Γιατί να περιμένουμε πώς και πώς live των Motorama στη χώρα μας;

Ποιος δεν θα᾽θελε μια γεύση από τη σκοτεινιά της post punk σκηνής; Χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα και ένα "ασπρόμαυρο" ταξίδι στο Βορρά με τον ήχο των Motorama σε λίγες μόνο μέρες.
Διαβάστηκε φορες
Οι Motorama είναι μια πενταμελής μπάντα από το Rostov-on-Don της Ρωσίας. Η μπάντα ξεκινά το 2005, κυκλοφορούν κάποια EP's και Singles, αλλά το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφορεί το 2010, με τίτλο "Alps". Με αυτή τη δουλειά "σκάνε σαν δυναμίτης" και γίνονται αμέσως γνωστοί, ενώ το κοινό με post-punk ακούσματα τους αντιμετωπίζει με αμφιβολία, μιας και απ᾽ τη μια είναι μια πολύ ωραία νέα δουλειά σε αυτό το είδος, αλλά από την άλλη σε μεγάλο βαθμό θυμίζουν τους Joy Division. Ωστόσο, με τον αγγλικό στίχο, τη σκοτεινή χροιά τους και τα συναυλιακά τους tour, κερδίζουν σιγά σιγά όλο και περισσότερους υποστηρικτές.

Από το δεύτερο κιόλας άλμπουμ (Calendar), ξεκινούν να αποκτούν δικό τους χαρακτήρα, ο οποίος γίνεται πιο καθαρός στο Poverty του 2015, ενώ με το Dialogues που κυκλοφόρησε μέσα στο τρέχον έτος, εδραιώνουν το στυλ τους και αποκτούν το δικό τους κοινό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν το 2015, δηλώνουν πως οι μουσικές επιρροές τους είναι, μεταξύ άλλων, soviet new wave και post-punk μπάντες. Πάντως, αυτή τη στιγμή, ανεξαρτήτως ρεύματος, οι Motorama είναι από αυτά τα συγκροτήματα που μαγνητίζουν το ενδιαφέρον, πυροδοτώντας μουσικές αναμνήσεις του παρελθόντος, τοποθετημένες στην σύγχρονη εποχή. Αυτός λοιπόν, πέρα από την ενδιαφέρουσα δισκογραφία τους, είναι και ένας από τους πολύ σημαντικούς λόγους που μας κάνουν να περιμένουμε αυτό το live.

Η μπάντα έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στη χώρα μας. Θυμάμαι την πρώτη μου επαφή με το πολύ νέο για μένα, τότε, συγκρότημα από τη Ρωσία, σε μια εμφάνισή τους στην Πάτρα τον Απρίλιο του 2011. Είχαν δώσει μια πολύ παρεΐστικη και γεμάτη ενέργεια συναυλία, από αυτές που διαλύουν όλη την προκαταβολική δυσπιστία και διστακτικότητα που δημιουργείται, όταν μια σύγχρονη μπάντα βαδίζει στα χνάρια αγαπημένων και αξεπέραστων συγκροτημάτων του παρελθόντος και μας έκαναν να νιώσουμε την ευχαρίστηση εκείνη που παίρνει κανείς, όταν ανακαλύπτει ένα νέο πολλά υποσχόμενο γκρουπ. Σίγουρα από εκείνο το tour δόθηκε το έναυσμα σε αρκετούς από το ελληνικό κοινό, να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα βήματά τους και να περιμένουν το κάθε τους νέο με περιέργεια.

Έτσι, ενώ από τότε δε μου δόθηκε η ευκαιρία να τους ξαναδώ σε κάποια από τις εμφανίσεις τους, τώρα, με τα τρία τελευταία άλμπουμ στη μουσική τους δραστηριότητα, φαίνεται να είναι η κατάλληλη στιγμή να περιμένουμε ένα πλήρες setlist από ένα συναυλιακά και δισκογραφικά πλέον ώριμο συγκρότημα, αλλά και να απαιτούμε την ίδια ενέργεια και ατμόσφαιρα που "υποσχέθηκαν" στο ξεκίνημά τους.  Ανακοίνωσαν λοιπόν, 5 συναυλίες στη χώρα μας, με 3 επαρχιακές πόλεις μεταξύ αυτών, γεγονός που θα φέρει σε επαφή με τους ήχους τους ένα αρκετά ευρύ κοινό. Άλλωστε, αυτές οι πρωτοβουλίες είναι που πρέπει να υποστηρίζονται από τους απομακρυσμένους από τη έντονη δραστηριότητα των αστικών κέντρων, μουσικόφιλους και συμπάσχοντες "συναυλιάκιδες".

14.12.2016: Σέρρες - Αίγλη 
15.12.2016: Αθήνα - Death Disco
16.12.2016: Λάρισα - Stage
17.12.2016: Θεσσαλονίκη - Mylos Club
18.12.2016: Πάτρα - ΓΙΑΦΚΑ 

Σχετικά links:
myspace.com/motoramapage


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα