Μαρίζα Ρίζου: Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι στην Τεχνόπολη

Χαρούμενη, αιθέρια κι αεικίνητη προσέφερε όμορφο θέαμα πραγματοποιώντας την πρώτη καθολικά προσβάσιμη συναυλία στην Τεχνόπολη.
Διαβάστηκε φορες
[Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Μιχάλη Τσεσμετζή και το MixGrill.]

Πριν από μερικές μέρες έλαβε χώρα μία ιδιαίτερη βραδιά στην Τεχνόπολη. Η εμφάνιση της Μαρίζας Ρίζου, που σήμανε και το τέλος της καλοκαιρινής της περιοδείας, ήταν η πρώτη συναυλία με καθολική πρόσβαση στον χώρο της Τεχνόπολης. Έτσι, παρ' όλο που οι εμφανίσεις της χαρακτηρίζονται γενικότερα από θετική ενέργεια, χαρά και τρέλα, η συναυλία αυτή εξέπεμψε ακόμη περισσότερα θετικά συναισθήματα.

Η ίδια, ενθουσιασμένη, χάρισε μία γεμάτη ζωντάνια παράσταση που κράτησε σχεδόν δυόμισι ώρες. Η Τεχνόπολη δεν γέμισε ασφυκτικά, κάτι που ίσως εισπρακτικά μπορεί να αποτελεί κώλυμα, προσέδωσε όμως έναν πιο χαλαρό παλμό στη βραδιά, αφού υπήρχε χώρος για χορό και για ό,τι άλλο. Δεν θα μπορούσα εξάλλου να φανταστώ μία συναυλία της Μαρίζας που δεν θα μπορούσαμε να χορέψουμε!Ήδη από την αρχή επεσήμανε τον ενθουσιασμό της επιστρατεύοντας το χιούμορ το οποίο αποτελεί άλλωστε ένα από τα κύρια συστατικά των επιτυχημένων εμφανίσεών της. Αναφέρθηκε επίσης από το πρώτο κιόλας λεπτό στην ιδιαιτερότητα αυτής της βραδιάς, εκείνη της καθολικής πρόσβασης, η οποία βέβαια θα έπρεπε να είναι αυτονόητη. Παρακολουθώντας την εμφάνιση του Αλκίνοου Ιωαννίδη, ο οποίος ερμήνευσε συνοδεία νοηματικής, μπήκε στη διαδικασία να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να οργανωθεί μία βραδιά που όλοι θα μπορούσαν να μετέχουν.

Έτσι, ο χώρος μπροστά στη σκηνή, εκτός από τον διαχωρισμό καθήμενων και ορθίων, είχε και έναν χώρο για αμαξίδια, ενώ στα δεξιά της σκηνής υπήρχαν υπέρτιτλοι και αριστερά απόδοση ζωντανά στην ελληνική νοηματική.

Η συναυλία ξεκίνησε με το «Ανάμεσα Στ’ Άστρα», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Φοίβο Δεληβοριά και την Ταράτσα του, από τον οποίο ξεκίνησαν όλα, όπως επεσήμανε, και τραγούδησε το «Μπόσσα Νόβα Του Ησαΐα». Ακολούθησαν κομμάτια από τους δίσκους της, διασκευές αγαπημένων της κομματιών, ενώ μοιράστηκε ακόμη μερικά κομμάτια από τον επερχόμενο τρίτο δίσκο. 

Στη σκηνή ανέβηκε ο Πάνος Μουζουράκης και ερμήνευσαν μαζί τα «Ζήτημα Χρόνου» (μπροστά από μία κατασκευή ειδικά φροντισμένη για τη στιγμή αυτή), το «Μονόλογος Για Δύο» και το «Πετάω»


Μάλιστα στο τέλος της συναυλίας τον φώναξε ξανά και η βραδιά έκλεισε με το «Πετάω» να ακούγεται δεύτερη φορά και τους καθήμενους να έχουν σηκωθεί. 


Χαρούμενη, αεικίνητη κι αιθέρια μέσα σε ένα εξαιρετικό φόρεμα της Madame Shoushou, προσέφερε μία «δροσερή παράσταση». Φωνητικά αψεγάδιαστη με εξαιρετικούς μουσικούς να την πλαισιώνουν. Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρχε διάχυτη η ενεργητικότητα που έχουμε συνηθίσει στις εμφανίσεις της, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν ήταν μία πολύ καλή εμφάνιση. Σε κάθε περίπτωση ήταν μία ξεχωριστή βραδιά!

Τα τραγούδια με τη σειρά που ακούστηκαν: 

Ανάμεσα στ’ άστρα 
Μπόσσα νόβα του Ησαΐα
Πες μου
Ο ωραίος κι η ωραία
Μαντάμ Σουσού
Αύρα
Ενός λεπτού σιγή
Άλλη Ευτυχία
Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε
Ας γελάμε συχνά
Κάποιος να με σύρει
Δεν ζητάω πολλά
Ζήτημα Χρόνου
Μονόλογος για δύο
Πετάω
Καίγομαι και σιγολιώνω – Καίγομαι Καίγομαι
Πόσο Βλάκας
Άδωνις
Όλος ο κόσμος χόρευε
Όχι δεν θα μπορέσω
Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα
Μαγικό Χαλί
Είναι μικρή η ζωή
Encore
Ζητάτε να σας πω 
Πάμε μια βόλτα
Πετάω


Συντελεστές:
Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Θεοδώρα Τσαποΐτη
Ενδογλωσσικοί υπέρτιτλοι για Κ(κ)ωφούς/ες  και βαρήκοους/ες και αυτόματη μεταγραφή ομιλίας σε λόγο: Δρ. Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη.
Μουσικοί: Άγγελος Αϊβάζης: κιθάρες/γιουκαλίλι/φωνητικά, Βαγγέλης Κατσαρέλης: τρομπέτα, Γιώργος Κωστελέτος: Τύμπανα, Γιώργης Μουχτάρης: κοντραμπάσο, Μάρκος Χαϊδεμένος: πιάνο/επιμέλεια ενορχηστρώσεων.


Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα