Ακυρώνονται ή αναβάλλονται πολιτιστικές εκδηλώσεις των επόμενων 15 ημερών λόγω του κορωνοϊου

Κορονοϊός: Ποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις αναβάλλονται-ακυρωνονται (συνεχής ενημέρωση);

Πολλές οι ακυρώσεις για τις εκδηλώσεις των επόμενων εβδομάδων! Δείτε τις αντίστοιχες ανακοινώσεις.
Διαβάστηκε φορες
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων: «Όπως ανακοίνωσε, ο κ. Τσιόδρας, κλείνουν για 15 ημέρες παιδότοποι, θέατρα χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, κέντρα διασκέδασης, δικαστήρια και γυμναστήρια ενώ για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα αποφασίσει αρμοδίως το υπουργείο Πολιτισμού.

Έτσι, όλες οι συναυλίες, θεατρικές, κινηματογραφικες παραστάσεις και γενικότερα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γινονταν μέσα στις 2 επόμενες εβδομάδες ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις ακυρώσεις/αναβολές των επόμενων εβδομάδων.

Ακυρώνονται ή αναβάλλονται πολιτιστικές εκδηλώσεις των επόμενων 15 ημερών λόγω του κορωνοϊου

Μουσικά
*******

-- Editors
Αναβάλονται οι συναυλίες τους για τις 27 και 28 Μαρτίου στο Tae Kwon Do


-- Jack Savoretti

Η επιτροπή του Υπουργείου Υγείας στη χθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε την αναβολή όλων των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, άνω των 1.000 ατόμων. Κατά συνέπεια η συναυλία του JACK SAVORETTI στις 21 Μαρτίου δεν θα πραγματοποιηθεί.


-- Razorlight

H προγραμματισμένη για τις 14 Μαρτίου συναυλία των Razorlight στο Κτίριο 56 του Ελληνικού Κόσμου δεν θα πραγματοποιηθεί, κατόπιν των νέων μέτρων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Τα εισιτήρια θα εξαργυρωθούν στο διάστημα 16-24 Μαρτίου.


-- Balthazar & Villagers of Ioannina City

Οι προσεχείς συναυλίες των Balthazar σε Αθήνα (Fuzz Club) και Θεσσαλονίκη (Principal Club Theater), όπως και των Villagers of Ioannina City σε Θεσσαλονίκη (Principal Club Theater), Πάτρα (Royal Theater) και Κέρκυρα (7 Τεχνών Τόπος) δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω των εκτάκτων συνθηκών.

-- Van Der Graaf Generator @ Piraeus Academy

Μία ακόμη συναυλία ακυρώνεται λόγω της απόφασης του Υπουργείου Υγείας και των μέτρων κατά της εξάπλωσης του Κορωνοϊού. Οι Van Der Graaf Generator ακύρωσαν την - προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου - εμφάνιση τους στο Piraeus Academy. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θα έχουμε «αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1000 άτομα», λόγω της έξαρσης του Κορωνοϊού. H διοργανώτρια εταιρεία θα δώσει σύντομα περισσότερες πληροφορίες για την εξαργύρωση των εισιτηρίων. 

-- Viagra Boys

Η συναυλία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου στο Piraeus 117 Academy - κάτι που τελικά δε θα συμβεί - με τη διοργανώτρια εταιρεία να δηλώνει πως δουλεύει με τη μπάντα προκειμένου να επαναπρογραμματιστεί η συναυλία. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θα έχουμε «αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1000 άτομα», λόγω της έξαρσης του Κορωνοϊού. 


--Εθνική Λυρική Σκηνή
Αναστέλλονται όλες οι παραστάσεις στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος (χωρητικότητας 1.400 θέσεων) μέχρι νεοτέρας. Συγκεκριμένα:
Αναστέλλονται οι παραστάσεις του Μαρτίου της παραγωγής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Δον Κιχώτης». Στο τέλος του μήνα θα υπάρξει ενημέρωση για τις παραστάσεις Απριλίου και Μαΐου της εν λόγω παραγωγής.
Αναστέλλεται και η τρίτη παράσταση της «Πάπισσας Ιωάννας», η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Μαρτίου.
Αναστέλλονται οι παραστάσεις Μαρτίου και Απριλίου της παραγωγής «Το ερωτευμένο σύννεφο». Στο τέλος Απριλίου θα υπάρξει ενημέρωση για τις παραστάσεις του Μαΐου της εν λόγω παραγωγής.
Στις παραγωγές της Εναλλακτικής Σκηνής (χωρητικότητας 320 θέσεων) που θα πραγματοποιηθούν από εδώ και στο εξής η ταξιθεσία θα φροντίζει για την τήρηση απόστασης ασφαλείας μεταξύ των θεατών.


--Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Αναστέλλονται οι παραστάσεις του έργου «Τέσσερις εποχές», που ήταν προγραμματισμένες για 17-22 Μαρτίου 2020.

-- Νατάσσα Μποφίλιου @ Principal
Ακυρώνεται η συναυλία της "Εν Λευκώ" στις 3 Απριλίου.


-- Φοίβος Δεληβοριάς
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ» ΚΑΙ ΣΤΟ «RADAR»
Αγαπητοί μας φίλοι, σας ανακοινώνουμε πως σεβόμενοι -και ασπαζόμενοι- τη γενική οδηγία για τη Δημόσια Υγεία, δεν θα συνεχίσουμε την παράστασή μας στο «Κύτταρο». Το ίδιο ισχύει και για τις παιδικές παραστάσεις στο «RADAR».
Θέλουμε, όλοι οσοι συμμετέχουμε σε αυτές, να σας ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας για τη συνδημιουργία. Ας τελειώσει σύντομα αυτή η πρωτόγνωρη περίοδος και θα ξαναβρεθούμε να τη διηγηθούμε. Κουράγιο σε όλους!

-- Philip Glass Ensemble
Ακυρώνεται η συναυλία του Philip Glass Ensemble που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 30/03 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

-- GAD.

Στο πλαίσιο των νέων προληπτικών μέτρων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, σας ενημερώνουμε ότι τα προγραμματισμένα #525LiveSessions με τους GAD. (Τετάρτη 18/3) ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν. Σύντομα, θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία. Ευχαριστούμε προκαταβολικά για την κατανόηση!

-- The Boy @ Temple
Αναβάλλεται η συναυλία The Boy στο Temple που ήταν να γίνει στις 20/3. Νέα ημερομηνία θα υπάρξει σύντομα. Αντί της συναυλίας θα ανεβάσω ελεύθερα την επόμενη βδομάδα ένα καινούργιο άλμπουμ με ελληνόστιχα τραγούδια που έγραψα σήμερα έτσι για παρέα... Μέχρι τότε ηρεμία, χιούμορ, Sci-fi και αντισηπτικό.

-- Sleepin Pillow @ 8Ball Club
Λόγω των εξελίξεων στο φλέγον θέμα της δημόσιας υγείας με τον κορονοϊό που επικρατεί αυτή την περίοδο στην χώρα μας, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε την αναβολή της ζωντανής μας εμφάνισης το Σάββατο 14 Μαρτίου στο 8Ball Club Thessaloniki. 
Stay Safe‼️

-- Μαρίζα Ρίζου @ Principal 
Αναβάλλεται η συναυλία της στις 14 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη


--Μαρίζα Ρίζου @ Σταυρός του Νότου
Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εμφανίσεις της στον Σταυρό του Νότου


--Γιάννης Κότσιρας @ Σταυρός του Νότου
Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εμφανίσεις του στον Σταυρό του Νότου


-- Ματούλα Ζαμάνη @ Piraeus 117 Academy
Αναβάλλεται και δίνεται νέα ημερομηνία: 9 Μαΐου 


-- Up The Hammers Festival
Το Up The Hammers Festival που ήταν προγραμματισμένο για την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 στο Gagarin 205 αναβάλλεται.


-- Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Αναβολή μέχρι νεοτέρας όλων των παραστάσεων 


-- Block 33
Ακύρωση Συναυλιών Block 33 έως τις 10 Aπριλίου


--  ΙΛΙΟΝ Plus
Αναστολή Συναυλιών τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου


-- Σταυρός του Νότου
Αναστολή των live και στις 3 σκηνές του Σταυρού του Νότου από σήμερα μέχρι και το τέλος του μήνα.


-- Half Note Jazz Club
Αναβάλλονται/ακυρώνονται όλα τα προγραμματισμένα live για 4 βδομάδες.


-- Κύτταρο
Δυστυχώς, λόγω των τελευταίων εξελίξεων, και εμείς από την πλευρά μας, 
στην προσπάθεια μας να γίνουμε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, 
σεβόμενοι -και ασπαζόμενοι- τη γενική οδηγία για τη Δημόσια Υγεία, 
ανακοινώνουμε την διακοπή όλων των παραστάσεων στο Κύτταρο, 
για τον μήνα Μάρτιο και ευχόμαστε σύντομα να αποκατασταθεί η ομαλότητα 
και να διασκεδάζουμε πάλι όλοι μαζί με τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες. 

Φεστιβάλ
*********

-- Balkan Fest @ WE
Αναβάλλεται το Balkan Fest 2020 στη Θεσσαλονίκη. Νέα ημερομηνία σύντομα.


Ακυρώνονται ή αναβάλλονται πολιτιστικές εκδηλώσεις των επόμενων 15 ημερών λόγω του κορωνοϊου

Κινηματογραφικά
**************

--Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που θα διεξαγόταν 5-15 Μαρτίου αναβλήθηκε. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι νέες ημερομηνίες.


--Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας Artfools που θα διεξαγόταν 16-22 Μαρτίου αναβλήθηκε. Οι νέες ημερομηνίες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.


--Το Milano Design Film Festival της Αθήνας που θα διεξαγόταν 20–22 Μαρτίου μεταφέρθηκε 6-8 Νοεμβρίου 2020.


--Το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος που θα διεξαγόταν 2-10 Απριλίου στην Αθήνα και 11-17 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη αναβλήθηκε. Εξετάζεται η δυνατότητα διεξαγωγής του τον Ιούνιο.


-- Στο σώμα της // Across her body @ Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Αναβάλλεται η προβολή στις 15 Μαρτίου


Αναβάλλονται επίσης οι παρακάτω προβολές (η λίστα θα ενημερώνεται):
-η προβολή της ταινίας «Τα μακρινά αστέρια της Άρκτου» την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, στις 5 το απόγευμα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στο πλαίσιο του κύκλου προβολών «Κινηματογράφος και Ψυχιατρική» που διοργανώνει η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία.

-η προβολή της ταινίας «Μαύρα διαμάντια» την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, στις 5 το απόγευμα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στο πλαίσιο της 3ης Νύχτας Πολιτισμού που διοργανώνει το Πολιτιστικό Δίκτυο του Δήμου Αθηναίων.

Η κυκλοφορία πλήθους νέων ταινιών στις αίθουσες αναβάλλεται.
Η σημαντικότερη, προς το παρόν, είναι η νέα ταινία του James Bond "No Time to Die" που αναμενόταν στις αρχές Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε μέχρι το Νοέμβριο. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στην Αγγλία στις 12/11/20 και στην Αμερική στις 25/11/20. Στην Ελλάδα αναμένεται στις 12 Νοεμβρίου 2020.

Ακυρώνονται ή αναβάλλονται πολιτιστικές εκδηλώσεις των επόμενων 15 ημερών λόγω του κορωνοϊου

Θέατρο
******

-- Vault Theater
Κατόπιν απόφασης και σχετικής ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας για το κλείσιμο των θεάτρων, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού οι παραστάσεις του VAULT Theatre Plus / Πολυχώρος VAULT αναστέλλονται για 15 ημέρες (σύμφωνα με αυτή την πρώτη ανακοίνωση)...
Το ίδιο ισχύει και για τα θεατρικά εργαστήρια που διεξάγονται στον Πολυχώρο VAULT. Ευχόμαστε αυτό που συμβαίνει να τελειώσει γρήγορα. Υπομονή, ψυχραιμία, κουράγιο σε όλους και όλες

Άλλες εκδηλώσεις
***************

--Το Comicdom Con Athens 2020 που θα διεξαγόταν 10-12 Απριλίου αναβλήθηκε. Θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής, πιθανώς τον τον Σεπτέμβριο.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα