Δημήτρης Μυστακίδης

Δημήτρης Μυστακίδης: Ακούσαμε τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας στο ΣτΝ

Ο Δημήτρης Μυστακίδης σε ένα πρόγραμμα που τον πρώτο λόγο έχουν τα ρεμπέτικα και η λαϊκή κιθάρα.
Διαβάστηκε φορες
Στο Σταυρό του Νότου Plus την Παρασκευή 4/11, ο Δημήτρης Μυστακίδης μαζί με τους συνεργάτες του, Γιώργο Τσαλαμπούνη και Δημήτρη Παππά στις κιθάρες και την Έλσα Μουρατίδου  στο τραγούδι,  παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που τον πρώτο λόγο έχουν τα ρεμπέτικα και η λαϊκή κιθάρα.

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με δύο ορχηστρικά κομμάτια από τις κιθάρες, ακολούθησαν τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο του “Εσπεράντο” και άλλα ρεμπέτικα περισσότερο ή λιγότερο γνωστά. "Πασατέμπος", "Το κοριτσάκι μου", "Σάμπα μου ξηγιέσαι", "Ταμπακιέρα", "Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει", "Το κουκλί της Κοκκινιάς" είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που ακούσαμε.

Το πιο δυνατό σημείο αυτής της παράστασης είναι η συνολική αίσθηση της. Από τους μουσικούς επί σκηνής που θυμίζουν σχήμα από άλλη εποχή και παίζουν με μεράκι και μαεστρία και τον προσεγμένο ήχο μέχρι το κοινό που άκουγε με προσοχή και σιγοτραγουδούσε με κέφι δημιουργείται ένα κλίμα ιδιαίτερα ευχάριστο.

Με αφορμή το "Το παιδί του δρόμου" του αγαπημένου το συνθέτη Βαγγέλη Παπάζογλου ο Δημήτρης Μυστακίδης αναφέρθηκε όπως και σε προηγούμενες εμφανίσεις του, στο προσφυγικό.«Πρέπει να καταλάβουμε και τον απέναντι, εκείνον που φοβάται, να τον καταλάβουμε και να του δείξουμε ότι  μόνο όλοι μαζί με ανθρωπιά θα καταφέρουμε να πάμε μπροστά. Μόνο μέσα από την συνύπαρξη, θα καταφέρουμε να βελτιωθούμε», είπε και αφιέρωσε στους πρόσφυγες το κομμάτι που γράφτηκε από τον Παπάζογλου το 1922 όταν ήρθε πρόσφυγας στην Ελλάδα, μετά την καταστροφή της Σμύρνης.

«Γιατί να είναι το ρεμπέτικο, το μπλουζ της Ελλάδας και όχι τα μπλουζ τα ρεμπέτικα της Αμερικής;». Με αυτή την εισαγωγή κάλεσε στην σκηνή τον Δημήτρη Λάππα και παρουσίασαν για πρώτη φορά ένα νέο project.  Το μπλουζ συναντά το ρεμπέτικο, ο Eric Clapton τον Τσιτσάνη οι κιθάρες και οι φωνές δημιουργούν ένα νέο ήχο. Σίγουρα θέλουμε να ακούσουμε περισσότερα από αυτή την συνεργασία - συνάντηση πολιτισμών.

Το ρεμπέτικο τραγούδι είναι μια οικουμενική μουσική γλώσσα, μια “Εσπεράντο”, που ποτέ δε χάνει τη ταυτότητά της και αυτό θα τα καταλάβεις αν βρεθείς σε ένα live του Δημήτρη Μυστακίδη.

Τελευταία παράσταση: Παρασκευή 11/11
Σταυρός του Νότου Plus, Φραντζή 14, Νέος Κόσμος,
Τηλ: 210 9226975, Ώρα έναρξης: 22:30
Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα