Ακίνδυνα τραγουδάκια & Νέες κυκλοφορίες (EMA, Lykke Li, Black Keys, Pixies)

Η σημερινή λίστα έχει 10 νέα τραγούδια από αντίστοιχους δίσκους που έχω ξεχωρίσει τις τελευταίες εβδομάδες.
Διαβάστηκε φορες
Είμαστε σε μια περίοδο με πολλές δισκογραφικές κυκλοφορίες, όπως κάθε χρόνο άλλωστε. Είναι πολλές λοιπόν οι μουσικές προτάσεις που μπορώ να σας κάνω, ακόμη κι αν δε θεωρώ ότι έχω ακούσει ακόμη ένα δίσκο που θα έλεγα ότι θα είναι στο Νο 1 της Λίστας με τα Καλύτερα της χρονιάς.

Η σημερινή λίστα έχει 10 νέα τραγούδια από αντίστοιχους δίσκους που έχω ξεχωρίσει τις τελευταίες εβδομάδες.

Αρχικά, η EMA ή αλλιώς Erika M. Anderson έχει κυκλοφορήσει ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχω ακούσει το τελευταίο διάστημα (το "Satellites"). Παράλληλα, ο νέος δίσκος της με τίτλο "The Future's Void" είναι αρκετά καλός, με σκοτεινά στοιχεία, noise rock φόρμες και επιρροές από τη Siouxsie. Μπορεί η EMA να παραμένει στο noise rock με αυτό το δίσκο, αλλά οι μελωδίες που έχει συνθέσει, κάνουν το "The Future's Void" να είναι πιο εύκολο στην ακρόαση από ευρύτερο κοινό. Θεωρώ ότι κινείται στον ίδιο δρόμο με την Anna Calvi, ακόμη κι αν δεν έχουν τις ίδιες μουσικές προτάσεις.

Στη συνέχεια, η Lykke Li έκανε μια στροφή στην καριέρα της με το φετινό της δίσκο με τίτλο "I never learn". Κατ' αρχάς, μετακόμισε στις Η.Π.Α. και δούλεψε οργανωμένα για το επόμενο πόνημα της. Θεωρώ ότι το "I never learn" είναι ένας μελωδικός, ερωτικός και παράλληλα μελαγχολικός, συναισθηματικός και σκοτεινός δίσκος. Οι κριτικές που έχει πάρει από τα περισσότερα μουσικά μέσα ενημέρωσης είναι δικαιώς αρκετά καλές.

Στην τρίτη θέση της λίστας, έχω τους Black Keys. To album τους το περίμενε όλος ο κόσμος, μετά τη μεγάλη επιτυχία του "El Camino" το 2011. Δεν πιστεύω ότι το "Turn Blue" είναι καλύτερο του "El Camino". Όμως είναι ένας καλός δίσκος. Έχει ένα αρκετά καλό single ("Fever") και οι πολλές blues-rock αναφορές συνθέτουν μια διαφορετική ατμόσφαιρα σ' αυτό το album, που θυμίζει προηγούμενες δεκαετίες. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο τραγούδι που επέλεξα ("Weight of Love").

Για τα υπόλοιπα albums θα τα πούμε σε επόμενα άρθρα. Δείτε τα 10 "Ακίνδυνα Τραγουδάκια" και ακούστε τα στην παρακάτω YouTube λίστα:
  1. EMA - Satellites
  2. Lykke Li - I never learn
  3. Black Keys - Weight of Love
  4. Pixies - Bagboy
  5. Tori Amos - America
  6. Quantic - Magnetica
  7. Damon Albarn - You & Me
  8. The Afghan Whigs - These Sticks
  9. Chromeo - Over your shoulder
  10. Tune Yards - Hey Life
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα