Locomondo - Facebook page

Locomondo: Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κομπλιμέντο από ένα παιδί που τραγουδά και χορεύει με τη μουσική σου

Οι Locomondo μιλούν στο MixGrill λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Thessaloniki Beer Festival στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ - TIF Helexpo την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου.
Διαβάστηκε φορες
Οι Locomondo δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις! Αποτελούν ένα από τα πιο αγαπητά, αλλά και επιτυχημένα, ελληνικά συγκροτήματα, φέροντας τον δικό τους χαρακτήρα και το προσωπικό τους στίγμα στον χώρο της εγχώριας μουσικής. Στα τραγούδια τους κυριαρχεί η reggae, ωστόσο, δεν διστάζουν να πειραματιστούν, να δοκιμάσουν και εν τέλει να «παντρέψουν» τον κύριο ήχο τους με περαιτέρω μουσικά είδη. Η σκηνική τους παρουσία δε, είναι εκρηκτική και οι συναυλίες τους μοιάζουν με ένα μεγάλο πάρτυ, γεμάτο δυνατούς ρυθμούς, ζωντάνια και πολύ (πάρα πολύ!) χορό.

Αυτή την περίοδο οι Locomondo πραγματοποίησαν μια διπλή κυκλοφορία δίσκου σε Ελλάδα και Γερμανία, το άλμπουμ "Star" και το "Radio" αντίστοιχα. Παράλληλα, δεν έχουν σταματήσει στιγμή τις δυναμικές εμφανίσεις τους, ενώ την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου θα εμφανιστούν στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ - TIF Helexpo στο πλαίσιο του Thessaloniki Beer Festival, του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπύρας στην Ελλάδα, που επιστρέφει φέτος με την τρίτη και ακόμα πιο εξελιγμένη εκδοχή του, για να χαρίσει στους λάτρεις του ζύθου και της μουσικής υπέροχες στιγμές από 29/ 8 έως 1/9.

Λίγο πριν τη συναυλία τους στο φεστιβάλ, οι Locomondo μιλούν στο MixGrill για... μπύρες και όχι μόνο!

Γιώργος Μπαλιώτης: Ξανθιά, μαύρη ή κόκκινη μπύρα;

Locomondo: Μάλλον τις περισσότερες φορές ξανθιά.

ΓΜ: Lager, Ale ή Pils;

L: Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα, μέσω των ταξιδιών μας, ότι ο καλύτερος τρόπος για να εκτιμήσεις μία μπύρα είναι να την πιεις στον τόπο που γεννήθηκε. Π.χ. αλλιώς θα γευτείς μία ωραία Ale στην Αγγλία απ’ ότι εδώ, όπως και μία Red stripe αν την πιεις στην Τζαμάικα από ένα κρύο μπουκάλι, θα σου δώσει τελείως διαφορετική αίσθηση. Ίσως να είναι και λίγο placebo αυτό το συναίσθημα, αλλά μάλλον έχει να κάνει κατά πολύ με τα υλικά αλλά και τον λόγο που φτιάχνεται κάθε μπύρα. 


Locomondo

ΓΜ: Θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας μια σκηνή από συναυλία σας, η οποία συνδυάζεται με μια παγωμένη μπύρα;

L: Η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό με αυτή την ερώτηση είναι το κοινό να σου πετάει μπύρες! Ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν έχουμε κάποια τέτοια ιστορία, παρ’ όλο που έχουμε ζήσει πολλά και διάφορα αυτά τα χρόνια.

Δημήτρης Όρλης: Πώς σας ήρθε η ιδέα της «διπλής» κυκλοφορίας των Star και Radio σε Ελλάδα και Γερμανία πριν από λίγους μήνες; 

L: Δεν είναι καμιά σπουδαία καινοτομία. Απλώς αισθανθήκαμε ότι μερικά κομμάτια δεν θα είχαν και πολύ μεγάλο λόγο ύπαρξης σε ένα δίσκο που προοριζόταν για γερμανικά αυτιά. Από την στιγμή που είχαμε αρκετά κομμάτια να το προσπαθήσουμε, και εφόσον ήμασταν πριν από μία γερμανική περιοδεία, είπαμε να το δοκιμάσουμε.


ΔΟ: Η επιλογή για τη διασκευή στο "99 Luftballons" της Nena ήταν παλιά ιδέα που περίμενε ή σχετίζεται με την κυκλοφορία του δίσκου για ευρύτερη απήχηση στο γερμανικό κοινό;

L: Η διασκευή αυτή υπήρχε από καιρό και την είχαμε παίξει αρκετές φορές ζωντανά και εντός αλλά και εκτός τειχών. Απλώς καταφέραμε και πήραμε τα δικαιώματα και αποφασίσαμε να το κυκλοφορήσουμε, γιατί μας αρέσει πολύ.

ΔΟ: Πέρα από το «Καϊκι Μου Άη Νικόλα» ποια άλλα αντίστοιχα τραγούδια είχατε στο μυαλό σας (αν είχατε) για διασκευή στο δίσκο αυτό; 

L: Δεν υπήρχε κάποιο άλλο στα υπ’ όψην. Αυτή η reggae διασκευή ήρθε όπως όλες οι άλλες reggae διασκευές παλιών ελληνικών κομματιών που έχουμε κάνει.

Locomondo

ΔΟ: Πώς χωράει το "Ederlezi" σε ένα δίσκο που προσπαθεί να διασταυρώσει το Αιγαίο με την Καραϊβική;

L: Όπως χωράει π.χ. ο «Γλάρος», που έχει γίνει ένα από τα κομμάτια που ζητάει σχεδόν πάντα ο κόσμος στις συναυλίες και έχει έντονες «Ντυλανικές» επιρροές, σε ένα δίσκο που γράφτηκε στην Τζαμάικα. Όλοι μας οι δίσκοι ήταν πάντα ένα μείγμα από διαφορετικές μουσικές. Μάλλον επειδή επικεντρωνόμαστε στο τι υπάρχει διαθέσιμο από τραγούδια εκείνη την στιγμή και το πόσο μας αρέσουν.

ΓΜ: Ο 4χρονος γιος μου ακούει τραγούδια των Locomondo σε καθημερινή βάση και η 2χρονη κόρη μου έχει κολλήσει με το «Θα ανέβω να σε βρω» του Μάρκου Κούμαρη με τη Ρένα Μόρφη. Έχετε σκεφτεί να γράψετε δίσκο με παιδικά τραγούδια;

L: Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κομπλιμέντο από ένα μικρό παιδί να τραγουδάει και να χορεύει με την μουσική σου και αυτό γιατί σε αυτές τις ηλικίες δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί όλα αυτά τα φίλτρα του«πρέπει- δεν πρέπει», «καλό- κακό», «cool- ξενέρωτο»… Του αρέσει του παιδιού και κουνιέται, τόσο απλά. Το έχουμε σκεφτεί είναι αλήθεια, αλλά φαντάζει πολύ δύσκολο από οποιοδήποτε άλλο εγχείρημα.


ΓΜ: 16 χρόνια δεν είναι λίγα βέβαια. Σε όλα αυτά έχετε συνεργαστεί με διάφορους μουσικούς. Υπάρχει κάποιο απωθημένο; Κάποιος μουσικός ή συγκρότημα, με το οποίο θα θέλατε να βγείτε μαζί στη σκηνή;

L: Πάντα υπάρχουν καλλιτέχνες που θα ήθελες να συνεργαστείς, κυρίως άνθρωποι που θαυμάζουμε πολύ και μάλλον δεν θα τους γνωρίσουμε ποτέ. Αλλά δεν θα το χαρακτηρίζαμε απωθημένα.

ΓΜ: Τι θα δούμε και θα ακούσουμε στην εμφάνιση σας στο Thessaloniki Beer Festival αυτή την Κυριακή 1η του Σεπτέμβρη;     

L: Ελπίζουμε να γίνει ένα ωραίο πάρτυ εκεί στο Beer Festival! Ερχόμαστε με καινούργια τραγούδια στις αποσκευές μας εκτός από τα παλιά και σας θέλουμε όλους εκεί.

*Η φωτογραφία εξωφύλλου προέρχεται από την επίσημη σελίδα των Locomondo στο Facebook.

Locomondo
Διαβάστε ακόμα