KIMBRA: Ονειρεύομαι να κάνω μια συναυλία στην Αιθιοπία με 2 special καλεσμένους

KIMBRA: Ονειρεύομαι να κάνω μια συναυλία στην Αιθιοπία με Mulatu Astatke και Stevie Wonder

Μιλήσαμε με την KIMBRA για την Ελληνική κουζίνα, τον Παρθενώνα, τη συνεργασία της με τον Skrillex στο πρόσφατο album, το τραγούδι που ξεχωρίζει από τη νέα της δουλειά, την ταινία που έπαιξε και την special συναυλία που ονειρεύεται να κάνει στην Αιθιοπία με τους... 
Διαβάστηκε φορες
Την ερχόμενη Κυριακή 29 του Σεπτέμβρη, μια από τις πιο όμορφες νέες φωνές, η Νεοζηλανδή KIMBRA θα ανέβει τη σκηνή του gazarte για μια ξεχωριστή ακουστική συναυλία, με τη συνοδεία κιθάρας, πιάνου και κοντραμπάσου.

Μιλήσαμε με την KIMBRA για την Ελληνική κουζίνα, τον Παρθενώνα, τη συνεργασία της με τον Skrillex στο πρόσφατο album, το τραγούδι που ξεχωρίζει από τη νέα της δουλειά, την ταινία που έπαιξε και την special συναυλία που ονειρεύεται να κάνει στην Αιθιοπία με τους... 

Περισσότερα παρακάτω:

KIMBRA: Ονειρεύομαι να κάνω μια συναυλία στην Αιθιοπία με 2 special καλεσμένους

Γιώργος Μπαλιώτης: Είναι η πρώτη σου φορά στην Ελλάδα για μια συναυλία. Έχεις ξανάρθει στη χώρα μας;
KIMBRA: Ποτέ! Έχω ακούσει τόσα υπέροχα πράγματα και ειλικρινά ανυπομονώ να τα δω η ίδια από κοντά.

ΓΜ: Τι ξέρεις για την Ελλάδα;
KIMBRA: Αγαπώ πολύ το Ελληνικό φαγητό! Περιμένω να φάω σε κάποια εξαιρετικά εστιατόρια και να αφιερώσω χρόνο για την Ελληνική ιστορία. Αγαπώ την αρχιτεκτονική και πάντα ήθελα να επισκεφθώ τον Παρθενώνα.

ΓΜ: Το πρόσφατο album σου "Primal Heart" είχε καλές κριτικές. Ποιες είναι οι εντυπώσεις που έχεις από τους fans σου για αυτό τον δίσκο;
KIMBRA: Πάντα, μου κάνουν εντύπωση οι λεπτομέρειες που προσέχουν οι fans στους δίσκους μου. Ακούν πραγματικά κάθε album και ανακαλύπτουν όλα όσα βάζω σ' αυτόν. Οι εντυπώσεις τους ήταν εκπληκτικές, κυρίως λόγω των συναυλιών μου. Οι συναυλίες δίνουν στους ανθρώπους μια διαφορετική ακουστική, σε σχέση με τις ηχογραφήσεις. Μου αρέσει να συνεχίζω να εξελίσσω τη μουσική μου, σε όλη την περιοδεία. 

ΓΜ: Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από τα νέα τραγούδια σου στο "Primal Heart", την οποία θα ήθελες να μοιραστείς με εμάς;
KIMBRA: Το τραγούδι που σημαίνει τα περισσότερα για μένα είναι μάλλον το "Vision of me", το οποίο αναφέρεται στην επιθυμία να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου, αλλά διαπιστώνεις ότι πάντα υπολείπεσαι. Αυτό είναι πολύ ανθρώπινο και νομίζω ότι πρέπει να μάθουμε να είμαστε υπομονετικοί με τους εαυτούς μας, διότι πάντα θέλουμε να αλλάξουμε γρήγορα. 

ΓΜ: Σε αυτό τον δίσκο συνεργάστηκες με τον Skrillex, ο οποίος είναι μια μουσική ιδιοφυϊα για εμάς. Πώς ήταν η συνεργασία σας;
KIMBRA: Είχε πραγματικά πλάκα! Ήμουν στο studio του στο Los Angeles και μου έπαιξε κάποια από τα beats, που είχε φτιάξει. Ένα από αυτά ήταν αρκετά tribal και χαρούμενο, από το πρώτο άκουσμα. Ήταν το καλύτερο για το τραγούδι "Top of The World". Τότε άμεσα ξεκίνησα να τραγουδάω διάφορες ιδέες, του άρεσε πολύ ότι έκανα κι έτσι συνεχίσαμε την δημιουργία του κομματιού, με την υποστήριξη των άλλων συνεργατών μου. Είμαι πραγματικά υπερήφανη για ότι δημιουργήσαμε!

KIMBRA: Ονειρεύομαι να κάνω μια συναυλία στην Αιθιοπία με 2 special καλεσμένους

ΓΜ: Θα ήθελες να μας πεις περισσότερα για τη συμμετοχή σου στην κινηματογραφική ταινία "Daffodils";
KIMBRA: Ήταν η πρώτη φορά που ήμουν ηθοποιός σε μια ταινία και ήταν πραγματικά φοβερή η συμμετοχή σε μια μεγάλη ομάδα, όπου παρακολουθούσαμε την όλη διαδικασία από την αρχή, μέχρι το τέλος. Τραγούδησα πολύ σ' αυτή την ταινία, αλλά δεν υποδύθηκα τον εαυτό μου κι έτσι αυτό ήταν ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση! Θα μου άρεσε να κάνω κι άλλες ταινίες στο μέλλον.

ΓΜ: Ένα όνειρο για μια ξεχωριστή συναυλία σε μια ξεχωριστή χώρα και με ξεχωριστούς καλεσμένους;
KIMBRA: Στην Αιθιοπία. Με τον Mulatu Astatke και τον Stevie Wonder.

ΓΜ: Spotify, Youtube, CD ή βινύλιο; Τι χρησιμοποιείς;
KIMBRA: Μου αρέσει το βινύλιο :) Βέβαια, ακούω Spotify, όταν ταξιδεύω.

ΓΜ: Στο Gazarte το κάπνισμα απαγορεύεται. Ποια είναι η γνώμη σου για το κάπνισμα σε κλειστούς συναυλιακούς χώρους;
KIMBRA: Όσο δεν καπνίζουν και ρίχνουν τον καπνό στο πρόσωπο μου, είμαι ΟΚ με αυτό;)

ΓΜ: Τι θα ακούσουμε στη συναυλία σου στην Αθήνα;
KIMBRA: Θα αλλάξω αρκετά πράγματα στη συναυλία μου στην Αθήνα. Θέλω να παίξω τα τραγούδια μου με οικείο τρόπο για τους fans, για να νιώσουν ότι θα πάρουν κάτι το προσωπικό.

Η KIMBRA:  θα εμφανιστεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα στo Main Stage του Gazarte. 


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα