By the sea 2015 Angelina Jolie Brad Pitt

"By the sea": Η νέα ταινία των Angelina Jolie & Brad Pitt!

To επίσημο trailer και τι ξέρουμε μέχρι τώρα για τη νέα ταινία του παγκοσμίως αγαπημένου ζευγαριού. 
Διαβάστηκε φορες
Η Angelina Jolie και ο Brad Pitt συγκαταλέγονται σίγουρα σε ένα top 5 των πιο πολυσυζητημένων και αγαπημένων από το κοινό ζευγαριών του κόσμου.
Όπως είναι φυσικό, η είδηση ότι ετοιμάζουν νέα ταινία μαζί, μια είδηση που μαθεύτηκε ένα περίπου χρόνο πριν, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Ακριβώς 10 χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία (και γνωριμία) στην ταινία δράσης "Mr and Mrs Smith", έρχεται το πολυαναμενόμενο "By the sea", ένα ρομαντικό δράμα που διαδραματίζεται στη Γαλλία (αν και γυρίστηκε στη Μάλτα) και τοποθετείται χρονικά στα μέσα του '70. Πρόκειται για οικογενειακή υπόθεση, αφού Jolie και Pitt δεν πρωταγωνιστούν μόνο, αλλά έχουν και ρόλο παραγωγού, ενώ η Angelina έχει γράψει το σενάριο και σκηνοθετεί την ταινία. Η ταινία προβλέπεται να κάνει πρεμιέρα από τη Universal στις 13 Νοεμβρίου. Ωστόσο, λίγες ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα την 5η Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη μία πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα της στο AFI Festival, το Φεστιβάλ του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (American Film Institute), στο οποίο έχουν κάνει κατά καιρούς πρώτη εμφάνιση ταινίες που αργότερα γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, όπως τα "American sniper" και "Selma" τη χρονιά που μας πέρασε. 

Στο εκτενές αφιέρωμα που έγινε στην οικογένεια στο τελευταίο τεύχος της αμερικανικής "Vogue", το ζεύγος μίλησε και για τη νέα του ταινία. Το σενάριο  γράφτηκε 8 χρόνια πριν, μετά το θάνατο της μητέρας της Angelina Jolie, Marceline Bertrand. "Σαν καλλιτέχνες νιώθουμε πως θέλαμε κάτι που θα μας βγάλει από την ζώνη άνεσής μας" δήλωσαν στη δημοσιογράφο Elizabeth Rubin, και με αυτήν την ταινία πιστεύουν πως το πετυχαίνουν.

Η ιστορία της ταινίας πραγματεύεται τη ζωή ενός ζευγαριού, της Vanessa, μίας πρώην χορεύτριας και του συζύγου της Roland, ενός αμερικανού συγγραφέα. Φαίνεται να υπάρχει βαθιά κρίση στη σχέση τους αλλά όταν θα βρεθούν σε μία ήσυχη, παραθαλάσσια κωμόπολη, θα έρθουν κοντά με κάποιους από τους πιο ζωντανούς κατοίκους της, όπως είναι ένας ιδιοκτήτης τοπικού cafe και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και αυτό με τρόπο που θα δούμε στην οθόνη, θα τους επηρεάσει. Το ζευγάρι υποστηρίζει πως η ταινία δεν είναι αυτοβιογραφική, γιατί αν οι ήρωες που υποδύονται αντιμετώπιζαν έστω και σε μικρό βαθμό τα πραγματικά θέματα του ζευγαριού, η ταύτιση δεν θα τους επέτρεπε να κάνουν την ταινία.

angelinajolie

Όπως η Jolie δήλωσε στο "Directors Guild of America" ως σκηνοθέτης της ταινίας, o κινηματογραφιστής Christian Berger, που είναι το δεξί χέρι του Michael Haneke, του σπουδαίου και βραβευμένου με Όσκαρ αυτού σκηνοθέτη (Amour, Ο πιανίστας κ.ά.), βοήθησε στο να δημιουργήσουν αυτήν την απογυμνωμένη, νατουραλιστική αισθητική που χαρακτηρίζει την ταινία. Για την ακρίβεια, οι ηθοποιοί φωτίστηκαν πολύ λίγο και με συγκεκριμένο τρόπο. 

Η συναισθηματική ένταση που αποτυπώνεται στο έργο αλλά και που υπήρχε διάχυτη στα γυρίσματα λόγω των μνημών της μητέρας της, είναι ο λόγος που η Jolie μάλλον δεν θα ξανακάνει μια ταινία σαν και αυτή. Οι επόμενες παραγωγές που θα συμμετάσχει θα έχουν χαρακτήρα πολιτικό και κοινωνικό, θίγοντας ζητήματα με διεθνή διάσταση. Άλλωστε είναι γνωστή η ιδιότητα που έχει η Jolie ως Πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη και ο φιλανθρωπικός της χαρακτήρας. Τα επόμενα projects της είναι, λοιπόν, το "First they killed my father" και το "Africa" τα οποία σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το λαθραίο κυνήγι ελεφαντόδοντου στην Κένυα, αντίστοιχα. 


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα