ΝΕΟΝ

NEON - "Riverbank: Νέο και τελευταίο άλμπουμ μετά από 15 χρόνια πορείας

Οι Neon έπειτα από 15 χρόνια πορείας κλείνουν το μουσικό τους κύκλο με το τελευταίο και πιο περιπετειώδες άλμπουμ τους με τίτλο "Riverbank".
Διαβάστηκε φορες
NEON 

RIVERBANK 

Τελευταίο άλμπουμ

Οι Neon έπειτα από 15 χρόνια πορείας κλείνουν το μουσικό τους κύκλο με το τελευταίο τους άλμπουμ που κυκλοφορεί από την Ikaros Records. To “Riverbank” αποτελεί το κύκνειο άσμα του συγκροτήματος και είναι διαθέσιμο ψηφιακά και σε συλλεκτικό βινύλιο (200 αντίτυπα). 

Δείτε το video για το πρώτο single “Cypress” που δημιούργησε η Όλγα Σφέτσα: 


Οι Neon με αυτό το άλμπουμ επανέρχονται και πάλι στην τραγουδοποιία μετά τη μελοποίηση ποιημάτων του Καρυωτάκη. Αυτή τη φορά επιλέγουν τον αγγλικό στίχο, ενώ μελωδικά ακολουθούν διεθνείς μουσικές φόρμες. Ο σκοτεινός και μελαγχολικός τους χαρακτήρας που είναι και το βασικό τους χαρακτηριστικό,  διαπερνάει όλο το ηχογράφημα, αλλά παράλληλα, καταφέρνουν να ακούγονται πιο εξωστρεφείς, μελωδικοί και μουσικά πιο ολοκληρωμένοι. 

Τα χαρακτηριστικά ηλεκτρονικά ambient ηχοτοπία τους συνδυάζονται με indie νότες αλλά και την «βραχνή» και μεθυστική ερμηνεία του Byron.  Το “Screw the Buttons” είναι γραμμένο μόνο από  ήχους του μουσικού πριονιού με την χρήση pedal effects. Είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Γιούσεφ ηχογραφεί ακόμα και τα beat με το πριόνι. Στιχουργικά κινούνται κυρίως σε μονοπάτια υπαρξιακής αγωνίας,  χωρίς να αποκλείονται ωστόσο και  τα ερωτικά τραγούδια. Παράλληλα με τη συνήθη για τη μπάντα πρακτική της παραμόρφωσης και της χειραγώγησης του ήχου φυσικών οργάνων, αυτή τη φορά ακούγονται και καθαρά τα όργανα, όπως οι κιθάρες (ακουστικές ή ηλεκτρικές) και το πιάνο. 

Ο τελευταίος δίσκος τους είναι ταυτόχρονα κι ο πιο περιπετειώδης...

To “Riverbank” κυκλοφορεί ψηφιακά και σε συλλεκτικό βινύλιο (200 αντίτυπα).

Order Riverbank:


Listen The Album: 


Find Neon: 


ΝΕΟΝ

Tracklist:

1. Intro
2. Cypress
3. Lovetrain
4. Changes
5. Back and forth
6. Get out
7. Screw the buttons
8. Riverbank

Bio:

Οι Νeon ξεκίνησαν ως πειραματικό ηλεκτρονικό συγκρότημα από τον Byron και τον Chris Setel το 2004. Αργότερα προστέθηκε και ο Νίκος Γιούσεφ (μουσικό πριόνι).

Το 2006 κυκλοφόρησε η πρώτη τους δουλειά, “Au Théâtre Des Sons Imaginaires” από στην Poeta Negra. 
To 2007 και 2008, ακολούθησαν 2 soundtrack θεατρικών παραστάσεων (Le Chef-d’ Oeuvre Inconnu και La Jetée) και το καλοκαίρι του 2008 διασκεύασαν Μπετόβεν και Αλμπινόνι, επενδύοντας μουσικά τη θεατρική παράσταση “Κάσπαρ: η ιστορία ενός ανθρώπου” του Γρηγόρη Χατζάκη για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. 

Το Δεκέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε από την Creative Space το “Morphée”, όπου το συγκρότημα πλάι σε πρωτότυπες συνθέσεις, διασκεύασε κλασικές συνθέσεις των Ερίκ Σατί, Μορίς Ραβέλ και Κλοντ Ντεμπυσί.

Παράλληλα οι Neon συνέθεσαν μουσική για τον κινηματογράφο και έδωσαν συναυλίες σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ (Synch, Reworks).

Την άνοιξη του 2012 κυκλοφορήσε από την Inner Ear το άλμπουμ “Κάθε πραγματικότης, αποκρουστική”, στο οποίο μελοποίησαν δέκα ποιήματα του Κώστα Καρυωτάκη. Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι Etten, The Boy, Lolek, Βαγγέλης Στρατηγάκος και ο Byron.

Διαβάστε ακόμα