The Handmaiden

«Η Υπηρέτρια» θέλει να σε ξεγελάσει

Ο Park Chan-wook σκηνοθετεί ένα ερωτικό τρίγωνο που κρύβει ανατροπές. Μια νεαρή κληρονόμος γίνεται θύμα πλεκτάνης καθώς αναζητά τον έρωτα.

Διαβάστηκε φορες

Πρωτότυπος τίτλος: Ah-ga-ssi
Αγγλικός τίτλος: The Handmaiden
Ελληνικός τίτλος: Η Υπηρέτρια
Πρώτη κυκλοφορία: 14 Μαΐου 2016
Σκηνοθεσία και σενάριο: Park Chan-wook, Jeong Seo-kyeong
Πρωταγωνιστούν: Kim Min-hee, Kim Tae-ri, Ha Jung-woo, Cho Jin-woong

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Ξεχωρίζει για: τις ανατροπές στο σενάριο
Σταθείτε αν σας αρέσουν: πολύπλοκες ιστορίες που σε κρατάνε σε αγωνία
Προσπεράστε αν: νιώθετε άβολα με έντονες ερωτικές σκηνές

Τη δεκαετία του '30 ενώ η Κορέα βρίσκεται σε ιαπωνική κατοχή η Χιντέκο, μια εύπορη γιαπωνέζα κληρονόμος, ζει σε μία απομονωμένη έπαυλη μέσα στο δάσος μαζί με τον ιδιότροπο θείο της. Εκείνος αποβλέπει να την παντρευτεί για να κερδίσει την περιουσία της. Όταν η Χιντέκο αναζητήσει την καινούργια της προσωπική βοηθό, στην έπαυλη θα εμφανιστεί η Σούκι. Αυτό που δεν γνωρίζει η Χιντέκο είναι πως η νέα της βοηθός, είναι στην πραγματικότητα μια δεξιοτέχνισσα ληστής που μαζί με τον υποτιθέμενο συνεργάτη του θείου της οργανώνουν το σχέδιο που θα τους βγάλει από τις φτωχικές συνοικίες της Κορέας. Ενώ όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το πλάνο και οι δύο κοπέλες αρχίζουν να εμπιστεύονται σταδιακά η μία την άλλη, οι ρόλοι αρχίζουν να ανατρέπονται σε ένα ερωτικό παιχνίδι.

Την προηγούμενη εβδομάδα στη συνέντευξη του MixGrill, η Δάφνη Μπεχτσή, managing director του Cinobo μάς πρότεινε τις τρεις ταινίες που πρέπει να δει ένας πρωτάρης στην πλατφόρμα, μία εκ των οποίων είναι και η «Υπηρέτρια» του Park Chan-wook. Έτσι δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί την επόμενη πρόταση για την ταινία streaming της εβδομάδας! Ο Park Chan-wook μετά τη μεγάλη επιτυχία του "Oldboy" επιστρέφει στο προσκήνιο με την «Υπηρέτρια» και σκηνοθετεί ένα ατμοσφαιρικό δράμα άψογα τοποθετημένο στην δεκαετία του '30.

Οι Min-hee και Tae-ri με τα εντυπωσιακά τους φορέματα κοιτάζουν η μια την άλλη με δισταγμό, μέχρι η τρυφερότητα να αγγίξει τον βαθύτερο καταπιεσμένο τους ερωτισμό, να φέρουν την πρώτη μεγάλη ανατροπή της ταινίας και να τολμήσουν να ακούσουν τις επιθυμίες τους σε μια βαθιά συντηρητική εποχή. Παρ' όλο που οι ερωτικές σκηνές φλερτάρουν με την πορνογραφία και ίσως η διάρκειά τους να φαίνεται ελαφρώς άσκοπη, πρόκειται για καλοδουλεμένα κάδρα που σπάνε με την ευαισθησία τους το διεστραμμένο σενάριο που μόλις έχουν ανακαλύψει οι δύο ηρωίδες. Στην προσπάθειά τους να αποδράσουν από τη βίαιη και αρρωστημένη συμπεριφορά που επικρατεί στην έπαυλη από τους άντρες που την επισκέπτονται, οι δυο τους θα βρουν τον τρόπο να γνωρίσουν για πρώτη φορά την ευαισθησία του έρωτα.

Ο Park Chan-wook γνωρίζει καλά να δημιουργεί ριψοκίνδυνα σενάρια και ιστορίες εκδίκησης. Η «Υπηρέτρια» είναι μια τέτοια ιστορία, με πρωταγωνίστριες δύο γυναίκες που ερωτεύονται και φέρνουν τη μια ανατροπή μετά την άλλη. Εμπνευσμένος από το βιβλίο "Fingersmith" της Sarah Waters θα φέρνει στη μεγάλη οθόνη το απαγορευμένο, στυλιζαρισμένο στην κομψότητα της βικτωριανής εποχής.

Διαβάστε επίσης: Ο Park Chan-wook, ένα iPhone και ο εκδημοκρατισμός του κινηματογράφου

Διαβάστε ακόμα