Mamma Mia ! στο θέατρο Badminton

Το Mamma Mia επιστρέφει στην "πατρίδα" του.
Διαβάστηκε φορες
[Γράφει η Ηλιάνα Ζαρκάδα]

Αρκετό καιρό περιμέναμε το Mamma Mia να έρθει στην "πατρίδα" του και με πρόδρομο την ταινία (2008), οι προσδοκίες μας για την πρεμιέρα ήταν μεγάλες.

"Η ηλιόλουστη, χαρούμενη ιστορία που έπλασε η συγγραφέας Catherine Johnson εκτυλίσσεται σ’ ένα παραδεισένιο ελληνικό νησί. Την παραμονή του γάμου της, μια κόρη αποφασίζει να ανακαλύψει την ταυτότητα του πατέρα της, και η αναζήτησή της έχει ως αποτέλεσμα να φέρει πίσω στο νησί που επισκέφτηκαν πριν 20 χρόνια, τρεις άντρες από το παρελθόν της μητέρας της, τους τρεις πιθανούς μπαμπάδες της.

Μία μητέρα. Μία κόρη. Τρεις πιθανοί μπαμπάδες.
Κι ένας γάμος σ’ ένα ελληνικό νησί που θα σας μείνει αξέχαστος!"

Mamma Mia

Ο αγγλικός θίασος μας μετέδωσε την ζωντάνια και τα συναισθήματα των ηρώων καθώς όμορφες φωνές μας θύμιζαν τα θρυλικά τραγούδια των Abba,  ενώ εντυπωσιακά χορευτικά πλαισίωναν την παράσταση. Ακούραστοι οι ηθοποιοί ανταποκρίνονταν στην δυσκολία της υποκριτικής, του χορού και της φωνητικής.

Προσωπικά, ξεχώρισα τις κολλητές φίλες της Donna (Sara Poyze), που κατέφθασαν στο νησί και τάραξαν τον ανδρικό πληθυσμό (πάντοτε τις θεωρούσα τους καλύτερους χαρακτήρες του έργου), ενώ προσέδωσαν μια νότα ενθουσιασμού. Η ατμόσφαιρα πλησίαζε αρκετά εκείνη του νησιού της Σαντορίνης με το σκηνικό να αποτελείται από τα κλασσικά άσπρα σπίτια που άλλαζαν συνεχώς θέσεις, ώστε να εξυπηρετούν τους σκοπούς της εκάστοτε σκηνής και τον..ρομαντισμό να πλανάται στον αέρα!

Mamma Mia

Αξίζει να σημειώσουμε πως το κλείσιμο της βραδιάς ήταν συγκινητικό, καθώς οι κύριοι πρωταγωνιστές ντυμένοι με τις υπερβολές των ’80 μας τραγούδησαν ξανά τα hit του συγκροτήματος κάνοντας όλο το κοινό – που απαρτιζόταν από διάφορες ηλικίες- να σηκωθεί από τη θέση του χορεύοντας ρυθμικά. Ο θίασος καταχειροκροτήθηκε και όλοι έφευγαν σχολιάζοντας τις αναμνήσεις Mamma Miaπου τους ξύπνησαν κυρίως από τα τραγούδια της παράστασης. Μπορούμε να πούμε, επομένως, ότι οι μεγάλες προσδοκίες που είχαμε καλύφθηκαν μέσα από αυτό το μουσικό ταξίδι!

Μερικά από τα τραγούδια των Abba που αξίζει να ξανακούσουμε :

Dancing Queen
Super trouper
SOS
Voulez-vous
Slipping through my fingers
Does your mother know that you are out
The name of the game


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μουσική/ στίχοι: Benny Andersson και Björn Ulvaeus
Κείμενο: Catherine Johnson
Σκηνοθεσία: Phyllida Lloyd
Χορογραφίες: Anthony Van Laast
Σχεδιασμός παραγωγής: Mark Thompson
Σχεδιασμός φώτων: Howard Harrison
Σχεδιασμός ήχου: Andrew Bruce & Bobby Aitken

Μουσική επιμέλεια, επιπλέον υλικό και ενορχηστρώσεις: Martin Koch

Το MAMMA MIA! International Tour είναι σε παραγωγή των Judy Craymer, Richard East και Björn Ulvaeus για την LITTLESTAR, σε συνεργασία με τις Universal Stage Entertainment και NGM.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι: Sara Poyzer (Donna Sheridan), Niamh Perry (Sophie Sheridan), Shobna Gulati (Tanya), Sue Devaney (Rosie), Richard Standing (Sam Carmichael), Mark Jardine (Harry Bright), Michael Beckley (Bill Austin), Justin Thomas (Sky).

Ζωντανή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Carlton Edwards.

Προλαβαίνετε τις τελευταίες παραστάσεις, μέχρι αυτή την Κυριακή 15 Νοεμβρίου!


Αξιολόγηση Θεατρικής Παράστασης
Βαθμός Παράστασης
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα