Αν αγαπάς την ροκ μουσική, δεν πρέπει να χάσεις την Anna Calvi!

Αν αγαπάς την ροκ μουσική, απλά δεν χάνεις τη συναυλία της Anna Calvi!

Το Σάββατο είναι μια από τις λίγες φορές που μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε ζωντανά μια τόσο μεγάλη τραγουδοποιό, με απίστευτες φωνητικές ικανότητες και μάλιστα σε παραγωγική ηλικία, ακόμη κι αν είναι στις παρυφές των 40.
Διαβάστηκε φορες
Το Jameson Irish Whiskey εγκαινιάζει τα J3 live sessions και προσκαλεί την Anna Calvi για πρώτη φορά ζωντανά στην Ελλάδα.Αύριο, Σάββατο 16 Μαρτίου‬, η Ιταλοαγγλίδα θα ανέβει τη σκηνή του ACRO, στην Ιερά Οδό, στην Αθήνα.

Μέχρι να φτάσει στα 39, τα τρία πρώτα χρόνια η Anna Margaret Michelle Calvi ήταν μόνιμα σε ένα νοσοκομείο, λόγω του προβλήματος της δυσπλασίας που είχε στο ισχίο. Εκείνο το διάστημα η ίδια είχε δημιουργήσει τον δικό της κόσμο και κάπως έτσι χαρακτηρίζει την επαφή της με την μουσική, μιας και έχει φτιάξει τον δικό της κόσμο σ' αυτήν...

Το 2008 την ανακάλυψε ο Bill Ryder-Jones των Coral και λίγο πιο μετά ο μεγάλος Brian Eno έγινε ο μέντορας της. Το 2010 ήταν το support act σε συναυλίες των Interpol, Arctic Monkeys και Grinderman του Nick Cave. Το πρώτο τραγούδι της ήταν μια διασκευή στο "Jezebel" του Frankie Laine, ένα τραγούδι που μάλλον θα ακούσουμε στη συναυλία της το Σάββατο.

Το 2011, το '13 και το 2018 κυκλοφόρησε τα 3 ολοκληρωμένα albums της με τίτλους: "Anna Calvi", "One Breath" και "Hunter" αντίστοιχα και μάλιστα κέρδισε υποψηφιότητες για τα Βραβεία Mercury για τα 2 πρώτα.

Πέρα από τα εγκυκλοπαιδικά στοιχεία για την Ιταλοαγγλίδα, είναι γεγονός ότι με το πρώτο άκουσμα του "Rider to the Sea" και του "No More Words", των δύο πρώτων τραγουδιών του ομώνυμου δίσκου της, νιώθεις ότι μπαίνεις σε ένα σκοτεινό ροκ μονοπάτι με οδηγό μια ιδιαίτερα ξεχωριστή φωνή. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά αύριο είναι μια από τις λίγες φορές που μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε ζωντανά μια τόσο μεγάλη τραγουδοποιό, με απίστευτες φωνητικές ικανότητες (ο Brian Eno θεωρεί ότι είναι η επόμενη Patti Smith) και μάλιστα σε παραγωγική ηλικία, ακόμη κι αν είναι στις παρυφές των 40.

Η φωνή της είναι στιγμές που σου φέρνει στο μυαλό την άγρια φωνή της PJ Harvey στα δύο πρώτα δισκάκια της, την Patti Smith στο ντεμπούτο της "Horses" το 1975 κι άλλες την Siouxsie Sioux στο "Spellbound". Κι όμως, η Anna Calvi έχει καταφέρει να είναι διαφορετική από τις 3 παραπάνω μεγάλες τραγουδίστριες.

Με μεγάλη προσμονή περιμένω να την δω στη σκηνή του ACRO αύριο το βράδυ. Όσο για τα τραγούδια που μάλλον θα ακούσουμε, συγκεντρώσαμε τα setlists των 10 τελευταίων συναυλιών της και δημιουργήσαμε μια σχετική λίστα παρακάτω:

Rider to the Sea
Swimming Pool
Fire (Bruce Springsteen - διασκευή)
Indies or Paradise
As a Man
Don't Beat the Girl Out of My Boy
Suzanne & I
I'll Be Your Man
Desire
Wish
Alpha
Eden

Encore:
Ghost Rider (Suicide - διασκευή)
Jezebel (Frankie Laine - διασκευή)Προσέξτε παρακάτω το δυναμικό ξεκίνημα της πρόσφατης συναυλίας της Anna Calvi στο Παρίσι:Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα