"Το Ραδιόφωνο σε Κύκλο" από toradiofonο.gr

Σε συνεργασία με το Dance Cultural Centre προσφέρεται σειρά σεμιναρίων από το Νοέμβριο για το Ραδιόφωνο, την Μουσική, το Θέατρο, τη Δημιουργική Γραφή και τη Φωτογραφία.
Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου

Αυτήν τη χρονιά toradiofonο.gr εγκαινιάζει μία ακόμη δραστηριότητα του σε συνεργασία με το Dance Cultural Centre. Οι έμπειροι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του σταθμού συμπράττουν με καλλιτέχνες και καθηγητές και μοιράζονται τη γνώση και την αγάπη τους για το Ραδιόφωνο, την Μουσική, το Θέατρο, τη Δημιουργική Γραφή και τη Φωτογραφία.Ο Χρήστος Παπαμιχάλης και ο Χρήστος Κορτσέλης (από τον Ιανουάριο) με διαφορετικό τρόπο προσέγγισης ο καθένας, μιλάνε για το Ραδιόφωνο και τη Ραδιοφωνική παραγωγή. Το ραδιόφωνο και η μουσική είναι αλληλένδετα επομένως δεν θα έλειπαν κύκλοι σεμιναρίων για την Μουσική αλλά και για το Τραγούδι. Η Βάσια Ρεντούμη με καλεσμένους από τον χώρο της μουσικής δημιουργίας, της δισκογραφίας αλλά και αυτόν της παραγωγής μουσικών παραστάσεων, ακολουθεί τη διαδρομή του πολιτιστικού υλικού από τη στιγμή της δημιουργίας του μέχρι αυτήν της κυκλοφορίας του κι εστιάζει στους τρόπους κοινοποίησής του, στο σεμινάριο με τίτλο ‘Διαχείριση Πολιτιστικού Υλικού’. Πέρα από το ελληνικό τραγούδι όμως, η ιστορία της δυτικής μουσικής κι ο ρόλος της μουσικής στην καθημερινότητα μας ξετυλίγεται ως ‘Η Τέχνη της Ακρόασης της Μουσικής’ στο σεμινάριο της Όλγας Λασκαράτου.

toradiofono.gr υποστηρίζει το θέατρο στο ραδιοφωνικό του αέρα με ειδικές εκπομπές επομένως δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτούς τους κύκλους σεμιναρίων. Με ιδιαίτερη χαρά toradiofono.gr συνεργάζεται με την Αγλαϊα Παππά και τον Αιμίλιο Χειλάκη για τα ήδη πετυχημένα σεμινάρια τους ‘Αφηγηματική δράση – Διαχείριση ποιητικού λόγου’ και ‘Δημιουργική Ανάγνωση’ αντίστοιχα. Το θέατρο, όμως, σε μία σχολή χορού ειδικά μπορεί να γίνει και κάτι σαν παιχνίδι. ‘Θεατρικό παιχνίδι για ενήλικες’ είναι το σεμινάριο που ετοίμασε ειδικά για ‘Το Ραδιόφωνο σε Κύκλο’ η Εύα Κεχαγιά. Το αντικείμενο του θεάτρου συμπληρώνεται από το σεμινάριο ‘Δημιουργικής Γραφής’ με θέμα: ‘Θεατρικοί μονόλογοι: Ψυχαναλυτική Ερμηνεία και Δημιουργική Γραφή’ που παρουσιάζει η φιλόλογος και θεατρολόγος Μαριανίκη Δορμπαράκη.

Τέλος, η τέχνη της Φωτογραφίας ελπίζουμε να αποτυπώσει με κάθε της κλικ τις ξεχωριστές στιγμές αυτής της χρονιάς στο ‘Ραδιόφωνο στον Κύκλο’. Ένα ξεχωριστό σεμινάριο φωτογραφίας με τον Τάκη Σπυρόπουλο.

Οι υπέροχες αίθουσες της σχολής χορού Dance Cultural Centre ανοίγουν από τον Οκτώβριο για τους κύκλους σεμιναρίων που διοργανώνει toradiofono.gr με τίτλο ‘Το Ραδιόφωνο σε Κύκλο’.

Οι κύκλοι είναι δίμηνοι και αποτελούνται από 24 ώρες. 3ωρες συναντήσεις μια φορά την εβδομάδα Το κόστος κάθε κύκλου είναι 150 ευρώ (100 ευρώ για άνεργους με κάρτα ανεργίας), ενώ 120 ευρώ είναι το κόστος παρακολούθησης δύο σεμιναρίων.

Τα σεμινάρια ξεκινούν στις αρχές του Νοέμβριου εκτός από την «Αφηγηματική δράση – Διαχείριση ποιητικού λόγου» με εισηγήτρια την Αγλαϊα Παππά. Έναρξη μαθημάτων Κυριακή 12 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά 09:00 - 14:00 στο τηλέφωνο 6907681203

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα