Βρεθήκαμε στις πρόβες της "Συνάντησης" του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη

Είναι ίσως από τις πιο σημαντικές συναυλίες του φετινού καλοκαιριού και μια σύμπραξη που αναμένεται να χαρίσει ανεπανάληπτες στιγμές.
Διαβάστηκε φορες
Βρεθήκαμε λίγες μέρες πριν την έναρξη της «Συνάντησης», των παραστάσεων του συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, στις τελευταίες πρόβες τους και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε. 

Ήταν μια εμπειρία που δύσκολα μπορεί να περιγραφεί με λέξεις, πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες και μια καταξιωμένη ερμηνεύτρια που έχει αφήσει το στίγμα της στον καλλιτεχνικό χώρο.

PROVA_XARHAKOU
Από τη μια η οκταμελής ορχήστρα ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη, παρατηρούσε τις κινήσεις του μαέστρου και άκουγε τις οδηγίες του, έτσι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό ν' αναφερθεί ότι οι μουσικοί μεταξύ τους είχαν ένα τρομερό δέσιμο με τον συγχρονισμό τους να αγγίζει το τέλειο.

Από την άλλη, η τραγουδίστρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη άκουγε προσεκτικά τις κατευθύνσεις του Σταύρου Ξαρχάκου ως προς το ερμηνευτικό κομμάτι των τραγουδιών, έτσι ώστε να να μη ξεφύγει η παραμικρή λεπτομέρεια.

Όσον αφορά τα τραγούδια, τα οποία δε μπορώ να σας αποκαλύψω, άκουγες πότε έντονες εισαγωγές και πότε δυναμικά κλεισίματα με το κάθε κομμάτι ν' αποτελεί και μια μουσική έκπληξη.

Τέλος, η παρατήρηση των κινήσεων του Σταύρου Ξαρχάκου είναι μια μαγική στιγμή. Γιατί καταλαβαίνεις πως ζει έντονα την κάθε στιγμή και καθοδηγεί κάθε πλευρά της ορχήστρας, ενώ πολλές φορές δε δίστασε να σταματήσει ένα κομμάτι για να επισημάνει κάποιο σημείο του που ήθελε πιο προσεκτική εκτέλεση από τους μουσικούς του.

Κλείνοντας, είναι μια σύμπραξη που αναμένεται να καθηλώσει χιλιάδες κόσμου στην καλοκαιρινή περιοδεία της. Αν βρεθεί στην πόλη σας μη χάσετε την ευκαιρία να τους δείτε και πιστεύω ότι δε θα μείνει κανείς ανικανοποίητος.
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα