The Darkness - Easter is Cancelled

Ένας δίσκος με έξυπνο τίτλο, εξώφυλλο και δυνατά τραγούδια.
Διαβάστηκε φορες
Τι θα ακούσεις:
Ένα δίσκο πολύ έξυπνο στιχουργικά, γεμάτο χιούμορ, συμβολισμούς
και πολύ άρτιο μουσικά

Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις:
"Live till I  Die","Heavy Metal Lover", "Easter Is Cancelled"

Βαθμολογία:
7/10

Το έκτο κατά σειρά album των Βρετανών The Darkness φέρει έναν τίτλο αρκετά σαρκαστικό, όπως και οι περισσότεροι τίτλοι των κομματιών αυτής της δουλειάς. Κατά πολλούς η κυκλοφορία αυτή χαρακτηρίζεται μάλλον «χλιαρή» σε σχέση με τα δείγματα γραφής που έχει δώσει η μπάντα αυτή στο παρελθόν. Ας σταθούμε όμως στα δεδομένα, αφήνοντας στην άκρη τις συγκρίσεις με τις προηγούμενες δουλειές τους.

Το πρώτο πράγμα που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι το υπέροχο εξώφυλλο, όπου κάθε μέλος της μπάντας ενσαρκώνει και μια φιγούρα από την εικόνα της σταύρωσης. Με τον frontman στον ρόλο του Χριστού - Bodybuilder να σπάει τον σταυρό. Ένα εξώφυλλο και ένας τίτλος γεμάτα συμβολισμούς.

Το εναρκτήριο κομμάτι του δίσκου είναι το "Rock and Roll Deserves to Die". Δυναμικό τραγούδι με εξαιρετική εισαγωγή που φέρνει στα αυτιά κάτι από παλιούς Aerosmith. Οι στίχοι του εκφράζουν την παρακμή της rock μουσικής. Άλλωστε, είναι εμφανές ότι στις μέρες μας έχει χάσει τη αίγλη που είχε σε άλλες δεκαετίες.

Το πολύ όμορφο "How Can I Lose Your Love?" που ακολουθεί, έχει ρεφρέν που πέφτει σε δυναμικές, αντί να κορυφώνεται και δημιουργεί μια ηχητική έκπληξη και ένα σόλο σαν να προέρχεται από άλλο πλανήτη. Πίστευα πως είναι ενα από τα ωραιότερα κομμάτια του album, μέχρι που άκουσα το επόμενο, το "Live till I Die", μία «θεατρική» σύνθεση με εξαιρετικά φωνητικά. Το "Heart Explodes" που συνεχίζει τη ροή του "Easter Is Canceled" παρόλο που είναι αρκετά «φιλικό» στο ραδιόφωνο, είναι χωρίς αμφιβολία πολύ ευχάριστο και λυρικό, διαθέτωντας δυνατή εισαγωγή με groovie drums και πανέμορφη μελωδία.

Το ιντερλούδιο του δίσκου έρχεται με το "Deck Chair". Πρόκειται για μια  σκοτεινή μπαλάντα με ιδιαίτερο ύφος και εσωτερικότητα, σαν να πρόκειται για το λυρικό μέρος μιας θεατρικής παράστασης, ενώ ο ήχος της άρπας αποτελεί πολύ ευχάριστη έκπληξη στον ακροατή. Το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου ("Easter Is Cancelled") πατάει πάνω σε  στίχους που μιλούν για την αλλοτρίωση του συγχρόνου  ανθρώπινου πολιτισμού σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικό riff της κιθάρας.

Όποιος ακούει metal θα ταυτιστεί σίγουρα με το "Heavy Metal Lover".  Όλο το ζουμί είναι στον στίχο : "Heavy Metal Lover, I just want to be with you". Στο ρεφρέν παρουσιάζεται το σκληρό attitude ενός metalhead, όταν δεχθεί το βέλος του έρωτα.

Ακολουθεί το "In Another Life" που δεν είναι τίποτα άλλο από  μια ευχάριστη μπαλάντα βγαλμένη από την χρυσή εποχή του hair metal των '80s ενώ το το  "Choke on it" στα κουπλέ βάζει τον ακροατή σε μια κατάσταση αστυνομική καταδίωξης. Ο Δίσκος κλείνει με το "We are The Guitar Men" ένα κομμάτι ήρεμο, με πολλές αλλαγές που το καθιστούν αρκετά progressive.

Στην Deluxe Edition του δίσκου υπάρχουν μερικά ακόμα κομμάτια, το οποία όμως δεν αλλάζουν την ηχητική ενότητα του album αλλά ούτε και θεωρώ ότι προσθέτουν κάτι που αξίζει να σχολιαστεί.

Κλείνοντας θα πω ότι ναι, το "Easter is Cancelled" είναι ένας πολύ αξιόλογος δίσκος και ειδικά για λάτρεις της hard rock που περιέχει κωμικά στοιχεία (πχ. Tenacius D, Steel Panther κτλ.). Για τους υπόλοιπους ακροατές είναι μια πολύ ωραία δουλειά και αν αφιερώσετε λίγο χρόνο στο να διαβάσετε και να κατανοήσετε τους στίχους είναι σίγουρο ότι θα το απολαύσετε.Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα