Victor Victoria: Ένα μιούζικαλ φαντασμαγορικό!

Υπερπαραγωγή που ξεπερνά τα ελληνικά δεδομένα.
Διαβάστηκε φορες
To Pantheon Theatre τις τελευταίες σεζόν έχει "καταπιαστεί" με μεγάλα μιούζικαλ και θιάσους. Το μιούζικαλ είναι ένα είδος πολύ απαιτητικό για αμφότερους ηθοποιούς και τραγουδιστές. Ο συντονισμός μουσικής, χορού και υποκριτικής-όλα ταυτόχρονα δεμένα με την ερμηνεία- απαιτεί σίγουρα περαιτέρω δουλειά για όλους τους συντελεστές.

Στο Victor Victoria, για δύο ώρες και κάτι ξεχάσαμε ότι ζούμε στην Ελλάδα Victor Victoria @ Pantheon Theatreτης οικονομικής κρίσης και μεταφερθήκαμε στο Παρίσι του μεσοπολέμου. Αυτή η λήθη προέκυψε πρώτα πρώτα από τα σκηνικά και τα κοστούμια που ήταν τόσο εντυπωσιακά και πραγματικά μας άφησαν την αίσθηση της υπερπαραγωγής που ξεπερνά τα ελληνικά δεδομένα. Έπειτα, μπήκαμε στο παριζιάνικο κλίμα και ταξιδέψαμε στην ατμόσφαιρα των κατοίκων του οι οποίοι, απ'ό,τι υποδεικνύουν οι χορογραφίες και το σενάριο, ήταν πολύ πιο ανοιχτόμυαλοι από εμάς, ειδικά σε ό,τι αφορούσε στις τέχνες.

Εκεί συναντήσαμε την Victoria, μια Αγγλίδα σοπράνο που ήρθε στην πόλη του Φωτός για να βρει εργασία (Εβελίνα Παπούλια), όμως ως γυναίκα πιστεύει πως δεν έχει την πυγμή να επιβληθεί των κοινωνικών περιστάσεων και να επιτύχει μια συμφωνία. Έτσι, αποφασίζει με τη βοήθεια του φίλου της Toddy (Γιάννη Ζουγανέλη), να μεταμφιεστεί σε... Victor! Επιβεβαιώνοντας την υπόθεσή της για την επιτυχία των ανδρών και γνωρίζοντας μεγάλη αποδοχή από το κοινό βιώνει τον θρίαμβο της καριέρας της ως Victor. Όμως, τα προβλήματα ξεκινούν όταν γνωρίζει τον Αμερικανό King Marchand (Γιάννης Στάνκογλου). Πώς θα λυθεί το κουβάρι των ψεμάτων που έπλεξε γύρω από το όνομά της;

Μπορεί γενικότερα τα μιούζικαλ να τέρπουν περισσότερο το κοινό παρα να το προβληματίζουν, όμως στο Victor Victoria είναι αδύνατο να αγνοήσουμε ζητήματα που αναδύονται από την υπόθεση και τα οποία ακόμα και σήμερα δεν έχουν λυθεί. Δεν ισχυρίζομαι πως προβληματίζει βαθειά το κοινό, αλλά τουλάχιστον παίρνει θέση σε ζητήματα όπως η σεξουαλική ταυτότητα, ο ρατσισμός προς τις γυναίκες και η εμπλοκή τους στην αγορά εργασίας ακόμα και στις σύγχρονες κοινωνίες. Όλα τα παραπάνω παίρνουν σχήμα μέσα από την υπόθεση αλλά και τα τραγούδια που εκφράζουν τον εκάστοτε ήρωα της ιστορίας.

Victor Victoria @ Pantheon TheatreΣε ερμηνεία, το σύνολο του θιάσου κράτησε ικανοποιητικά επίπεδα. Η Εβελίνα Παπούλια ως πρωταγωνίστρια στάθηκε επάξια στις απαιτήσεις του ρόλου σε χορό και τραγούδι τόσο ως γυναίκα (Victoria) όσο και ως μεταμφιεσμένος Victor. Παρόλα αυτά, θα θέλαμε να ερμηνεύσει περισσότερο όσον αφορά την ενδότερη οπτική της ως Victoria- σε αυτό πρόβλημα μπορεί να αποτελεί βέβαια απλά το σενάριο. Αντιθέτως, μείναμε εντυπωσιασμένοι από το σκέρτσο και τη μεταμόρφωση της Θεοδώρας Τζήμου που κατέκλυζε τη σκηνή σε κάθε εμφάνισή της.

Στα πλαίσια της σκηνοθεσίας, ο συντονισμός ήταν εξαιρετικά καλοδουλεμένος δεδομένου και του μεγάλου αριθμού των συντελεστών αλλά και τραγουδιών/χορευτικών. Η ζωντανή ορχήστρα δικαίως καταχειροκροτήθηκε με το πέρας της παράστασης, αφού κράτησε ζωντανή τη σπίθα του κλίματος του μεσοπολέμου.

Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο πως μεταξύ του μεγάλου αριθμού παραστάσεων της αθηναϊκής σκηνής, ανεβαίνουν και μεγάλα μιούζικαλ με πολύ αξιοπρεπείς παραγωγές. Το Victor Victoria ανήκει σε αυτή την κατηγορία και μάλιστα δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μιούζικαλ κενό περιεχομένου.


Victor Victoria @ Pantheon Theatre

Οι συντελεστές:

Απόδοση κειμένου-απόδοση στίχων: Μυρτώ Κοντοβά
Σκηνοθεσία: Απόλλων Παπαθεοχάρης
Ενορχήστρωση- Διεύθυνση Ορχήστρας: Αλέξιος Πρίφτης
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Απόλλων Παπαθεοχάρης
Χορογραφίες: Chali Jennings
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Φωνητική διδασκαλία: Λία Βίσση
Make up artist: Παντελής Τουτουντζής
Hair Stylist: Βασίλης Μπουλούμπασης

Παραγωγή: Θέατρο Πάνθεον

Στο ρόλο του Βίκτωρ-Βικτώρια η Εβελίνα Παπούλια.

Πρωταγωνιστούν:

Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Στάνκογλου, Θεοδώρα Τζήμου, Γιώργος Κοψιδάς, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Γιώργος Σουξές, Ιάσονας Μανδηλάς, Άρης Πλασκασοβίτης, Παναγιώτης Μαλικούρτης, Πέτρος Ιωάννου.

Μαζί τους:
Chali Jennings, Ευγένιος Buli, Σταυριάνα Γαρνάβου, Τατιάνα Δημητριάδου, Μελίνα Κόντη, Παναγιώτης Μαλακός, Ηλίας Μπαγεώργος, Courtney Parker, Γιώργος Παπαδόπουλος, Βασίλης Ρόξενος, Λίζι Σπαχή.

Θέατρο Πάνθεον

Πειραιώς 166, 11854 Ταύρος, τηλ.: 210-3471111 www.pantheontheater.gr , e-mail: pantheontheater@p-group.gr

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη ώρα 20:00
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο ώρα 21:00
Κυριακή ώρα 19:00

**Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί από την επίσημη σελίδα του θεάτρου στο Facebook και ανήκουν στον Μανώλη Χιώτη. Η τελευταία φωτογραφία ανήκει στην Ελένη Ζαρκάδα και το Mixgrill.gr

Αξιολόγηση Θεατρικής Παράστασης
Βαθμός Παράστασης
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα