theodore

Theodore: «Δεν έχω ξανανιώσει τόσο δημιουργικός αλλού εκτός από την Αθήνα»

Με τον Theodore για την Αθήνα, τον νέο του δίσκο, τις συναυλίες και γιατί θέλει να παίξει στους Δελφούς.
Διαβάστηκε φορες
Με αφορμή την αυριανή συναυλία του στην Τεχνόπολη, το MixGrill συζητά με τον Theodore, τον πολυ-οργανίστα, συνθέτη και performer. Ο Theodore αναμένεται να κυκλοφορήσει τον νέο δίσκο του τον Νοέμβριο. Γνωστός για τις ιδιαίτερες ζωντανές εμφανίσεις του, αύριο στην Τεχνόπολη θα παρουσιάσει νέο υλικό μαζί με κομμάτια από τους δύο προηγούμενους δίσκους του σε ένα ιδιαίτερο οπτικοακουστικό θέαμα.

Το Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος σου και ήδη ακούγονται και γράφονται πολύ καλά σχόλια για αυτόν. Πες μας λίγα λόγια για αυτή τη νέα σου δουλειά; Τι σημαίνει για σένα η δημιουργία ενός νέου δίσκου;

Ο δίσκος μου αυτός, συντέθηκε και παράχθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ήταν σαν να έχω όλο το υλικό μέσα μου και απλά να εξερράγη. Ο ήχος που ακούγεται, αποτυπώνει για μένα τόσο τη στιγμή που γράφτηκε, όσο και την ανάγκη μου να δημιουργήσω. 

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει και στο εξωτερικό; Υπάρχει συνεργασία με συγκεκριμένη δισκογραφική εταιρεία;


Η κυκλοφορία του δίσκου θα ξεκινήσει από τη United We Fly, και θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως, όπως και ο προηγούμενος. Έχουμε ήδη αρκετές συνεργασίες στο εξωτερικό και σύντομα θα ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες της κυκλοφορίας.

Πώς θα χαρακτήριζες τη μουσική που «δημιουργείς» και σε ποιο είδος/είδη θα την κατέτασσες;


Ποτέ δεν κατάλαβα πώς κατηγοριοποιούνται τα είδη της μουσικής κι έτσι δύσκολα μπορούσα να κατατάξω συγκεκριμένους ήχους σε αυτές!

Εντυπώσεις από τις πρόσφατες εμφανίσεις σου στην Νέα Υόρκη;

Εντύπωση μου έκανε που φτάσαμε στην χιονισμένη Νέα Υόρκη με τους -2 βαθμούς, αμέσως μετά από μια βδομάδα στο Ώστιν με 35. Όλοι οι δρόμοι ήταν κλειστοί, αλλά χάρηκα πολύ που είδα τόσο κόσμο να έρχεται στη συναυλία παρά το κρύο.

Με βάση αυτές τις συναυλίες, θα μπορούσες να φύγεις μόνιμα στο εξωτερικό για να δημιουργείς μόνο μουσική;

Ήδη ταξιδεύω στο εξωτερικό συνέχεια, αλλά μου αρέσει τόσο πολύ να ζω στην Αθήνα που δεν θα το άλλαζα. Δεν έχω ξανανιώσει τόσο δημιουργικός αλλού.

theodore

Τα ξένα μέσα γράφουν ότι θυμίζεις τους Sigur Ros, τον Leonard Cohen και τους Pink Floyd. Μάλιστα, το Europavox γράφει ότι η μουσική σου είναι σαν να ακούς τον Leonard Cohen να τραγουδάει για τους Sigur Ros. Πόσο κοντά είσαι με αυτούς τους καλλιτέχνες;

Με τους Sigur Ros, τον Leonard Cohen και τους Pink Floyd έχω μεγαλώσει, οπότε όλοι έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στη μουσική μου προσωπικότητα, και σίγουρα χαίρομαι όταν γράφονται τέτοια λόγια για μένα.

Τελικά, η νέα μουσική προωθείται πιο εύκολα σήμερα σε σχέση με τα 90s ή τα Zeros, λόγω των μέσων, όπως το YouTube, το Spotify, το Facebook κτλ;

Προφανώς, γιατί η πληροφορία διαχέεται πολύ πιο άμεσα, αλλά καθώς ζούμε στην εποχή της παραπληροφόρησης, πολλά μπορούν να χαθούν. 

Προωθείται καλύτερα από αυτά τα μέσα ή από συναυλίες σε όλο τον κόσμο;

Ένας μουσικός στις μέρες μας, πρέπει να μπορεί να προωθήσει τη μουσική του με όλα τα μέσα. Παρόλα αυτά, η συναυλία θεωρώ πως είναι το σπουδαιότερο, καθώς έχεις άμεση επαφή με τον κόσμο που είναι άλλωστε και η ουσία της τέχνης.

Πολλές από τις κριτικές για τις συναυλίες σου, περιέχουν τον όρο performance και τον χαρακτηρισμό performer για σένα. Συμφωνείς με την ιδιότητα αυτή; Τι το διαφορετικό έχουν οι εμφανίσεις σου στη σκηνή;


Αντιμετωπίζω την κάθε συναυλία σαν μια παράσταση, και με την ομάδα μου προσπαθούμε το show που παρακολουθεί ο κόσμος να είναι πάντα έντονο, τόσο στον ήχο αλλά όσο και οπτικά. Όταν ανεβαίνω στη σκηνή είναι μια όχι και τόσο συνειδητή στιγμή για μένα.

Τι να περιμένουμε σ' αυτή την εμφάνιση σου στην Αθήνα;

Στην συναυλία αυτή θα παίξουμε κομμάτια από τους προηγούμενους δίσκους μου, κι έχουμε εντάξει και κάποια τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο μου που θα βγει τον Νοέμβρη. Περιμένω πώς και πώς να τα μοιραστώ με τον κόσμο.

Ποια από τις εμφανίσεις σου μπροστά σε κοινό ξεχωρίζεις μέχρι τώρα και γιατί; Ποιος χώρος θα ήταν πρόκληση για σένα να φιλοξενηθεί η μουσική σου;

Κάθε συναυλία που παίζουμε είναι πάντα πιο έντονη από την προηγούμενη. Θα ήθελα να παίξω στο Θέατρο των Δελφών, στο κέντρο του κόσμου, καθώς είναι το αγαπημένο μου μέρος και χάνομαι μόνο και μόνο κοιτώντας το χάος στο φαράγγι.


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα