CookingBrass Production

Γιώργος Ζούγρας - CookingBrass: Στόχος του C-LOUD FEST είναι να ενσωματωθεί στα δυνατά φεστιβάλ της πόλης

Με αφορμή το δεύτερο C-LOUD FEST της CookingBrass, στις 27 Οκτωβρίου στο Ρομάντσο, είχαμε μια κουβέντα με τον ιδιοκτήτη της, Γιώργο Ζούγρα.
Διαβάστηκε φορες
Η CookingBrass είναι μια εταιρεία παραγωγής και διοργάνωσης συναυλιών και μουσικών events, η οποία ιδρύθηκε το 2015 και από τότε έχει προσφέρει εξαιρετικές μουσικές βραδιές στους Αθηναίους, ενώ οι ενδιαφέρουσες ιδέες που έχει ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της, Γιώργος Ζούγρας, δεν σταματούν ποτέ. Με όρεξη, θετική διάθεση και μεγάλη αγάπη για τη μουσική, ο Γιώργος διοργανώνει διάφορα events, από βραδιές με dj sets και πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν, μέχρι live Ελλήνων καλλιτεχνών και φεστιβάλ.

Το C-LOUD FEST αποτελεί, ίσως, την πιο εμπνευσμένη ιδέα του, η οποία τείνει να γίνει θεσμός. Πρόκειται για ένα νέο φεστιβάλ στην Αθήνα, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι στο Gagarin και επαναλαμβάνεται φέτος στο Ρομάντσο. Το C-LOUD FEST φιλοξενεί ονόματα της ελληνικής pop σκηνής, αποσκοπεί σε ονειρικές βραδιές και υπόσχεται ότι θα μας κρατά συντροφιά για αρκετά χρόνια.

Με αφορμή το δεύτερο C-LOUD FEST που θα πραγματοποιηθεί από την CookingBrass το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 στο Ρομάντσο (πληροφορίες εδώ), είχαμε μια όμορφη κουβέντα με τον Γιώργο Ζούγρα, τόσο για το εν λόγω φεστιβάλ και την εταιρεία, όσο και για τη μουσική γενικότερα.

Γιώργος Ζούγρας
Η CookingBrass «γεννήθηκε» πριν από μερικά χρόνια και έχει καταφέρει να εδραιώσει τη θέση της στα μουσικά πράγματα. Μίλησε μας λίγο για την ιστορία της και το πώς πήρες την απόφαση να την ιδρύσεις.

Κατ'  αρχάς θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνεις και την ευκαιρία που μου δίνεται να πω λίγα λόγια για την CookingBrass.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Η αγάπη για την μουσική ήταν το μοναδικό κίνητρο μου για να δημιουργήσω την εταιρεία παραγωγής. Παρακολουθώντας αμέτρητα live ως θεατής, σ'ένα απ'αυτά (JAZZ) γεννήθηκε η βαθιά επιθυμία,να διοργανώσω κι εγώ ένα live JAZZ, εξ ου και το όνομα αυτής. Η αρχή έγινε με την υπέροχη φωνή της Νάσιας Γκόφα και του Σάκη Τσινούκα (κιθάρα). Η προσπάθεια συνεχίστηκε με την μακροχρόνια συνεργασία με το Sera Bellos Quartet και με μια σειρά από καλλιτέχνες και μπάντες, όπως για παράδειγμα με Banda Valeu, Deppy n' the Rainy Colours, Loca Latina κλπ, σε ατμοσφαιρικά bars και live stages της Αθήνας, με κορυφαίο αυτό της Αθηναΐδας. Τα πράγματα μετά διαφοροποιήθηκαν στο μυαλό μου. Θέλησα να αλλάξω τη μουσική προσέγγιση. Η διάθεση έγινε pop.

Φαίνεται πως οι παραγωγές που αναλαμβάνεις επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος, εκείνο της electro pop και dream pop σκηνής θα λέγαμε. Ισχύει; Τι σου αρέσει σ’ αυτό το μουσικό είδος;

Ναι, όντως ισχύει. Με την στροφή προς την electro pop αλλάζουν τα πράγματα μέσα μου. Αφενός μεν το συγκεκριμένο μουσικό είδος είναι πιο κοντά στα μουσικά μου ακούσματα και αφετέρου μου δίνει την δυνατότητα να απευθυνθώ σε ένα μεγαλύτερο φάσμα κοινού.

CookingBrass Production

Επίσης, εμφανής είναι και η αγάπη σου για την εγχώρια μουσική, αφού πρόκειται για καλλιτέχνες και συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής. 

Είναι αλήθεια αυτό που λες. Πιστεύω πολύ στο συγκεκριμένο είδος της εγχώριας μουσικής και θεωρώ πως οι Έλληνες καλλιτέχνες και γενικότερα τα συγκροτήματα έχουν να δώσουν πολλά στο κοινό τους. Εκτιμώ πως υπάρχουν αρκετοί μουσικοί που κάνουν εξαιρετική δουλειά, αλλά παρόλα αυτά δεν τους έχει δοθεί ακόμη η ευκαιρία να αναδείξουν τη δουλειά τους.

Υπάρχει η μελλοντική σκέψη για ονόματα από το εξωτερικό;

Το όνειρο της CookingBrass ποτέ δε σταματά. Θα είμαι απόλυτα ευτυχισμένος όταν θα μπορέσω να συνδυάσω ονόματα από το εξωτερικό και τη χώρα μας.

Πέρυσι διοργάνωσες για πρώτη φορά το C-LOUD FEST, μια αποκλειστική ιδέα και παραγωγή της CookingBrass. Πιστεύεις ότι είναι ένα φεστιβάλ που έλειπε από τα μουσικά δρώμενα της Αθήνας; 

Καλό είναι να αναφέρω σ'αυτό το σημείο πως η ιδέα για ένα φεστιβάλ προέκυψε έπειτα από συζήτηση με τον Monsieur Minimal και το live της
CookingBrass, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του SixDogs. Σε ό,τι αφορά την ερώτηση σου, πιστεύω πως το C-LOUD FEST είναι όντως κάτι καινούριο για την πόλη μας. Ασχολείται με ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής (pop, dream pop, electro pop) και αυτή είναι η ιδιαιτερότητα του.

C-LOUD FEST 1

Ποια είναι η ατμόσφαιρα που θες να δημιουργήσεις μέσα από το συγκεκριμένο φεστιβάλ;

Βασικό μέλημα είναι να δημιουργηθεί στο κοινό αυτό, λόγω του οποίου οδηγηθήκαμε στη συγκεκριμένη ιδέα: μία ηλεκτρονική, ονειρική και συναισθηματική pop ατμόσφαιρα. Να καταλάβει το κοινό μας ότι το C-LOUD FEST στοχεύει σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Φέτος, διοργανώνεις το δεύτερο C-LOUD FEST στο Ρομάντσο, στις 27 Οκτωβρίου 2018. Ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές και τι να περιμένουμε;

Φέτος στο C-LOUD FEST φιλοξενείται από το Ρομάντσο με ένα πολύ δυνατό line up. Την αρχή κάνουν οι Magenta Flaws, τη σκυτάλη θα πάρει
η Melentini συνοδευόμενη από τους The Running Blue Orchestra και headliner είναι οι LIEBE. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και DJ set από τον
Nick Oz. Ως προς το τι έχουμε να περιμένουμε, θα κάνουμε λίγες μέρες ακόμη υπομονή, επειδή κι εμείς....περιμένουμε! (γέλια)

Η αλήθεια είναι πως και τις δύο χρονιές το φεστιβάλ έχει στο Line Up του ονόματα που ακούμε live σχετικά σπάνια. Ήταν ένας από τους στόχους σου αυτός;

Δεν νομίζω πως ήταν αυτός ο στόχος. Απλώς προέκυψε. Ο σκοπός ήταν και είναι να υπάρχουν ποιοτικά μουσικά σχήματα και εν τέλει αυτό επετεύχθη.

C-LOUD FEST

Ποιοι είναι οι άλλοι στόχοι τόσο του C-LOUD FEST όσο και της CookingBrass γενικότερα;

Ο στόχος του C-LOUD FEST είναι να ενσωματωθεί στα δυνατά φεστιβάλ της πόλης, ενώ, παράλληλα, να διατηρήσει και το μουσικό του ύφος. Ελπίζω σ'αυτό να συμβάλουν ακόμη περισσότερο οι Έλληνες καλλιτέχνες, αγκαλιάζοντας τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Κάτι τέτοιο θα ευνοούσε, ακόμη, την ανάδειξη του συγκεκριμένου είδους στη χώρα μας. Σε ό,τι αφορά την εταιρεία παραγωγής CookingBrass, θα συνεχίσει να κινείται σε πιο all around ιδέες. Ως γνωστόν, η CookingBrass δραστηριοποιείται πλέον σε ένα πιο σφαιρικό φάσμα μουσικών δράσεων και αυτό περιλαμβάνει και συναυλίες αλλά και DJ sets.

Και τέλος, επειδή πολλοί μπερδεύονται, θα ήθελες να μας πεις από πού προέκυψε το όνομα C-LOUD FEST;

Ήθελα να δώσω στο φεστιβαλ ενα όνομα ονειρικό, ταξιδιάρικο, κάτι μη γήινο,  όπως είναι και η ατμόσφαιρά του. Μετα ήρθε και το loud, που έχει μια δυναμική. Η αρχική σκέψη, πάντως, ήταν να προφέρεται CLOUD, δηλαδή «σύννεφο» στα αγγλικά, αλλά οι περισσότεροι το προσφωνούσαν C - LOUD, οπότε επικράτησε το δεύτερο (γέλια).

Καλές επιτυχίες, θα τα πούμε στο C-LOUD FEST!

Ευχαριστώ πολύ!

Πληροφορίες για το C-LOUD FEST μπορείτε να βρείτε στην ατζέντα του MixGrill και στο facebook event του φεστιβάλ.
Διαβάστε ακόμα