεργασία στα Live έγινε από τον Μπάμπη. Το ντουέτο μας ήταν μια δίκη μου μυστική ευχή την οποία είχα μοιραστεί με τον Αντώνη και τον Δημήτρη (Παπαβομβολάκη) που κάναμε παρέα τον δίσκο. Όταν πια ολοκληρώθηκαν οι Λαβύρινθοι ως κομμάτι, δεν ήμουν ήσυχη, κάτι με έτρωγε κι έτσι ένα απόγευμα μου είπαν τα παιδιά  που είναι και φίλοι μου "Ρε Παυλίνα αφού το θες γιατί δεν το στέλνεις στον Μπάμπη; Στην χειρότερη να σου πει όχι" . Ευτυχώς ανταποκρίθηκε θετικά. Νιώθω τυχερή και ευγνώμων για όλο αυτό μιας κι ήταν ανέκαθεν από τους αγαπημένους μου τραγουδοποιούς, αν όχι ο αγαπημένος μου.

Πόσο εύκολα ή όχι είναι για ένα νέο καλλιτέχνη να υπάρξει σήμερα καταμεσής της κρίσης;

απ. Για οποιονδήποτε προσπαθεί να κάνει μια επαγγελματική αρχή, αυτή την περίοδο είναι εξίσου δύσκολο είτε είναι καλλιτέχνης, είτε κάνει οτιδήποτε άλλο. Το θετικό με την τέχνη είναι πως όσο κι αν την πολεμάει η κρίση άλλο τόσο την ευνοεί. Μπορεί όχι στην ζωγραφική ή στην γλυπτική όποτε κακώς το γενικεύω, αλλά στην μουσική, την λογοτεχνία ακόμα και στην μόδα γίνεται ένα κάλο ξεκαθάρισμα, αναδεικνύονται νέες ιδέες, όλα φαίνονται πιο προσιτά και δίνονται ευκαιρίες. Προσωπικά είναι πιο σημαντικό για εμένα να κάνω αυτό που αγαπάω με πολλή προσπάθεια και πολλή δουλειά προσαρμόζοντας τον τρόπο ζωής μου πάνω σε αυτό παρά να πνίγομαι και να βαριέμαι στην μετριότητα μιας πιο σίγουρης καθημερινότητας που δεν με γεμίζει.Ποιο είναι το πρόσωπο που σε έχει στιγματίσει μουσικά στην μέχρι τώρα πορεία σου;

απ. Πάντα ως ακροατής απολάμβανα πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής. Θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες και εμπνέομαι από μουσικούς καθημερινά. Οι άνθρωποι που με έχουν στιγματίσει είναι άνθρωποι δικοί μου που με βοήθησαν να έχω θάρρος και με στήριξαν.

Ποια είναι η πιο συχνή σου διαφωνία με την Παυλίνα;

απ. Αρχικά δεν είμαστε μόνο δύο είμαστε πολλές και διαφωνούμε συνέχεια. Θα ήθελα να μην είμαι τόσο επιεικής με τους γύρω μου. Κι όταν η Παυλίνα φωνάζει "Φύγεεεεε από εκεί , σου κάνει κακό αυτό " να παίρνω τις υπόλοιπες απ΄το χέρι και να την κάνουμε σιγά σιγά.

Με τι θα αντάλλαζες την μουσική σου πορεία;

απ. Με τίποτα χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα θυσίαζα πράγματα για αυτήν. Όπως το να κάνω οικογένεια κάποια στιγμή ή το να περνάω χρόνο με ανθρώπους που αγαπάω. Εντάξει αν για κάποιον λόγο έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στο να τελειώσει ο κόσμος ή να σταματήσω την πορεία μου στην μουσική.. Θα το αντάλλαζα.

Τί ρόλο έχουν συναισθήματα όπως ο φόβος, η ανασφάλεια κτλ στην ερμηνεία ή την δημιουργία για σένα;

απ. Τον ίδιο ρόλο που έχει η χαρά, η προσμονή, ο έρωτας. Κάθε συναίσθημα είναι κινητήριος δύναμη σε αυτό που κάνω.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου αν αύριο για κάποιο λόγο θα έπρεπε να αφήσεις το χώρο της μουσικής;

απ. Θα τον άφηνα μόνο αν προέκυπτε κάποιο πρόβλημα υγείας που θα με εμπόδιζε από το να τραγουδάω. Από εκεί και πέρα η δουλειά μου είναι τεράστιο κομμάτι του εαυτού μου ακόμα κι αν δεν καταφέρω τίποτα σε αυτόν τον χώρο δεν νομίζω πως θα σταματήσω να ασχολούμαι ποτέ άμεσα ή έμμεσα.

Τί είναι αγάπη για σένα ; Πώς την αντιλαμβάνεσαι ;

απ. Σεβασμός. Εμπιστοσύνη. Πίστη. Ελευθερία.

Μουσική ή στίχος;

απ. Δεν ξέρω. Αλλάζει με τις μέρες και με τις περιόδους της ζωής μου.

Πού σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο αλλά και ποια είναι τα σχέδια σου για το καλοκαίρι;

απ. Στις 14 Μαΐου θα συμμετέχω ως καλεσμένη στο Live των Όναρ μαζί με τον Λαυρεντη Μαχαιρίτσα και τον Γιάννη Κότσιρα. Στις 16 Μαΐου θα κάνουμε με τους μουσικούς μου ένα ακουστικό live στο μικρο Passport, ενώ στις 27 Μαΐου θα γίνει η παρουσίαση του δίσκου μου στον Ιανό! Το καλοκαίρι θα περιπλανηθώ στην επαρχία αλλά ακόμα δεν ξέρω συγκεκριμένες ημερομηνίες και μέρη. Σίγουρα στην αγαπημένη μου Κρήτη.

Θα θέλαμε να μας σχολιάσεις το παρακάτω.

"Έτσι είναι ο έρωτας.
Έχει δέρμα ευαίσθητο κ φλέβες αναιμικές!
Λίγο να τον γδάρεις κ θα τον δεις να χρονορραγεί ακατάπαυστα."

Αν δεν τον γδάρεις πως θα καταλάβεις ποιανού το αίμα αιμορραγεί; Και αν δεν τον δεις να χρονορραγεί πως αλλιώς θα καταλάβεις ποιος άντεξε μέχρι η πληγή να γιάνει;

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα