Ο Michael Stipe των R.E.M

Ο Michael Stipe των R.E.M υποστηρίζει τους Radiohead στη διαμάχη για τη συναυλία τους στο Ισραήλ

«Είμαι μαζί με τους Radiohead και την απόφαση τους να εμφανιστούν στο Ισραήλ. Ας ελπίσουμε ο διάλογος να συνεχιστεί, βοηθώντας να έρθει ένα τέλος στην κατοχή...»
Διαβάστηκε φορες

Ο Michael Stipe των R.E.M. δημοσιοποίησε την υποστήριξη του στην απόφαση του Thom Yorke και των Radiohead να παίξουν στοTel Aviv του Israel σε λίγες ημέρες, την Τετάρτη 19 του Ιούλη.

Πιο συγκεκριμένα, έγραψε στο Instagram: «Είμαι μαζί με τους Radiohead και την απόφαση τους να εμφανιστούν στο Ισραήλ. Ας ελπίσουμε ο διάλογος να συνεχιστεί, βοηθώντας να έρθει ένα τέλος στην κατοχή και να οδηγήσει σε μια ειρηνική επίλυση του προβλήματος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κρατάει πολλά χρόνια η φιλία του Stipe με τον Yorke, από τα μέσα της δεκαετίας του '90, όταν οι Radiohead εμφανίζονταν ως support των R.E.M. Μάλιστα, είναι ο πρώτος μεγάλος καλλιτέχνης που δημοσίευσε μια άποψη στήριξης των Radiohead, τη στιγμή που οι περισσότεροι ήταν είτε επικριτικοί σ' αυτή την απόφαση ή απλά σιωπηλοί...

Η απάντηση στον Michael Stipe ήρθε από τον εκπρόσωπο του PACBI (Palestinian Campaign for the Academic and Cultural Boycott of Israel,), ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Ο συνεχιζόμενος διάλογος που ελπίζει ο Michael Stipe γίνεται κυριολεκτικά εδώ και δεκαετίες και δεν έχει κάνει τίποτα για να μας φέρει πιο κοντά στη διασφάλιση της ελευθερίας, της δικαιοσύνης ή των ίσων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αντιθέτως, εξυπηρετούσε έξοχα το καθεστώς κατοχής του Ισραήλ και το Απαρτχάιντ, παρέχοντάς του ένα τέλειο φύλλο συκής για να καλύψει την εντεινόμενη πολιορκία 2 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Γάζα, την εθνοκάθαρση μέσα και γύρω από την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ και την κατασκευή παράνομων οικισμών και τοίχων. Προκειμένου ο διάλογος να είναι ηθικός και αποτελεσματικός, πρέπει να αναγνωριστεί ότι όλοι οι άνθρωποι αξίζουν ίσα δικαιώματα και ότι κάθε αδικία πρέπει να τερματίζεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Διαφορετικά, γίνεται ένας παραπλανητικός, ανήθικος διάλογος που ευνοεί τον καταπιεστή και καθιερώνει την έννοια της συνύπαρξης κάτω από την αποικιοκρατική καταπίεση παρά την συνύπαρξη αντίστασης στην καταπίεση, μια βασική προϋπόθεση για την ηθική συνύπαρξη. Η συμφιλίωση και ο διάλογος στη Νότια Αφρική ήρθαν μόνο μετά το τέλος του Απαρτχάιντ, όχι πριν».

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα