Συνέντευξη Kazoo με burgers & πολύ μουσική!

Συνέντευξη Kazoo με burgers & πολύ μουσική!

Η μεγάλη γιορτή του burger έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη αυτό το ΠΣΚ (18-20/5)! Πριν λίγες ημέρες μιλήσαμε με τους Kazoo για burgers και πολύ μουσική!
Διαβάστηκε φορες
Η μεγάλη γιορτή του burger έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη αυτό το ΠΣΚ (18-20/5)! Τις μοναδικές γεύσεις του Burger Fest | Θεσσαλονίκη 2018 κι επειδή φαγητό χωρίς την κατάλληλη μουσική υπόκρουση δεν πάει, η ομάδα του Burger Fest για την απόλαυση σας και μόνο ετοίμασε ένα ξεχωριστό Line Up Ελλήνων καλλιτεχνών.

Την πρώτη μέρα θα δούμε τον Tonis Sfinos μαζί με τους Kazoo, την δεύτερη τους The Bon Viveurs [Ex The Burger Project] και Vanilla The Band, ενώ η τρίτη μέρα κλείνει εκρηκτικά με Locomondo και BΑiLdSA! Το μουσικό πρόγραμμα ολοκληρώνουν DJ sets που σύντομα θα ανακοινωθούν.

Πριν λίγες ημέρες μιλήσαμε με τους Kazoo για burgers και πολύ μουσική! Το «μικρόφωνο» στους ίδιους:

[Του Στάθη Αγγελάκου]

Πείτε μας μερικά λόγια σχετικά με την δημιουργία των Kazoo, αλλά και το όλο concept της μπάντας;

Αρχικά οι ΚΑΖΟΟ δημιουργήθηκαν ως ακουστικό σχήμα , απο τους Αντώνη Τενεκετζή , Ηλία Θεοδώρου και Παναγιώτη Δώρη , παίζοντας σε όλες σχεδόν τις μουσικές σκηνές της πόλης. Αργότερα η επιθυμία τους για περισσότερα decibel και ενέργεια , τους έκανε να προσθέσουν κάποια μέλη και να κάνουν την πρώτη τους ολοκληρωμένη μπάντα. Αρχικά το ύφος της μπάντας ήταν καθαρά Rock. Με τον καιρό όμως , προσθέτοντας κομμάτια στο ρεπερτόριο του με πιο Balkan και Ska ήχους και βλέποντας το κοινό τους να διασκεδάζει στις συναυλίες τους με αυτά τα κομμάτια, αρχισαν σιγά σιγά να αλλάζουν την μουσική τους υπόσταση και να αποκτούν την δική τους ταυτότητα και τον δικό τους χαρακτηριστικό ήχο.

Ποιες είναι κάποιες από τις βασικές σας επιρροές και σε τι βαθμό σας έχουν καθορίσει συλλογικά σαν μπάντα;

Όταν η μπάντα πλέον ξεκίνησε να παίζει τραγούδια του ύφους που παίζει μέχρι και σήμερα , οι μουσικές της επιρροές κυρίως ηταν οι Locomondo με τους οποίους έχουν μοιραστει δυο φορές την σκηνή , οι SKA-P . o Manu Chao , οι Gogol Bordelo , o Goran Breocovic και άλλοι. Δεν μας έχουν καθορίσει οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες σαν μπάντα , απλά ισως μας βοήθησαν να βρούμε πιο εύκολα τον δρόμο μας και τον ήχο μας.Αυτό που μας καθόρισε σαν μπάντα ήταν ο πρώτος μας προσωπικός δίσκος.

Πιστεύετε πως η μουσική έχει ένα απώτερο σκοπό πέραν από αυτόν της διασκέδασης;

Έχει αποδειχθεί ότι η μουσική εξημερώνει, θεραπεύει και κάνει τον άνθρωπο λιγότερο βίαιο. Η μουσική είναι η παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας και το πιο δυνατό όπλο απέναντι στις ασθένειες τις ψυχής. Για εμάς τους μουσικούς είναι τρόπος ζωής και τρόπος έκφρασης. Η διασκέδαση είναι απλά το αποτέλεσμα.

Τι κρίνει για εσάς αν ένα live είναι πετυχημένο στο τέλος της ημέρας;


Το αν ένα Live είναι επιτυχημένο ,το κατάλαβαίνουμε την ώρα που είμαστε πάνω στην σκηνή. Την  μαγική αυτή στιγμή που δίνεις την ψυχή σου και την μοιράζεσαι με τον κόσμο που είναι απο κάτω , καταλαβαίνεις αν θα ανοίξει τα χέρια και θα την αρπάξει. Αν θα γίνει αυτό , στο τέλος της ημέρας , μένει το χαμόγελο χαραγμένο στο πρόσωπό σου.

Πείτε μας μία ξεχωριστή στιγμή που σας έχει μείνει ανεξίτηλη από τις έως τώρα ζωντανές σας εμφανίσεις.

Όταν βρίσκεσαι σε αυτόν τον όμορφο χώρο για πάνω απο 10 χρόνια , οι στιγμές που ζεις και σου μένουν στο μυαλό , είναι πάρα πολλές. Μια απο αυτές λοιπόν ήταν όταν συμμετείχαμε σε μία μεγάλη συναυλία στην Τεχνόπολη στο Γκάζι , πριν απο χρόνια , μαζί με πολλούς και γνωστούς καλλιτέχνες και ενώ εμείς ήμασταν μια άσημη μπάντα απο την Θεσσαλονίκη , ο κόσμος που ήταν απο κάτω (6000!!!) , μας αγκάλιασε και αναγνώρισε την δουλειά μας και τον κόπο μας , με το πιο θερμό χειροκρότημα.

Η πρώτη σας ομώνυμη επίσημη δουλειά κατακλύζεται από ska και balkan αναφορές. Στο μέλλον βλέπετε να ακολουθείτε τα ίδια μουσικά μονοπάτια ή υπάρχει περίπτωση να αλλάξετε μουσική πλεύση;

Ο Ήχος μας και το ύφος μας είναι πλέον  χαρακτηριστικός.Απόλυτοι δεν μπορούμε να είμαστε για το τι θα ακολουθήσουμε στην πορεία.Να αλλάξουμε τελείως την μουσική μας πλεύση είναι λιγο δύσκολο.Έτσι κ αλλιως είτε παραδοσιακά διασκευάσουμε , είτε παλιά λαικά , είτε reggae είτε οτιδήποτε , το φέρνουμε στα μέτρα μας.Το ίδιο ισχύει και για τα καινούρια κομμάτια που γράφουμε.

Έχετε κάποια καινούρια δουλειά στα σκαριά;

Ολοκληρωμένη δουλειά για δισκογραφία δεν έχουμε ακόμα.Εχουμε κάποια καινουρια κομμάτια και δουλευουμε και κάποιες καινούριες ιδέες.Οταν θα είμαστε έτοιμοι , η δουλειά δεν θα αργήσει να βγεί....ελπίζουμε.Μέχρι τότε όμως, “όλο γυρνάμε” και περιμένουμε και εσάς να γυρίσετε μαζί μας.

Περισσότερα για το Burger Fest παρακάτω:

Burger Fest 2018BFoundation proudly presents:

Burger Fest | Θεσσαλονίκη 2018
Burger - Συναυλίες – Δράσεις – Live Cooking
Παρασκευή έως Κυριακή
18 – 20 Μαΐου
Δ.Ε.Θ.


Ώρες λειτουργίας
Παρασκευή 17:00 - 00:00
Σαββάτο 13:00 - 00:00
Κυριακή 13:00 - 00:00

Γενική Είσοδος: 5€ [Με Μπύρα]

Η μεγάλη γιορτή του burger πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη!

Το Burger Fest, το πρώτο και μεγαλύτερο food festival της χώρας αφιερωμένο στο burger, ταξιδεύει για πρώτη φορά βόρεια για μια ανοιξιάτικη στάση στην Θεσσαλονίκη σ’ ένα ζουμερό και γευστικό τριήμερο. Από 18 έως 20 Μαΐου στη Δ.Ε.Θ. θα διοργανωθεί το Burger Fest | Θεσσαλονίκη 2018, σε ένα χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει με τις καταλληλότερες συνθήκες τις συμμετοχές από τα αγαπημένα μας burger houses και χιλιάδες επισκεπτών που αναμένονται να δώσουν δυναμικό παρόν.

Για τρεις ημέρες τα καλύτερα εστιατόρια και burger houses της πόλης, θα σερβίρουν λαχταριστά πιάτα με μπιφτεκόψωμα σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς, ενώ παράλληλα happenings, θεματικά περίπτερα, live, dj set ραδιοφωνικών παραγωγών και πολλές εκπλήξεις θα ολοκληρώνουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Τρεις ημέρες λοιπόν γεμάτες burger, μουσική και ψυχαγωγία!

Το όνειρο και όραμα που είχαν εδώ και 2 χρόνια και περίμεναν με ανυπομονησία οι burger λάτρεις του Βορρά, σε λίγους μήνες θα γίνει πραγματικότητα. Στη μεγάλη γιορτή του burger, μαζί με τη μοναδική θαλασσινή αύρα της Θεσσαλονίκης, ετοιμαστείτε να απολαύσετε ανεπανάληπτες γεύσεις που θα προκαλέσουν εκρήξεις απόλαυσης στον ουρανίσκο. Το κάθε burger house θα έρθει με ένα menu διαμορφωμένο (και προσαρμοσμένο τιμολογιακά) σε συνδυασμούς που κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση αποκλειστικά στο Burger Fest | Θεσσαλονίκη 2018! Από mini-burgers μέχρι μεγάλες ζουμερές μερίδες και από το παραδοσιακό καλοψημένο μοσχαρίσιο μπιφτέκι μέχρι πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς - vegetarian προτάσεις ή εξωτικά burgers από κρέας κροκόδειλου και kobe beef. Σύντομα θα ανακοινωθούν Τα burger houses που θα συμμετάσχουν στο Burger Fest | Θεσσαλονίκη 2018 και θα γεμίσουν μυρωδιές από φρεσκοψημένο μπιφτέκι την ατμόσφαιρα.

Φυσικά, επειδή όσο ωραία κι αν είναι τα burgers, το σηκώνουν μετά και το γλυκό τους, θ ανακοινωθούν και καταστήματα που θα βρίσκονται στο χώρο για να δώσουν και μια γλυκιά νότα στο φαγοπότι.

Τέλος, το festival κλείνει με το Μεγάλο Βραβείο του Καλύτερου burger house για το Burger Fest | Θεσσαλονίκη 2018 και καλύτερου burger του φεστιβάλ που θα ψηφίσει αποκλειστικά το κοινό!

Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του Burger Fest και στο Facebook Event  για ανακοινώσεις, διαγωνισμούς και εκπλήξεις!

Hyperlinks:
Official Url: http://burgerfest.gr/
Official Facebook Page: https://www.facebook.com/burgerfestgr/
Official Instagram Page: https://www.instagram.com/burgerfest_gr/
Official Facebook Event: https://www.facebook.com/events/163621474358889/
Official You Tube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC4Qb_vczLjtHvCdwoPntNng?view_as=public

Περισσότερες πληροφορίες
Τ: 6943258864
Ε - mail: info@burgerfest.gr

Προπώληση – Διάθεση  Εισιτηρίων:

E -Tickets: Αποκλειστικά από το Viva.gr στο παρακάτω Link:
https://www.viva.gr/tickets/festival/deth-helexpo/burger-fest-18/

Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος - Φοιτητικό, Ανέργων, Πολυτέκνων με 1 μπύρα | 4€
Γενική Είσοδος - με 1 μπύρα | 5€
Γενική Είσοδος - 3ημέρου με 1 μπύρα |  10€

Burger Fest | Θεσσαλονίκη – Info
Πού: Δ.Ε.Θ.
Πότε: 18, 19 και 20 Μαΐου 2018
Πόσο: 5€ [με μπύρα]/ Ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών
Διοργάνωση: BFoundation
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: Στάθης Αγγελάκος  – Τ: 6943258864
Ώρες λειτουργίας:   
Παρασκευή 17:00 - 00:00
Σαββάτο 13:00 - 00:00
Κυριακή 13:00 - 00:00

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα