Meryl Streep Mamma Mia

Whatever makes us happy on a Sunday morning: Ηθοποιοί που τραγούδησαν στις ταινίες τους

Από τον Patrick Swayze & τον Heath Ledger έως τη Μελίνα Μερκούρη & την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ποιοι πρωταγωνιστές ερμήνευσαν το soundtrack της ταινίας τους...
Διαβάστηκε φορες
«Ηθοποιός σημαίνει φως»! Ένας ηθοποιός -με όλη τη σημασία της λέξης- έχει ένα πολύ δύσκολο έργο να επιτελέσει και ίσως οι πραγματικοί ηθοποιοί να είναι σήμερα λιγότεροι από όσους δηλώνουν πως είναι. Το επάγγελμά τους απαιτεί ταλέντο, αφοσίωση, προσωπικότητα, γνώσεις, έμπνευση, φαντασία, τρέλα, σκληρή δουλειά και πολλά άλλα. Ίσως να απαιτεί επίσης να μην το θεωρούν οι ίδιοι επάγγελμα και να το αντιμετωπίζουν σαν το αγαπημένο τους χόμπυ, σαν την ένοχη τους απόλαυση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το αντιμετωπίζουν με λιγότερη σοβαρότητα από ό,τι ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος. Αυτή είναι βέβαια η γνώμη μου χωρίς να είμαι ηθοποιός ή να σχετίζομαι με τον χώρο και πιθανώς να κάνω και λάθος...

Κανείς δεν μπορεί όμως να διαφωνήσει νομίζω στο ότι ένας ηθοποιός καλείται να έχει ένα ολόκληρο πακέτο προσόντων τα οποία καλλιεργεί ή/και εξελίσσει με τα χρόνια και με δουλειά. Μπορεί να χορεύει, ίσως να μιμείται και μπορεί να τραγουδάει τουλάχιστον σωστά αν όχι καλλίφωνα. Γι'αυτό και ένα από τα δυσκολότερα είδη στην υποκριτική τέχνη είναι το μιούζικαλ που τα συμπεριλαμβάνει όλα. Συνοδεύεται από πολλές απαιτήσεις, τεράστια προετοιμασία, είναι εξοντωτικό αλλά σίγουρα το χειροκρότημα στο τέλος αποζημιώνει την προσπάθεια. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη ή στο θέατρο τραγουδιστές/χορευτές να συμμετέχουν σε μιούζικαλ. Τις περισσότερες, για την ακρίβεια, φορές το πρωταγωνιστικό καστ δεν αποτελείται μόνο από ηθοποιούς. Τι να πει κανείς για τις Barba Streisand ή Whitney Houston στα "The Way We Were", "Funny Girl" και "The Bodyguard" αντίστοιχα, τη Jennifer Lopez που χορεύει και τραγουδάει στις ταινίες της (σαφώς καλύτερα σε αυτό το κομμάτι σε σύγκριση με το υποκριτικό), τον πρώτα χορευτή Chaning Tatum κ.ά.;

catherine zeta jones and renee zellweger chicago

Με αφορμή τις παραπάνω σκέψεις, αυτό το κυριακάτικο πρωί θα θυμηθούμε και θα βγάλουμε το καπέλο σε μερικούς ηθοποιούς που τραγούδησαν στις ταινίες τους και το έκαναν σαν επαγγελματίες τραγουδιστές. Είτε τραγουδώντας κομμάτια που ήδη ξέραμε (πχ. Meryl Streep - "The Winner Takes It All") είτε ερμηνεύοντας πρώτοι εκείνοι το soundtrack της ταινίας όπου πρωταγωνίστησαν (πχ. Δημήτρης Χορν & Μάρω Κοντού - "Πες μου μια λέξη"), στιγμάτισαν τα τραγούδια αυτά με τη φωνή και τη χαρακτηριστική ερμηνεία τους σε σημείο που κανένας επαγγελματίας δεν θα μπορούσε να το κάνει με τον ίδιο τρόπο. Τα παραδείγματα ηθοποιών που τραγούδησαν είναι πολλά, αλλά αρκεστήκαμε στο να επιλέξουμε 19! 


1. City of stars - Emma Stone & Ryan Gosling από το μιούζικαλ "La La Land" 
2. The winner takes it all - Meryl Streep από το μιούζικαλ "Mamma Mia" (πρώτη ερμηνεία: ABBA)
3. I dreamed a dream - Anne Hathaway από το μιούζικαλ "Les Miserables" (πρώτη ερμηνεία: J'avais rêvé d'une autre vie - Rose Laurens)
4. Can't take my eyes off of you - Heath Ledger από την ταινία "10 Things I Hate About you" (πρώτη ερμηνεία: Frankie Valli) 
5. All that jazz - Catherine Zeta-Jones & Renée Zellweger από το μιούζικαλ "Chicago" (πρώτη εκτέλεση: Chita Rivera)
6. My funny Valentine - Matt Damon από την ταινία "The Talented Mr Ripley" (πρώτη ερμηνεία: Mitzi Green)
7. She's like the wind - Patrick Swayze από την ταινία "Dirty Dancing" 
8. Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη (Σ'αγαπώ) - Sophia Loren & Τώνης Μαρούδας από την ταινία "Το Παιδί και Το Δελφίνι" 
9. Can't keep it inside - Benedict Cumberbatch από την ταινία "August: Osage County" 
10. The music of the night - Gerard Butler από το μιούζικαλ "The Phantom of the Opera" (πρώτη εκτέλεση: Michael Crawford)
11. It ain't me baby - Reese Witherspoon & Joaquin Phonix από την ταινία "Walk The Line" (πρώτη εκτέλεση: Bob Dylan)
12. If I fell - Evan Rachel Wood από το μιούζικαλ "Across The Universe" (πρώτη εκτέλεση: The Beatles
13. Elephant song medley - Nicole Kidman & Ewan McGregor από το μιούζικαλ "Moulin Rouge" 
14. Canción Del Mariachi (Morena De Mi Corazón) - Antonio Banderas & Los Lobos από την ταινία "Desperado" 
15. Epiphany - Johnny Depp από το μιούζικαλ "Sweeney Todd : The Demon Barber of Fleet Street"
16. Πες μου μια λέξη - Δημήτρης Χορν & Μάρω Κοντού από την ταινία "Αλίμονο στους νέους"
17. Δεν έχει αρχή - Τζένη Καρέζη από την ταινία "Λόλα"
18. Αγάπη που' γινες δίκοπο μαχαίρι - Μελίνα Μερκούρη από την ταινία "Στέλλα" 
19. Έχω ένα μυστικό - Αλίκη Βουγιουκλάκη από την ταινία "Το ξύλο βγήκε απ'τον παράδεισο" 

Ακούστε τη λίστα εδώ:
Ή στο Spotify: 
Σε αυτή τη λίστα δεν περιλαμβάνονται τα τραγούδια-soundtrack "Can't take my eyes off of you", "Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη", "The music of the night", "Canción Del Mariachi", "Πες μου μια λέξη", "Δεν έχει αρχή", "Αγάπη που' γινες δίκοπο μαχαίρι" και "Έχω ένα μυστικό".


H φωτογραφία εξωφύλλου απεικονίζει τη Meryl Streep στη σκηνή της ταινίας "Mamma Mia" όπου ερμηνεύει το "The winner takes it all", γυρισμένη στον Άγιο Ιωάννη, στο Καστρί της Σκοπέλου. 

Καλή Καθαρά Δευτέρα και αν μπορείτε πάρτε το αμάξι για μια εκδρομούλα! 

Ραντεβού Στον Αέρα
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα