Boy Harsher: Την προηγούμενη φορά νιώσαμε ευπρόσδεκτοι στην Αθήνα

Boy Harsher: Την προηγούμενη φορά νιώσαμε ευπρόσδεκτοι στην Αθήνα

Οι Boy Harsher, το Αμερικάνικο ντουέτο από την Μασαχουσέτη εμφανίζονται αύριο Πέμπτη 27 του Ιούνη στην δεύτερη ημέρα του Plissken Festival 2019, στην Τεχνόπολη. Θα τους δούμε στο Tunnel Stage στις 21:45.
Διαβάστηκε φορες
Οι Boy Harsher, το Αμερικάνικο ντουέτο από την Μασαχουσέτη εμφανίζονται αύριο Πέμπτη 27 του Ιούνη στην δεύτερη ημέρα του Plissken Festival 2019, στην Τεχνόπολη. Θα τους δούμε στο Tunnel Stage στις 21:45.

Ο Augustus Muller (Gus) και η Jae Matthews είχαν την ευγενή καλοσύνη να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας. Ο λόγος σε αυτούς: 

MixGrill: Το "Careful" έχει πολύ καλή βαθμολογία σε όλες τις Δισκοκριτικές. Περιμένατε αυτή την αποδοχή;
Jae: Δεν ήξερα τι να περιμένω. Νιώθω ευγνώμων που οι άνθρωποι φαίνονται να το έχουν αγαπήσει!

MG: Έχουν περάσει μόνο τρία χρόνια από το πρώτο σας άλμπουμ. Πόσο διαφορετική ήταν η προσέγγισή σας στη δημιουργία του νέου δίσκου; Είναι αυτή η up-tempo προσέγγιση μια αλλαγή ή ένας πειραματισμός;
Gus: Είναι κάπως συγκεχυμένο γιατί έχουμε επανακυκλοφορήσει πολλά πράγματα. Ουσιαστικά αυτή είναι η πραγματική σειρά για τις κυκλοφορίες μας: Lesser Man (Σεπτέμβριος 2014), Yr Body is Nothing (Ιούνιος 2016), Country Girl (Οκτώβριος 2017), Careful (Φεβρουάριος 2019). Γράφουμε μουσική και περιοδεύουμε χωρίς διακοπή από τότε που δημιουργηθήκαμε στις αρχές του 2014.

MG: Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για την προέλευση της φωτογραφίας εξώφυλλου και τις σκέψεις για την επιλογή της;
Jae: Σε όλα τα προηγούμενα άλμπουμ μας, τα εξώφυλλα είναι φωτογραφίες από τα VHS λήψεις, που έκανα στην Savannah. Θέλαμε να παραμείνουμε σε αυτήν την κατάσταση - έτσι τραβήξαμε όλο αυτό το υλικό με μια κάμερα HI 8 κι αυτό εξελίχθηκε σε ένα μουσικό βίντεο για το Face the Fire.

Boy Harsher: Την προηγούμενη φορά νιώσαμε ευπρόσδεκτοι στην Αθήνα

MG: Οι στίχοι εναρμονίζουν το μουσικό στυλ σας και μέχρι στιγμής μιλάνε για την απουσία, τη μοναξιά, τον πόνο (μέσα από τις πολλές μορφές του, τον χωρισμό - αλλά και την ανάγκη να ξεφύγουμε από την αγάπη) Υπάρχει κάποιο άλλο συναίσθημα που θέλετε να μοιραστείτε και να εκφράσετε μέσα από τους στίχους και τη μουσική σας στο μέλλον;
Jae: Κάποιος μου είπε κάποτε ότι είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει συναντήσει ποτέ, που διοχετεύει αυτή τη θλίψη με αυτό τον όμορφο τρόπο. Πάρτε το όπως θέλετε, αλλά πιθανότατα θα γράφω για την απομόνωσή και τη λαχτάρα μου όσο διάστημα γράφω μουσική.

MG: Φαίνεται να είστε πολύ απασχολημένοι με το νέο album. Ποιες είναι οι εντυπώσεις από την περιοδεία σας;
Jae: Ήταν μια ζόρικη χρονιά! Η περιοδεία είναι μια σειρά από πολύ σύντομες, συναισθηματικές στιγμές. Εξακολουθούμε να αισθανόμαστε νευρικοί σε κάθε συναυλία, εξακολουθούμε να θέλουμε να συνδεθούμε με τον χώρο που παίζουμε, να έχουμε καλό ήχο και να μην πέσουμε από τη σκηνή. Είναι διασκεδαστικό και παράλληλα ανήσυχο. Επίσης, νοσταλγώ πολύ το σπίτι μου.

Gus: Ήταν πραγματικά εκπληκτικό ότι είχαμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε τόσο μακριά. Έχουμε κάνει συναυλίες από την Αγία Πετρούπολη στο Σιάτλ, των Η.Π.Α. Είναι αρκετά σουρεαλιστικό.

MG: Αυτό το καλοκαίρι παίζετε σε πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Βλέπετε διαφορές στα Φεστιβάλ και τους fans μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης;
Jae: Υπάρχουν μερικές πολιτισμικές διαφορές. Τίποτα ακραίο.

Θα είναι η δεύτερη φορά στην Ελλάδα. Τι θυμάστε από την πρώτη επίσκεψη και συναυλία πριν από δύο χρόνια;
Jae: Στην πρώτη μας επίσκεψη περάσαμε πολύ όμορφα, περπατώντας γύρω από την Ακρόπολη, τρώγοντας καταπληκτικό φαγητό και κάνοντας περιπλάνηση τη νύχτα. Οι οικοδεσπότες μας ήταν εξαιρετικά ευγενικοί και αισθανθήκαμε πραγματικά ευπρόσδεκτοι στην πόλη. Η ίδια η συναυλία ήταν άγρια ​​- οι άνθρωποι ανέβαιναν στη σκηνή! Είμαι πολύ χαρούμενος που ερχόμαστε ξανά στην Ελλάδα.

MG: Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για την επερχόμενη συναυλία, δεδομένου ότι αυτή τη φορά θα είναι σε καλοκαιρινό φεστιβάλ; Είστε εξοικειωμένοι με οποιοδήποτε άλλο ελληνικό φεστιβάλ;
Jae: Δεν μπορώ να πω ότι είμαι εξοικειωμένος με άλλα φεστιβάλ, ούτε ξέρω τι να περιμένω. Περιμένουμε πως και πως να δούμε τους Lebanon Hanover, Giant Swan και Giorgio Moroder.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα