Παγκόσμιο κύπελλο 2014: Γιατί η μουσική συνδέεται και με το ποδόσφαιρο

Ένα αφιέρωμα στα επίσημα τραγούδια του παγκοσμίου και του ευρωπαϊκόυ κυπέλλου.
Διαβάστηκε φορες
Είναι γεγονός. Μόλις 69 ημέρες έμειναν για την έναρξη του παγκόσμιου κυπέλλου 2014. Όλοι οι φίλοι της ασπρόμαυρης θεάς, περιμένουμε να αρχίσει το παγκόσμιο κύπελλο, με την ίδια θέρμη και αγωνία που περιμένει ένα μικρό παιδάκι το δώρο από τον άγιο Βασίλη τα Χριστούγεννα ή τη λαμπάδα του το Πάσχα.

Δεν θα μιλήσουμε όμως για ποδόσφαιρο τώρα, έχουμε καιρό να τα λέμε από τη στήλη 'στο πλεκτό' κατά τη διάρκεια του κυπέλλου, μέσα από το Mixgrill. Όπως διαβάσατε και από το τίτλο, θα ήταν αδύνατο το πλέον διαδεδομένο άθλημα στον κόσμο, να μην συνδέεται άμεσα με τη μουσική.

Στο άρθρο αυτό θα σας θυμίσουμε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά επίσημα τραγούδια στην ιστορία του παγκόσμιου, αλλά και του ευρωπαϊκού κυπέλου (η σειρά είναι τυχαία).

Καταρχάς, πρώτο στη λίστα ένεκα επικαιρότητας, έχουμε το επίσημο τραγούδι για το φετινό παγκόσμιο κύπελο. Είναι το 'We Are One ''OLE OLA''' από την Jennifer Lopez, με τη σφραγίδα του Pitbull.O θεσμός της δημιουργίας ενός επίσημου τραγουδιού για ένα ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο κύπελλο, ξεκίνησε από το 1962 στο παγκόσμιο κύπελλο της Χιλής. Πρόκειται για το τραγούδι 'El Rock Del Mundial' από τους Los Ramblers. Ακούστε το.


Συνεχίζουμε με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια που έχουν βγει για κάποιο ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου. Πρόκειται για το τραγούδι του παγκοσμίου κυπέλλου 1998, το ‘La Copa De La Vida’ του Ricky Martin.Ένα πιο ξεχωριστό κομμάτι, από την άποψη ότι πρόκειται για μπαλάντα, ήταν το ‘The Time Of Our Lives’, από Li Divo και Τοni Braxton.Για το τέλος αφήνω, ένα ακόμη πολύ καλό κομμάτι, αυτό που ακούστηκε στα γήπεδα της Αφρικής στο παγκόσμιο κύπελλο το 2010 και είναι το ‘Waka Waka’ από την Shakira.Τα λέμε λίγο αργότερα, σε 69 μέρες από σήμερα! Εύχομαι από τώρα ένα ωραίο θέαμα και μακριά από Βουβουζέλες!!!!!

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα