Music is my radar - Μάιος '10

Το δέκατο album του P. Weller αποτελεί την κυκλοφορία του Μαΐου για το Music is my Radar. Τα πρώτα τραγούδια που ξεχώρισαν απ' αυτό είναι τα Wake up the nation και No tears to cry που μας γυρνάει πίσω στις μέρες των Style Council.
Διαβάστηκε φορες
Το δέκατο studio album του "Modfather" ή "Cappuccino kid" Paul Weller αποτελεί την κυκλοφορία του Μαΐου για το Music is my Radar. Τα δύο πρώτα τραγούδια που ξεχώρισαν από το album είναι το ομώνυμο ξεσηκωτικό Wake up the nation και το No tears to cry που μας γυρνάει πίσω στις ημέρες των Style Council. Ξεχωρίζουν όμως και τα 7 & 3 is the striker’s name στο οποίο συμμετέχει στις κιθάρες ο Kevin Shields των My Bloody Valentine, το Andromeda και τα 2λεπτα speedαρισμένα rock’n’roll Moonshine και Fast car slow traffic, στο οποίο ο Paul συνεργάζεται, μετά από αρκετά χρόνια, με τον Bruce Foxton, πρώην μπασίστα των Jam. Κάπως έτσι μάλλον θα ακουγόταν το μεγάλο Λονδρέζικο συγκρότημα το 2010.

Ιδιαίτερα όμως ευχαριστήθηκα και το τέταρτο album της Sharon Jones & the Dap - Kings από το Brooklyn με τίτλο I learned the hard way το οποίο βέβαια συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όσους λατρεύουν την soul-funk των 70's. Εκτός από το ομώνυμο τραγούδι, ακούστε οπωσδήποτε το Better things to do που φέρνει στο μυαλό το Spill the wine των War, αλλά και τα Money και The reason. Στο εξαιρετικό Mama don't like my man νομίζεις πως συνοδεύει την Sharon στα φωνητικά κάποιο από τα girl groups των 60's!

Η δεύτερη κυκλοφορία των Foals και του συμπατριώτη μας  Yannis Philippakis με τίτλο Total life forever προχωράει ένα βήμα πιο μπροστά από το ντεμπούτο τους Antidotes. Μου άρεσαν περισσότερο τα Blue blood, το ομώνυμο τραγούδι που έχει δανειστεί στίχους από το 90's indie classic Into your arms των Lemonheads, τα After glow, Alabaster και βέβαια το πρώτο single του δίσκου Spanish Sahara. Περισσότερα για τον δίσκο εδώ.

Οι National κυκλοφορήσαν ίσως τον πιο βατό δίσκο τους και πιστεύω πως το High Violet θα βρίσκεται στις περισσότερες λίστες με τα καλύτερα στο τέλος της χρονιάς αφού έχει ήδη συζητηθεί αρκετά. Σε αυτήν την πέμπτη κυκλοφορία  του συγκροτήματος ξεχωρίζουν τα Terrible love, Bloodbuzz ohio και  Conversation 16 που δεν του λείπει τίποτα για να γίνει ένα hit που θα ακούγεται παντού. Κυκλοφορούν και κάποιοι ψίθυροι για επικείμενη συναυλία τους στην Αθήνα. Αμήν!  

Οι LCD Soundsystem είναι από τα αγαπημένα συγκροτήματα των κριτικών τα τελευταία χρόνια. Με τις δύο πρώτες κυκλοφορίες τους έχουν γνωρίσει μεγάλη αποδοχή, ίσως και παραπάνω από αυτήν που τους αρμόζει, χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία του electro - punk project του James Murphy. Από το πολύ καλό This is happening ξεχώρισα το Drunk girls, ένα από τα singles και ταυτόχρονα video clips του 2010, αλλά και τα You wanted a hit, One touch και All I want.

Το ντουέτο των She and Him το γνωρίσαμε το 2008 με το ντεμπούτο τους Volume 1, ενώ φέτος κυκλοφόρησαν το Volume 2. Αποτελούνται από την ερωτεύσιμη ηθοποιό Zooey Deschanel και τον M Ward, ηγέτη των Monsters of folk. Ο ήχος του σχήματος κινείται στον ευρύτερο χώρο της folk, με μπόλικα στοιχεία από 50-60’s, ειδικότερα στα φωνητικά, ενώ θα μπορούσαμε να πούμε πώς θυμίζουν ελαφρώς και τις πρώτες συνθέσεις των αγαπημένων μας Belle and Sebastian. Ξεχώρισα τα Thieves, Don’t look back και Along without you now.

Οι Dum dum girls είναι το νέο απόκτημα της Sub pop, αποτελούνται από  τέσσερεις γυναίκες, κατάγονται από το Los Angeles, έχουν έντονες γκαραζοπανκ κιθάρες, φωνητικά που θυμίζουν την pop των Blondie και των Metric, μα πάνω από όλα έχουν μαζί τους το έντονο hype να τις συνοδεύει. Εκτός από το single Jail la la αξίζει να προσέξεις το κορυφαίο It only takes one night και τα Oh mein me και I will be.

Το 28ο album των Fall και πρώτο τους στην Domino είναι γεγονός και έχει τίτλο Your future our clutter. Είναι από τα καλύτερά τους τα τελευταία χρόνια, αλλά αφήνω τον Ody να σας πει περισσότερα για το δίσκο  εδώ και κάποια γενικότερα πράγματα για το μεγάλο αυτό συγκρότημα από το Manchester εδώ. Πρέπει να ακούσεις τα O.F.Y.C. Showcase, Cowboy George, Y.F.O.C. Slippy floor και Chino.

Οι Electric Litany είναι πολυεθνικό σχήμα και αποτελούνται από τους Αλέξανδο Μίαρη από την Κέρκυρα, Richard Simic από το Devon και Duane Petrovich από το Texas. Προσωπικά αγαπημένα από το How to be a child and win the war είναι το δυνατό The roses came, το The Dunes που θα ευχαριστηθούν οι οπαδοί των Radiohead, μα πάνω από όλα το αργόσυρτο A dream worth dreaming. Περισσότερα εδώ.

ALBUMS

PAUL WELLER – Wake up the nation
SHARON JONES & THE DAP - KINGS – I learned the hard way
NATIONAL – High violet
FOALS – Total life forever
LCD SOUNDSYSTEM – This is happening
SHE & HIM – Volume two
DUM DUM GIRLS – I will be
FALL - Your future our clutter
STEVE MASON – Boys outside
BLACK FRANCIS – Nonstoperotik
ELECTRIC LITANY – How to be a child and win the war

SINGLES

BLUR – Fool’s day
PAUL WELLER – No tears to cry
NATIONAL – Bloodbuzz ohio
DELPHIC – Counterpoint
INTERPOL - Lights
PAINS OF BEING PURE AT HEART - Say no to love
SHE & HIM – Thieves
MUSE – Neutron star collision (Love is forever)
BABY BIRD - Unloveable
FALL – Bury/Cowboy George
NEW PORNOGRAPHERS – Crash years
STEVE MASON – Lost and found


Διαβάστε ακόμα