Λίγη ώρα με τον Χρήστο Νινιό

Ο Χρήστος Νινιός μίλησε στην Εύα Κουγιού.
Διαβάστηκε φορες
Με αφορμή την επιτυχία του τραγουδιού του "Γράμμα στο Θεό" η Εύα Κουγιού μίλησε με το Χρήστο Νινιό για τη μουσική , το Θεό και την επιτυχία!

Θα θέλαμε να πεις καταρχήν πώς αισθάνεσαι με την επιτυχία του τραγουδιού σου "Γράμμα στο Θεό";
Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα, λογικό είναι πιστεύω. Νιώθω ότι χρωστάω πολλά στον κόσμο γιατί χωρίς να με ξέρουν, αγκάλιασαν πολύ γρήγορα το τραγούδι. Μου στέλνουν πολύ ωραία σχόλια και αυτό είναι μεγάλη δύναμη στο ξεκίνημά μου! Οπότε όλο αυτό με κάνει να αισθάνομαι πανευτυχής!

Εσύ πιστεύεις στο Θεό μιας και του στέλνεις και γράμμα;
Ναι! Σίγουρα δεν πιστεύω όμως με τον τρόπο που λειτουργεί εμπορικά τα τελευταία πολλά χρόνια η ύπαρξη της θρησκείας μας.

Πώς αισθάνεσαι που δίνεις συνέντευξη και πόσο (αν) έχει αλλάξει η ζωή σου με την επιτυχία του τραγουδιού σου;

Η ζωή μου δεν έχει αλλάξει καθόλου! Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι με έμαθαν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι, μουσικά... Και μοιραία ο χρόνος, γιατί τρέχω αρκετά περισσότερο πλέον, πάντα σε σχέση με την μουσική. Αυτό βέβαια είναι πάρα πολύ όμορφο και δημιουργικό!

Ωστόσο, πόσο δύσκολο είναι να καλλιτεχνίζει κανείς στην Ελλάδα της κρίσης; αρκεί η μουσική για να ζει κανείς και αν όχι με τι άλλο ασχολείσαι;
Το αν αρκεί ή όχι, νομίζω, εξαρτάται από το που ορίζει ο καθένας το βιοτικό επίπεδο του μήνα του. Εγώ επειδή, γενικά είμαι πολύ ολιγαρκής άνθρωπος, δεν χαλάω πολλά χρήματα, δεν χάλαγα ποτέ, νομίζω ότι είναι μια χαρά. Μπορώ δηλαδή και τα βγάζω πέρα. Κάνω πολλά live και πολλά ακουστικά live και μόνος μου, και βγαίνει ο μήνας μου αξιοπρεπώς! Στο μόνο που χαλάω αρκετά χρήματα, ίσως περισσότερα από όσα θα έπρεπε είναι το μουσικό μέρος της ζωής μου. Είναι μια "αρρώστια" που όσοι το κάνουν καταλαβαίνουν πολύ καλά τι λέω. Νομίζω τελικά πως όποιος θέλει μπορεί να το κάνει να λειτουργεί, υπό τον όρο ότι θέλει πολύ τρέξιμο και αγώνα!Ποια είναι η μεγαλύτερη σου αγωνία που δίνει οξυγόνο στην μουσική και το στίχο σου;

Το αν θα συνεχίσω σε βάθος χρόνου να έχω “έμπνευση” μιας και τα πιο πολλά τραγούδια είναι δικά μου! Αυτό είναι κάτι που με αγχώνει χρόνια τώρα και ευτυχώς συνεχίζω να γράφω. Λογικά είναι κάτι που δεν στερεύει αν βέβαια και εσύ δεν το αφήσεις να στερέψει, εννοώντας ότι πρέπει και εσύ να είσαι μέσα στα πράγματα. Να αφουγκράζεσαι, να παρατηρείς, να μελετάς, ούτως ώστε να λαμβάνεις διαρκώς ερεθίσματα που είναι η πρωτόλεια ύλη της έμπνευσης!

Πώς βλέπεις την νέα κυβέρνηση και πώς αφουγκράζεσαι καλλιτεχνικά τα νέα πολιτικά δρώμενα;
Θεωρώ ότι κάνουν κάποιες προσπάθειες να γίνει κάτι καλύτερο. Θα ήταν αφελής κανείς να πει πως θα μπορούσε αύριο το πρωί να είναι όλα καλά με οποιαδήποτε κυβέρνηση! Δείχνουν ότι έχουν την διάθεση να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Όμως, τελικά ο χρόνος θα το δείξει αυτό και καμία πρόβλεψη! Η απτή πραγματικότητα πάντα υπερέβαινε τις Πυθίες!

Ποια είναι η μέχρι τώρα στιγμή που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;
Δύο είναι οι στιγμές που δε θα ξεχάσω ποτέ!!! Η πρώτη στιγμή ήταν όταν έκανα την διασκευή του Χρήστου Θηβαίου στο "Γυναίκα", τον οποίο είχα γνωρίσει λίγο καιρό πριν από έναν κοινό μας φίλο. Το είχα στείλει να το ακούσει λοιπόν ο φίλος και πήγα το απόγευμα από εκεί να κάνω ένα τσιγάρο, μετά το μάθημα κιθάρας που είχα πιο πριν, με το που ανοίγω την πόρτα, λοιπόν, βλέπω τον φίλο μου με τον Χρήστο μέσα. Του είχε βάλει το κομμάτι να το ακούσει, παρόλο που του είχα πει να μην το βάλει σε κανέναν. Με πιάνει ο Χρήστος, βουρκωμένος, και μου λέει "Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, είναι υπέροχο αυτό που έκανες! Θα ήθελες να το πούμε μαζί;" Ήταν τρομερή τιμή και χαρά μου να σου λέει ο Θηβαίος κάτι τέτοιο! Η δεύτερη στιγμή που δεν θα ξεχάσω, είναι όταν μετά το τέλος του μαθήματος κιθάρας που έκανα, συζητούσαμε με τον δάσκαλό μου, τον Ευριπίδη Ζεμενίδη και μού ζήτησε να του παίξω κάποια από τα τραγούδια μου. Έπαιξα, του άρεσαν και με ρώτησε αν θα ήθελα να κάνουμε το cd μαζί, μιας και πέρα από δάσκαλός μου είναι επαγγελματίας μουσικός με τεράστια πείρα και εμπερία. Του απάντησα και εγώ ότι εγώ θα ήθελα αλλά η τσέπη μου δεν μπορεί, μιας και σκεφτόμουν πως ο άνθρωπος θα πρέπει να πληρωθεί για την εργασία του. Ωστόσο, με καθησύχασε λέγοντάς μου πως θα ήθελε να το κάνουμε και να μην σκέφτομαι τα χρήματα!

Πού θα σε δούμε το Μάρτιο και γενικά τι έχουμε να περιμένουμε από σένα;
Τον Μάρτη προς το παρόν, θα βρίσκομαι στις 6 του μηνός στο Holywood Stage μαζί με τέσσερις εξαιρετικούς μουσικούς, με ένα πρόγραμμα που μας κάνει να περνάμε πολύ καλά! Στο τέλος του Απρίλη, επίσης, θα βγει η νέα μου δουλειά με τίτλο “Γράμμα στο θεό” και νιώθω ευτυχής για αυτό. Θα ακολουθήσουν και άλλα live αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να πω κάτι επίσημα!

Θα ήθελα να μου σχολιάσεις το παρακάτω:
"Έτσι είναι ο έρωτας.
Έχει δέρμα ευαίσθητο και φλέβες αναιμικές!
Λίγο να τον γδάρεις και θα τον δεις να χρονορραγεί ακατάπαυστα..."
Υπέροχος στίχος... Πραγματικά γραμμένο από χέρι που έχει ερωτευτεί και  σίγουρα χρονορραγει... ελπίζω όχι ακατάπαυστα!Διαβάστε ακόμα