Οι Pop Eye είναι Still Alive

H δεύτερη δισκογραφική δουλεια των Pop Eye είναι έτοιμη και μπορείτε να απολάυσετε ποπ και ηλεκτρονικές μελωδίες χωρίς κανένα κόστος...
Διαβάστηκε φορες
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο οι Pop Eye πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν σε ψηφιακή μορφή και δωρεάν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Almost Dead Still Alive», καθόλου τυχαίο θα τολμήσω να πω  δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας .    

Το άλμπουμ απαρτίζεται από έντεκα κομμάτια έντονης ποπ και ηλεκτρονικής αισθητικής μιας και αυτό είναι και το είδος μουσικής που αγαπούν και αντιπροσωπεύουν ο Pop Eye (τo δηλώνει και το όνομα τους…).  Πρόκειται για μια δουλειά  αρκετά ενδιαφέρουσα, που χρειάζεται όμως να της δώσεις λίγο χρόνο για να σε κερδίσει. Σε ένα πρώτο άκουσμα, ίσως σε προβληματίσει λίγο, ιδιαίτερα εάν έχεις ακούσει και το πρώτο άλμπουμ. Ύστερα από δύο τρεις φορές  όμως γίνεται το «κλικ» και αρχίζεις να εθίζεσαι και να αντιλαμβάνεσαι ότι κινείσαι στο ρυθμό των τραγουδιών ασυναίσθητα. 

Τα καινούργια στοιχεία που παρατηρούμε αμέσως  σε σύγκριση με τη πρώτο άλμπουμ είναι ότι εδώ τα κομμάτια είναι πιο δυναμικά  και επιπλέον υπάρχουν και γυναικεία φωνητικά από την Έφη Θεολόγου στο life. Είναι γεγονός ότι τα γυναικεία φωνητικά μπορούν να απογειώσουν ένα κομμάτι και ελπίζουμε στη συνέχεια η μπάντα να τα αξιοποιήσει σε μεγαλύτερο βαθμό.

Οι συνεχείς αλλαγές στο ρυθμό καθώς και η χρονική διάρκεια των περισσότερων τραγουδιών που δε ξεπερνά τα 3-4 λεπτά είναι δύο ακόμα στοιχεία που κάνουν στο άλμπουμ να ακούγεται ευχάριστα και χωρίς να κουράζει.


Το κομμάτια που ξεχώρισα χωρίς να θέλω να αδικήσω τα υπόλοιπα είναι το Better Day, ένας πολύ κάλος τρόπος πιστεύω για να ξεκινάει ή να τελειώνει κάνεις τη μέρα του, το εθιστικό Oh no!, το Already Dead με τον rock χαρακτήρα του, το  DnM που έχει χρησιμοποιηθεί ως intro και outro με την αρκετά ηλεκτρονική έναρξη του και το The Night Falls που έχει κάτι από 80’s .

Τέλος το The Deapest Sea, η πολύ μεγάλη επιτυχία του πρώτου άλμπουμ των Pop Eye υπάρχει και σε αυτή τη δουλειά σε μια πιο chill out εκδοχή, για να σας ταξιδέψει νοητά πριν φύγετε για διακοπές.

Για να αξιολογήσετε και εσείς με τη σειρά σας τη δουλειά των Pop Eye θα σας πρότεινα ανεπιφύλακτα εκτος από το να κατεβάσετε το άλμπουμ, να δώσετε το παρόν σε κάποια live εμφάνιση τους και δε θα το μετανιώσετε.

To άλμπουμ διανέμεται δωρεάν εδώ

Tags
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα