Maraveyas Ilegál: this is the solution

Νύχτα Δευτέρας, ξημερώνει Τρίτη, η ώρα τέσσερις κι ο ύπνος περιμένει να τον καλέσω. Το πρωινό ξύπνημα θα είναι πολύ δύσκολο αυτή τη φορά. Οποιαδήποτε άλλη Δευτέρα τέτοια ώρα θα είχα κοιμηθεί τουλάχιστον τέσσερις ωρίτσες. Σε οποιοδήποτε άλλο ξενύχτι θα είχα δώσει το αυτοκίνητο να το οδηγήσει άλλος… από τη νύστα.
Διαβάστηκε φορες
Δε με πείθεις να μην παω... αρκεί να'μαστε μαζί
Δεν ζητάω πολλά... μα που να βρω μια να σου μοιάζει; στο δρόμο;
και μην Ονειρεύσεσαι μηδενικά! εγώ Δε σταματώ!

Νύχτα Δευτέρας, ξημερώνει Τρίτη, η ώρα τέσσερις κι ο ύπνος περιμένει να τον καλέσω. Το πρωινό ξύπνημα θα είναι πολύ δύσκολο αυτή τη φορά. Οποιαδήποτε άλλη Δευτέρα τέτοια ώρα θα είχα κοιμηθεί τουλάχιστον τέσσερις ωρίτσες. Σε οποιοδήποτε άλλο ξενύχτι θα είχα δώσει το αυτοκίνητο να το οδηγήσει άλλος… από τη νύστα.

Όμως απόψε συνέβησαν «Παράνομα Θαύματα» κι η νύχτα είναι γλυκιά και δεν θέλει να κλείσει τα μάτια και δεν θέλει να φύγει. Απόψε κρύφτηκα σε μια γωνίτσα της σκηνής και παρακολούθησα πέντε ανθρώπους-θαύματα να ξεσηκώνουν το κοινό τους με τις υπέροχες μουσικές τους, το δυνατό ρυθμό των τραγουδιών τους, τους λιτούς κι όμως τόσο οικείους στίχους και να παρασύρουν από τα βάθη της ανατολής ως την άκρη της δύσης περνώντας από ρωσικά και βαλκανικά μονοπάτια αλλά κυρίως μεσογειακές γειτονιές. Είναι σίγουρα mix grill τύποι μιας και μπορούν άνετα να συνδυάζουν με μεγάλη επιτυχία τόσα πολλά διαφορετικά είδη μουσικής μεταξύ τους σε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Οι Maraveyas Ilegál ήταν αυτοί που έκαναν το παράνομο θαύμα, όχι της διασκέδασής μας αλλά της ψυχαγωγίας μας. Εικόνες της καθημερινότητας, καταστάσεις που μας προβληματίζουν, όνειρα που παλεύουμε να τα φτιάξουμε αληθινά, η ζωή η ίδια, έχουν γίνει το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί τραγούδια, στίχοι και μελωδίες τόσο δυνατές, τόσο ρυθμικές που μιλάνε στην ψυχή σου, ταρακουνάνε το σώμα σου, δονούν τις αισθήσεις σου σε ναρκώνουν μήπως και καταφέρεις να ξυπνήσεις και να δεις τη ζωή σου όπως πραγματικά είναι: πιο όμορφη και πιο ζωντανή!

Ο Γρηγόρης, ο Νίκος, ο Άγγελος, ο Ιλάν και ο Κωστής είναι τα μέλη των Maraveyas Ilegál μια γλυκιά μπάντα, που με κέφι, χιούμορ, ζωντάνια και τρομερή ενέργεια μεταφέρουνε τον κόσμο-κοινό τους σε μια άλλη διάσταση όπου τα πάντα γύρω είναι απλά κατανοητά αληθινά όμορφα.

Ήμουν ενθουσιασμένη που θα πήγαινα να τους δω από κοντά για πρώτη φορά. Περίμενα να περάσω καλά. Τελικά τα πέρασα υπέροχα και είμαι περισσότερο ενθουσιασμένη από πριν. Θα τολμήσω να τους βάλω στην ίδια κατηγορία με τον Manu Chao (το περασμένο καλοκαίρι live στο terra vibe) όσον αφορά τα συναισθήματα και την ενέργεια που μου μετέδωσαν μέσα από αυτή την αεικίνητη σκηνική παρουσία τους. Ακόμα και τραγούδια που θα τα χαρακτήριζες χαλαρά είχαν τρομερή ένταση όπως μοναδικά τα παρουσίαζαν οι Maraveyas Ilegál.

Μαζί τους σε μια σύντομη αλλά εντυπωσιακή παρουσία είναι η Βασιλική Κακοσαίου.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΣΕΤΕ, θα ζείτε μισή ζωή αν δεν τους απολαύσετε ζωντανά!
Στο Σταυρό του Νότου εμφανίζονται κάθε Δευτέρα.
Κάθε Παρασκευή θα τους δείτε στο Orient Live στη Θεσσαλονίκη.
Θα βρείτε περισσότερα για τις συναυλίες τους και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας μέσα από τα site τους.
«Τι ωραία, τι καλά, περάσαμε κι οι εφτά»
είπε το mixgrill-άκι ΤΡΕΛΟ ΑΠΟ ΧΑΡΑ!
Κωστής Μαραβέγιας – φωνή, ακορντεόν, κιθάρα
Νίκος Παπαβρανούσης – τύμπανα
Ilan Manouach – σαξόφωνο
Άγγελος Παπαδάτος – κοντραμπάσο
Γρηγόρης Ντάνης – ηλεκτρική κιθάρα

Διαβάστε ακόμα