θέατρο

Το Θέατρο Της Εβδομάδας | 02.10 - 08.10

Οι θεατρικές πρεμιέρες της πρώτης εβδομάδας του Οκτωβρίου είναι εδώ - και είναι πολλές!
Διαβάστηκε φορες
Βρισκόμαστε στο κατώφλι του Οκτωβρίου και βαδίζουμε ολοταχώς προς την καρδιά του φθινοπώρου. Πρόκειται για έναν κατεξοχήν θεατρικό μήνα μιας και οι περισσότερες θεατρικές σκηνές εγκαινιάζουν τη χειμερινή θεατρική σεζόν με τις πρεμιέρες κάποιων από τις πιο αναμενόμενες παραστάσεις για τη θεατρική σεζόν 2017-2018 .

Η πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη είναι γεμάτη με θεατρικές πρεμιέρες. Ορισμένα από τα θεατρικά έργα συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους από  πέρσι, χάρη στην αποδοχή που είχαν από το κοινό, ενώ τα υπόλοιπα έχουν όλες τις προϋποθέσεις να αγαπηθούν από το κοινό τη φετινή χρονιά.

Οκτώβρης, λοιπόν και οι προβολείς θα φωτίσουν τις περισσότερες θεατρικές σκηνές της πόλης και οι θεατρικές πλατείες θα γεμίσουν με κόσμο που αγαπά το θέατρο, ας δούμε όμως πιο αναλυτικά: 


Φάρος @ Θέατρο Αθηνών

Το συνταρακτικό θρίλερ - μαύρη κωμωδία του Κόνορ Μακφέρσον «Ο Φάρο», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, κάνει πανελλήνια πρεμιέρα την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αθηνών. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Πουπουλένιου» και του «Θεού της Σφαγής» στο ίδιο θέατρο, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης επιλέγει και σκηνοθετεί το «Φάρο».

Ακροβατώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στο θρίλερ, τη μαύρη κωμωδία, τις κλασσικές ιστορίες μυστηρίου, το δράμα, το μαγικό ρεαλισμό, με χιούμορ, με εξαιρετικά διαγραμμένους χαρακτήρες και ευφυείς διαλόγους, το έργο είναι στην ουσία ένα «μακρύ ταξίδι της νύχτας μέσα στη μέρα». Μια τρυφερή παραβολή για την εξιλέωση και τη λύτρωση.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Ψαρράς, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Αιμίλιος Χειλάκης.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ


1

Το Τίμημα @ Θέατρο Ιλίσια 

Το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ «Το Τίμημα», από τα πιο γνωστά του έργα και πολυανεβασμένο σε θεατρικές σκηνές παγκοσμίως, ανεβαίνει αυτό τον χειμώνα στο Θέατρο Ιλίσια, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μιχαλακοπούλου. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου και θα παίζεται κάθε Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

Οι ήρωες του έργου εκπρόσωποι μιας κοινωνίας που κάποτε φαινόταν να αλλάζει... Μιας κοινωνίας που τελικά δεν έχει αλλάξει κι όμως πρέπει να συνεχίσει να πιστεύει σε κάτι γιατί αλλιώς έχει πεθάνει...

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ρένια Λουϊζίδου, Χρήστος Σαπουντζής.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ





Άμλετ @ Θέατρο Άνεσις

Ο «Άμλετ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Άνεσις σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Λεβάν Τσουλατζέ. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου.

Ο Άμλετ πραγματεύεται, με λυρισμό και δραματικότητα διαχρονικά ζητήματα. Κάνει αναφορές σχετικά με την πολιτική, την εξουσία, την ηθική και την απόσταση ανάμεσα στην ανθρώπινη διάνοια και την πραγμάτωσή της. Θίγει ταυτόχρονα μια ερωτική και μια οικογενειακή τραγωδία, αναφέρεται στη φιλοσοφία, τη μεταφυσική και την ψυχολογία. Φτάνει μάλιστα να σχολιάσει ακόμη και την ίδια τη θεατρική τέχνη.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Τάσος Ιορδανίδης, Άρης Λεμπεσόπουλος, Πέμυ Ζούνη, Ιωάννα Παππά, Νικόλας Παπαγιάννης, Νίκος Πουρσανίδης, Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Διακοσάββας, Θοδωρής Κανδηλιώτης, Θοδωρής Κατσαφάδος.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

3


Η Κυρά της Ρω @ Θέατρο Σφενδόνη

Ο νέος θεατρικός μονόλογος, «Η Κυρά της Ρω», του Γιάννη Σκαραγκά θα παρουσιάζεται από 5 έως 22 Οκτωβρίου στο Θέατρο Σφενδόνη, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μπαρδέκα και θα  παίζεται κάθε Τετάρτη στις 21:30, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 18:00.

Μέσα από ένα τρυφερό και ποιητικό κείμενο, εξυφαίνεται το πορτρέτο μιας ελεύθερης γυναίκας με φόντο την πολύπαθη ιστορία του Καστελλόριζου του προηγούμενου αιώνα, το βαρύ σκηνικό των διαδοχικών πολέμων, τις αγωνίες και τις μύχιες σκέψεις της, τη μοναξιά αντιμέτωπη με τα στοιχεία της φύσης, αλλά και την ελπίδα ότι μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Με το δικό της τρόπο...

Ερμηνεύει η Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ


4


Το Παιχνίδι Του Δολοφόνου @ Θέατρο Ήβη

Το πρώτο αστυνομικό έργο του Θανάση Παπαθανασίου και του Μιχάλη Ρέππα κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Ήβη την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και θα παίζεται Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 & 21:00, Κυριακή στις 19:00.

Ένα έργο σε ένα κλίμα φόβου, αγωνίας και παγιδευμένου ερωτισμού βυθισμένου στην ομίχλη του μυστηρίου ενός φόνου, χωρίς ένοχο.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Σύλβια Δαλακούρα, Τόνυ Δημητρίου, Μάνος Ιωάννου, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Μουτάφη, Ευαγγελία Συριοπούλου.


5


Άλλες παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα:

02/10
Μια Τεράστια Έκρηξη @ Skrow Theater 
Το Δέντρο Του Οιδίποδα (έως 23/10) @ Θέατρο Άλφα Ιδέα
Frida @ Θέατρο Αλκμήνη
Σεξλεξικόν, Η Επιστήμη Του Έρωτα @ Θέατρο 104
Τα Ραδίκια Ανάποδα @ Πολυχώρος Αθηναΐς
Ο Γείτονάς Μου Ναπολέων Λαπαθιώτης @ Θέατρο Νέου Κόσμου

04/10
Αύγουστος @ Θέατρο Δημήτρης Χορν
Φάρος @ Θέατρο Αθηνών
Ελιγμοί @ Θέατρο 104

05/10
Αντιγόνη, Η Αληθινή Ιστορία (παραστάσεις ως τις 29/10) @ Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη
Δείπνο Ηλιθίων @ Θέατρο Κάππα
Βαφ' Τα Μαύρα @ Θέατρο Λαμπέτη
Η Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων @ Θέατρο Σημείο
Το Τίμημα @ Θέατρο Ιλίσια
Άμλετ @ Θέατρο Άνεσις
Η Κυρά Της Ρω (παραστάσεις ως 22/10) @ Θέατρο Σφενδόνη
Με Δύναμη Από Την Κηφισιά @ Θέατρο Νέου Κόσμου

06/10
Το Έξυπνο Πουλί @ Tempus Verum - Εν Αθήναις
Πέτρες Στις Τσέπες Του @ Θέατρο Κιβωτός
Back 2 Back Improv / Η Ιστορία Δεν Επαναλαμβάνεται (ως 27/10) @ Θέατρο Άλφα Ιδέα
Το Παιχνίδι Του Δολοφόνου @ Θέατρο Ήβη
Το Κιβώτιο @ Studio Μαυρομιχάλη
Το Μικρό Πόνυ @ Θέατρο Νέου Κόσμου

07/10
Η Δύναμη Του Σκότους @ Σύγχρονο Θέατρο 
Η Πικρή Τριλογία Του Νεοφασισμού @ Επί Κολωνώ
Ποιος Φοβάται Τη Βιρτζίνια Γουλφ @ Θέατρο Μεταξουργείο
Ορλάντο @ Skrow Theater
Οι 12 Ένορκοι @ Θέατρο Αλκμήνη


Ένας θεατρικός μήνας μόλις ξεκίνησε!
Καλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλους!

Διαβάστε ακόμα