Comixgrill: Comicdom Con Athens 2011

Κάθε χρόνο, συνήθως όταν ανθίζουν τα κλαδιά και βγάζει η γη χορτάρι, διοργανώνεται από την Comicdom ένα φεστιβάλ με θέμα τα αγαπημένα κόμικς και είσοδο ελεύθερη.
Διαβάστηκε φορες
Έχω μια πρόταση για σένα που κάθεσαι μπροστά από μια οθόνη, είτε τηλεόραση είτε υπολογιστή. Να σηκωθείς, γιατί αυτό το ΠΣΚ – όπως και το επόμενο που θα φεστιβαλίσουμε – έχει ενδιαφέρον. Ειδικά αν δηλώνεις υποστηρικτής της 9ης τέχνης και όχι απαραίτητα τρελλαμένος, όπως μερικοί και μερικές.

Κάθε χρόνο, συνήθως όταν ανθίζουν τα κλαδιά και βγάζει η γη χορτάρι (και γύρη , αψού), διοργανώνεται από την Comicdom (http://www.comicdom.gr/) ένα φεστιβάλ με θέμα τα αγαπημένα, σε αρκετό κόσμο όπως και στη γράφουσα, κόμικς και είσοδο ελεύθερη. Ο τίτλος είναι «Comicdom Con Athens» και περιλαμβάνει ποικιλία εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Για λεπτομέρειες μπορείς να ανατρέξεις στο http://www.comicdom-con.gr αλλά θα ήθελα να σου δώσω μια μικρή ιδέα.

Το τριήμερο 8 (17:00-21:30), 9 &10 (11:00-21:30) Απριλίου στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (Μασσαλίας 22) θα μεταφερθείς λίγο στο Γκόθαμ και θα βρεις τον Batman να σε περιμένει στην έκθεση  με θέμα “Batman Yesterday & Tomorrow”.

Για τα πιτσιρίκια παίζουν παιδικά προγράμματα και προβολές. Τώρα αν είσαι μεγάλο «πιτσιρίκι» υπάρχει τρόπος να αραιώσεις τα πλούτη σου στο Παζάρι Καταστημάτων και εκδοτικών οίκων που θα βρίσκεται εκεί όλο το τριήμερο. Θα μπορέσεις να περιηγηθείς στα περίπτερα των Jemma Press, Jemma Books & Comics, Comicworld, Comicdom Press, Ένατη Διάσταση, Giganto Books και άλλων που δεν γνωρίζω. Εδώ σου εφιστώ την προσοχή αγαπητέ αναγνώστη – και μιλάω εκ πείρας – βγάλε ένα μικρό «μπάτζετ» εκ’ των προτέρων και πάρε μαζί σου μόνο αυτό το ποσό, αλλιώς τα πράγματα μπορούν να γίνουν ανεξέλεγκτα γιατί οι προσφορές φαίνονται σούπερ. Αν πάλι δε ψωνίσεις τίποτα μαγκιά σου και μπράβο στη εγκράτειά σου. Στα παραπάνω μπορείς να έχεις μαζί σου και κάποια κόμικς για προγραμματισμένα signings (πως το λέτε εσείς)  από τους δημιουργούς.

Και συνεχίζω με workshops (τα περισσότερα είναι κλεισμένα δυστυχώς), signings και προβολές από εγχώριους (Σπύρος Δερβενιώτης, Θάνος Τσίλης, Βάλια Καπάδαη, Έλλη Μόκα, Αλέξια Οθωναίου κλπ) και καλεσμένους από την αλλοδαπή δημιουργούς όπως David Prudhomme (Rebetiko), Luca Maresca , Chris Ware (JIMMY CORRIGAN), Sonia Leong (manga),  Bruno Brindisi, Andrew Farago, Shaenon K. Garrity(Narbonic) και έξι Κουβανούς animators.

Ιδιαίτερα events: 1) Unplugged Live των My Wet Calvin, στο περίπτερο της Giganto books to Σάββατο 09/04/2011 στις 18:30. 2) Απονομή των Comicdom Awards στους έλληνες δημιουργούς στο κλείσιμο. 3) Τουρνουά του δημοφιλούς παιχνιδιού στρατηγικής και ανταλλαγής καρτών www.urban-rivals.com.  4) Διαγωνισμός Cosplay το σαββατόβραδο με δωράκια.

Και κλείνω ελαφρώς ποιητικά (άνοιξη γαρ) με αγαπημένους στίχους: « Όσα θα κάνω για σένα. Όλα αυτά που θέλω να σου πω. Όσα σήμερα μοιάζουν χαμένα, αύριο θα είναι ένα ζωντανό όνειρο…Όνειρο, όνειρο..Κι εγώ θα είμαι εκεί. Κι εγώ θα είμαι εκεί» (Λευκή συμφωνία)

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα