Πειράζει που χαμογέλασα με το φορτηγό της Άλκηστης Πρωτοψάλτη;

Πειράζει που χαμογέλασα με το φορτηγό της Άλκηστις Πρωτοψάλτη;

Άραγε, δεν έχουμε πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε;
Διαβάστηκε φορες
Ξυπνάω το πρωί του Σαββάτου και βλέπω στο YouTube την Άλκηστις Πρωτοψάλτη να είναι με τους μουσικούς της σε ένα φορτηγό και να τραγουδάει το «Είμαστε ακόμα ζωντανοί» και το «Κάντε υπομονή», έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Χαμογέλασα, δεν σας το κρύβω... 

Είδα τους νοσοκόμους και τους γιατρούς να την χειροκροτούν όταν τραγουδούσε έξω από το «Σωτηρία» και τον «Ευαγγελισμό». Υπέθεσα ότι θα έσκασε ένα χαμόγελο και σε όσους ασθενείς την άκουγαν από τα κρεβάτια τους. 

Είδα μια από τις καλύτερες Ελληνίδες τραγουδιστριες, στα 65 της να ανεβαίνει σε ένα φορτηγό και να τραγουδάει για 3 ώρες, με το κεφάλι ψηλά στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών και τον ήλιο να την «βαράει» αλύπητα... 

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη δεν είναι η αγαπημένη μου Ελληνίδα τραγουδίστρια. Τη σεβόμαι πραγματικά ως ερμηνεύτρια και την θεωρώ μια από τις καλύτερες φωνές που έβγαλε η χώρα μας. Όμως, έχει δυστυχώς πολλά χρόνια να κυκλοφορήσει έναν αξιόλογο δίσκο.

Η Άλκηστις σκέφτηκε μια ιδέα, μίλησε με τον Δήμαρχο Αθηναίων, τον Κώστα Μπακογιάννη και την προχώρησαν μαζί. Λίγο πριν το τέλος της διαδρομής, της ζητήθηκε να περάσει κι από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου την χαιρέτησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Από τότε και ύστερα άρχισε το «πανηγύρι» στα social media... 

Εδώ και χρόνια, έχω αποφασίσει συνειδητοποιημένα να είμαι σε απόσταση από το Facebook, το Twitter, το Instagram κλπ. Τα παρακολουθώ, αλλά από μακριά και όταν διαβάζω ακραίες πολιτικές απόψεις της μιας ή της άλλης μεριάς, τις προσπερνάω.

Η Πρωτοψάλτη πήρε λεφτά για αυτό που έκανε.
Το έκανε για να στηρίξει τον Μπακογιάννη και τον Μητσοτάκη.
Όταν είδε τον πρωθυπουργό, δεν του είπε για τα προβλήματα των καλλιτεχνών.
Όταν τον είδε, δεν υπήρχαν αποστάσεις στους παρευρισκόμενους.
Σταμάτης Κρανουνάκης: «Οταν Γραφαμε Αυτο το Τραγουδι Τα πιο ωραια λαϊκα Δεν φανταζομασταν αυτη την Πιθανοτητα Εξω Απο το Μξμ με δεξια κυβερνηση»
Αυτό που έκανε η Πρωτοψάλτη ήταν κιτς και αδιάφορο.

Θα μου επιτρέψετε να προσπεράσω τα παραπάνω σχόλια (τα οποία παραποιήθηκαν από τον υποφαινόμενο για ευνόητους λόγους) και να μείνω μόνο στο τελευταίο. 

Αγαπημένε αναγνώστη,

Έχεις κάθε δικαίωμα να μη σου αρέσει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και να θεωρείς κιτς ή γενικότερα όχι όμορφο αυτό που είδες κι άκουσες. Κάποιοι άνθρωποι (μέσα σε αυτούς κι εγώ) χαμογέλασαν κι αισθάνθηκαν όμορφα όταν το είδαν είτε από κοντά ή από κάποιο βίντεο. 

Θα ρωτήσεις: «Μα τι σου άρεσε;»

Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι κι αυτό είναι το πιο όμορφο. Σε μια περίοδο όπου όλοι έχουμε υποστεί το σοκ του κορονοϊου, μια αντίστοιχη κίνηση έφτιαξε το πρωϊνό κάποιων ανθρώπων. Τους προσέφερε ελπίδα. Τους έδωσε ίσως αντοχή να παλέψουν ακόμη περισσότερο. Μέσα σε αυτούς είναι και οι γιατροί, οι νοσοκόμοι και γενικότερα οι άνθρωποι που αυτή την περίοδο δουλεύουν ασταμάτητα. 

Ήταν απλά μια διαφορετική κίνηση.

Γιατί να ασχολούμαστε με πολιτικές προεκτάσεις;
Γιατί να το «ψειρίζουμε» τόσο;
Δεν έχουμε πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε;

Εγώ χαμογέλασα, αισθάνθηκα όμορφα.
Είναι κακό αυτό;
Πειράζει...;

Υ.Γ: Αξίζει να διαβάσετε τη συνέντευξη του Παντελή Ντζιάλα, του κιθαρίστα της Πρωτοψάλτη στο ipolizei.gr και να μείνετε - μεταξύ άλλων - σε αυτή τη φράση: Προσωπικά είμαι οπαδός του «κάνε κάτι», μην κρίνουμε τα πάντα.


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
5,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα